Hvordan overvintre engelsk pelargonia?

Husk at ingen pelargoniaer tåler frost. Du kan oppbevare pelargonia i et lyst og kjølig rom på rundt 10-13 grader og vanne den hver fjortende dag. Eller du kan sette den til vinteroppbevaring uten vann i et mørkt kjellerrom som holder over fem grader.

Hvordan stelle engelsk pelargonia?

Stell av engelsk pelargonia
  1. Plassering. Plasseres lyst, gjerne i direkte sollys. Trives i romtemperatur.
  2. Vanning. Vann blomsten regelmessig, men la den tørke litt mellom vanningene. Da blir det lettere å stelle den hvis du skal plante den om i en litt større krukke.
  3. Gjødsel. Gjødsle hver uke hele våren og sommeren.

Hvordan ta vare på pelargonia?

Pelargonia er en av de sommerblomstene du kan oppbevare gjennom vinteren og plante i utepottene igjen når våren kommer. Blomstene bør oppbevares tørt og kjølig gjennom vinteren, gjerne i et kjellerrom som holder ca. 5 grader. Husk at pelargonia ikke tåler frost.

LES OGSÅ  Hva kan man gi i gave til en som har alt?

Hvordan overvintre engelsk pelargonia? – Related Questions

Hvordan få fyldig pelargonia?

Pelargonia trives best hvis det er god drenering i krukkene og jorden skal tørke opp mellom hver vanning. Planten er ofte kjent for å dø av for mye vann enn for lite. Om sommeren når det er som varmest, trenger den imidlertid nok vann slik at blomsterknoppene ikke skal tørke inn.

Hvordan oppbevare pelargonia om vinteren?

Oppbevaring om vinteren og overvintring av pelargonier

For pelargoniene er vinteren en hviletid, og da trives de best hvis de plasseres lyst og kjølig, i ca. 10–15 °C. Ta inn uteplantene før frosten starter for å unngå skader på plantene.

Hvordan knipe av pelargonia?

Knep for å knipe

Løft opp de visne blomstene forsiktig og klipp dem av med en saks. Da får knoppene på undersiden lys og kan utvikle seg, uten å skjemmes av avblomstrede blomster. Etter kort tid vil de nye blomstene reise seg opp og dekke de avklipte stilkene. Klipp de visne blomstene forsiktig av.

Hvorfor blir bladene gule på pelargonia?

Geraniumblader med gule kanter eller gule tippeblader på pelargonier tilskrives vanligvis mangel på vann eller dehydrering. Mens pelargonier er tørketolerante, trenger de litt vann. I disse tilfellene kan du føle at jorda bestemmer hvor tørre plantene kan være, og vann deretter.

Hvor lav temperatur tåler pelargonia?

Noen planter, som stemor, ranunkler og løkblomster tåler fint en frostnatt. Men andre sommerblomster som pelargonier og spanske margeritter – de liker dårlig å stå ute i kald nordavind og temperaturer under 5 grader. Helst vil de ha stabilt over 10 grader.

LES OGSÅ  Kan planter leve uten sollys?

Kan man ha pelargonia inne?

Pelargonia kan overvintre inne

Selv om pelargonia ikke tåler frost, kan de godt overvintre inne. Den vokser seg større og blomstrer rikere for hvert år du tar den frem. Dette gir en mye bedre følelse enn om du kjøper nye hvert år. Pelargonia finnes i nærmest utallige farger og varianter.

Hva er forskjellen på Geranium og pelargonia?

Geranium= Storkenebbfam, altså stauden. Pelargonium= Potteplanten som må overvintres inne.

Hva slags gjødsel til pelargonia?

GJØDSEL: Her er der også like mange råd som pelargoniaer. Alt fra hestemøkk, kaffegrut, utblanda urin og til flotte spesialgjødslinger som skal være spesielt beregnet for pelargoniaer. Vi bruker å tilsette litt Multicote, som er langtidsvirkende gjødsel som har ei virketid på 3-4 måneder.

Hvorfor kommer det ikke blomster på pelargonia?

Pelargonian liker ikke mye vann, så vann heller lite enn for mye. Pelargoniaen tåler godt tørke, og trives best med jevn og moderat vanning. Du kan gjerne vente med å vanne til jorda er nesen helt tørr.

Hvordan knipe av visne blomster på pelargonia?

Løft opp de visne blomstene forsiktig og klipp dem av med en saks. Da får knoppene på undersiden lys og kan utvikle seg, uten å skjemmes av avblomstrede blomster. Etter kort tid vil de nye blomstene reise seg opp og dekke de avklipte stilkene. Klipp de visne blomstene forsiktig av.

Hvordan stelle begonia?

Vanning og stell av begonia

Vann planten som normalt, og se til at jorden holdes fuktig. For å gjøre forholdene enda bedre, planter du den i blomsterjord og gir den vekstnæring når du vanner mellom mars og september. Fjern visne deler etter hvert for å fremme blomstring.

LES OGSÅ  Hva representerer roser?

Er pelargonium giftig?

Pelargonium-artar er ufarlege plantar, og vi forventar ikkje symptom ved ein liten smak.

Hvordan stelle Dronning Ingrid?

Den har lys rosa blomster, lys grønt bladverk, og vokser kraftig og blomstrer rikt. Plasser den gjerne på et lyst sted, enten i vinduskarmen eller i krukken ute. Kan overvintres inne på et kjølig og lyst sted, men husk å vanne den litt gjennom vinteren!

Er geitrams farlig?

Geitrams (Chamaenerion angustifolium) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hvilke grønne planter er giftige for katter?

Grønne planter som er giftige for katter
  • Eføy.
  • Gullranke.
  • Sagopalme.
  • Barlind.
  • Smaragdpalme.
  • Philodendron.
  • Monstera / vindusblad.

Er tomater farlig for katter?

Tomater inneholder et stoff som heter atropin, og dette kan være farlig for hjertet til katten. Unngå både selve tomaten, så vel som de grønne delen av planten på en tomatplante. Tomater er dessuten veldig syrlige, og kan føre til ulike mageproblemer. Tomater kan være farlig for katter.

Leave a Comment