Hvordan oppbevare tannbørsten?

For dersom du oppbevarer tannbørsten i et skap eller en beholder der den ikke får tid til å tørke mellom hver bruk, kan den bli grobunn for bakterier. Tannbørster bør derimot stå i oppreist stilling med busten opp, forklarer Alix Young Vik, professor ved Det odontologiske fakultetet ved Universitetet i Oslo.

Hvilken tannkost er best?

Myke børstehår er best til rengjøring

Den beste måten å få vekk plakk og rester fra tennene og tannkjøttet, er å bruke en tannbørste med myke hår. Dette er noe de fleste tannleger er enige om. Det er altså ikke slik at harde tannbørster gir bedre resultater.

Hvordan bruke en elektrisk tannbørste?

For å bruke en oppladbar elektrisk tannbørste, for enten barn eller voksne, er det bare å ha litt tannkrem på børstehodet og holde børsten i 45 grader, akkurat som med en manuell tannbørste. Så slår du på strømmen og flytter børsten fra tann til tann.

Hvordan oppbevare tannbørsten? – Related Questions

Hvor ofte bør man skifte hode på tannbørste?

De fleste tannlegene anbefaler at du bytter tannbørste eller børstehode hver 3. måned eller oftere hvis du pusser tennene mer enn to ganger daglig eller i lengre tid enn 2 minutter.

Hvor ofte skifte hode på elektrisk tannbørste?

På samme måte som man må bytte den vanlige tannbørsten med jevne mellomrom må også tannbørstehodet til den elektriske tannbørsten skiftes ut nå og da. For best mulig rengjøring anbefaler tannlegen derfor å bytte ut børstehodet hver 3. måned.

Hvordan pusse tenner riktig med elektrisk tannbørste?

Slik pusser du tenne med elektrisk tannbørste
  1. Ta tannkrem på den oppladbare elektriske tannbørsten din og hold børsten i 45 grader – akkurat som du ville gjort med en manuell tannbørste.
  2. Slå på tannbørsten og før den fra tann til tann gjennom hele munnen.
  3. Puss godt foran, bak og tyggedelen på hver dag.

Hvordan gjøre ren elektrisk tannbørste?

Slik rengjør du Oral-B iO elektrisk tannbørste

Pass på å skylle godt inni toppen av håndtaket og inni børstehodet. Tørk alle delene før du fester børstehodet på håndtaket. Oppbevar tannbørsten stående slik at den kan lufttørke. Rengjør laderen jevnlig med fuktig klut etter å ha trukket ut ledningen.

Kan man bruke elektrisk tannbørste på regulering?

Du kan gjerne bruke elektrisk tannbørste. Tannbørsten blir fortere slitt når man har regulering og skal byttes når børstehårene begynner å sprike. Vi anbefaler bruk av fluortannkrem og ekstra fluor i form av fluorskyll (0,2% NaF) gjennom hele behandlingen.

Hvor lenge skal elektrisk tannbørste lade?

Avhengig av modellen du har, tar det mellom 14 og 22 timer å lade tannbørsten helt opp, og deretter vil batteriet vare i minst fem til tolv dager med pussing (ved pussing to ganger om dagen, to minutter hver gang).

Hvor ofte kjøpe ny tannbørste?

Mange tannpleiere/tannleger anbefaler at man bytter tannbørsten omtrent hver tredje måned, og American Dental Association (ADA) anbefaler at man skifter ut tannbørsten cirka hver tredje til fjerde måned, eller tidligere hvis fibrene er utslitte.

Hvordan desinfisere tannbørste?

Tannbørsten skal gjøres ren hver gang etter bruk, det vil si 1- 2 ganger daglig. Skyll børsten grundig 10-15 sekunder i rennende vann. Børsten bør ristes godt og plasseres slik at den kan tørke helt, for eksempel stående i en kopp. På den måten vil bakteriene som er igjen på tannbørsten trives dårlig.

Hva betyr sonisk tannbørste?

At en tannbørste er sonisk, betyr at den vibrerer (mens en oscillerende på sin side roterer).

Hvem lager Oral B?

september 2020, 20.25: I forkant av publisering spurte vi Procter & Gamble, som eier Oral B, om de ville ha mange ulike og forvirrende versjoner av iO-serien.

Hvor mye tannkrem på tannbørsten?

– Voksne kan strengt tatt bruke så mye tannkrem de bare vil, sier tannlege Vibeke Elisabeth Kjærheim ved Det odontologiske fakultet. Hun foreslår at en voksen person bruker 0,5 – 0,75 centimeter med tannkrem på børsten. – Bruker man mer tannkrem enn det, spytter man det bare ut igjen.

I hvilket land ble tannbørsten oppfunnet?

Det er likevel kineserne som tilskrives æren for å ha funnet opp tannbørsten. Den banebrytende oppfinnelsen kom til verden på 1400-tallet, nærmere bestemt i 1498. Med grisebust festet på et skaft av bambus eller ben, var den en litt mer avansert utgave av egypternes trepinne.

Skal man ha vann på tannbørsten?

– Ta gjerne vann på tannbørsten først, det gir mest velbehag når du pusser. Tar du vann på etterpå, skyller du lett bort tannkremen, sier Paulsbo. Tannlege Kim Nguyen ved Oslo tannlegesenter forteller oss at litt vann kan hjelpe å fordele tannkremen bedre, men har ingen spesiell effekt på selve tannkremen.

Når begynte mennesker å pusse tenner?

De første tegn på tannbørsten finner vi for 600 år siden. De første tannredskapene som ble tatt i bruk var 3500 år f.Kr. Det var en fuktet trepinne man gnikket mot tennene. – Den føste tannbørsten ble laget i Kina i 1498, og besto av svinebust på et skaft av bein eller bambus, sier pensjonert tannlege, Jarle Bragelien.

Hvem fant opp tannkrem?

De tidligste tannpastabrukerne man vet om, er egypterne. Alt i år 5000 f.Kr. produserte de tannpasta i pulverform. Pulveret besto av slipemidler som knuste oksekranier, pimpstein, knust eggeskall samt myrra.

Kan man pusse tenner uten tannkrem?

Du skriver at det går bra å pusse tenner uten tannkrem. Det er veldig bra. Bruk gjerne en myk tannkost. Det viktigste med tannkremen er at den inneholder fluor.

Leave a Comment