Hvordan lykkes med Engletrompet?

Engletrompeter vil ha så mye sol som mulig og en lun plassering. Siden de får store blader er det lurt å sette den et sted der det ikke blåser for mye. Planten vokser veldig fort, men begynner ikke å blomstre før stilken deler seg i en Y, som ofte er på sensommeren her i Norge.

Hvordan så Engletrompet?

frøene inne i januar hvis du vil ha blomstring samme år, ellers kan den sås senere. dem i potter og sett dem varmt ca. 24 grader. Jorden skal være fuktig, men ikke våt.

Hvor kommer Engletrompet fra?

Engletrompet var tidligere en del av slekten Datura, men har nå havnet i slekten Brugmansia. Brugmansia er en slekt med flere blomstrende arter tilhørende i søtvierfamilien. Opprinnelig er engletrompet en plante som vokser i sub-tropiske områder i deler av Sør-Amerika.

Hvordan lykkes med Engletrompet? – Related Questions

Er gaukesyre giftig?

Den syrlige smaken skyldes at planten inneholder oksalsyre. Den tygges ofte av barn og kan brukes i salater, men i store mengder er den giftig.

Hvordan få fyldig Praktspragle?

Coleus (praktspragle) har en kraftig og frodig vekst og trenger derfor både god plass til røttene, mye vann og næring gjennom sommeren. Så plant den gjerne i en stor potte slik at røttene får god plass til å vokse gjennom sommeren.

Hvor kommer Coleus fra?

Så du må prøve ut og se hvor din Coleus trives best.

Navn og fakta.

Vanlig navn Coleus / Praktspragle / Telemarksjente
Opprinnelse Hjemmehørende i Sørøst-Asia til Australia.

Kan Engletrompet overvintre?

Re: Forberede engletrompetovervintring

hvis den ikke er for stor setter du den i kjelleren som den er, bortsett fra at du av blader den. til Våren klipper du den ned til 1/2 m høyde, så skyter den nye grene. Det du klipper av som ikke er tørket inn.

Hva er Praktspragle?

Coleus, eller praktspragle, er en trendy og dekorativ plante. Den finnes i mange farger med forskjellige bladtegninger. Bladene har spennende former og er ofte tofargede, fra gulgrønne til rødlilla til gyldenbrune nyanser. Ta turen innom din nærmeste Floriss og la deg fascinere av coleus’ mange former og farger!

Hvordan ta avlegger av Spragle?

Bare klipp av en stilk eller to og sett dem i små vaser med vann i kort tid etter, til de får røtter. Så kan du plante dem rett i jorda. Du trenger ikke bekymre deg for at den opprinnelige planten tar skade. Å ta stiklinger fremmer faktisk veksten og gjør den mer robust og sterk.

Hvorfor mister coleus blader?

De viktigste stikkordene er god plass til røttene, mye vann og tilgang på næring. Nye blomster kan føre til at planten mister mye av fargene i bladene, så disse kan du med fordel fjerne fortløpende. For å fremme veksten bør du regelmessig klippe planten – du vil da oppleve at den også blir tettere og frodigere.

Hva er forskjell på stikling og avlegger?

Forskjellen på stiklinger og avlegger

Når disse når en viss størrelse kan de klippes fra morplanten og bli en selvstendig plante. En stikling derimot, er en plantedel som danner nye røtter – og som blir til en ny plante – etter den har blitt skåret fra den opprinnelige planten.

Hvor ofte klippe coleus?

Blomster skal knipes av med én gang, hvis ikke mister bladene farge. Om du med jevne mellomrom friserer planten ved å klippe den, kan du få en coleus med en mer buskete og frodig form.

Hvordan behandle coleus om vinteren?

Du kan klippe av en gren på ca 20 cm av planten din og fjerne de nederste bladparene. Gjør så klar en ny potte med litt sandholdig jord, gjerne så- og kaktusjord. Dette sikrer god drenering.

Hvordan toppe en coleus plante?

Hvordan toppe Coleus? Hvis du vil ha en kraftig busk – og ikke en lang, tynn en – bør du toppe planten. Klipp av toppene, på samme måte som når du tar en stikling, og slipp sideskuddene til. Med riktig stell kan praktspraglen bli en stor og fantastisk fargeklatt.

Skal coleus ha gjødsel?

Akkurat som oss mennesker trenger coleus næring for å holde seg sunn og frisk. Så lenge jorden den står i er nokså ny, finnes det nok næring der. Organisk, flytende gjødsel er å foretrekke. Fra mars til september kan du tilføre dette 2-3 ganger per måned.

Hvordan topper man en plante?

Å toppe er rett og slett å knipe av toppen, toppen kan kastes, eller om den er lang nok gjøres om til en stikling. Man kan toppe nesten alt, noen få ting vokser rett opp og skal egentlig ikke ha sideskudd, som feks valmue, men resten har godt av å bli knepet.

Er Praktspragle flerårig?

Dekorativ bladplante som trives i sol til halvskygge. Planten er flerårig, men kan kun overvintre ved frostfri plassering.

Kan Coleus få blomster?

Blomstring: Blomstrer flere ganger gjennom sommeren. Kniper man av blomstene, vil bladene mer næring. Beskjæring: Tåler godt å klippes ned, og det gir mer kompakt og buskete plantevekst. Formering: Med stiklinger.

Hvordan høste frø fra Coleus?

Coleus skyter ikke ut frø, og om den gjorde det har ikke muffinsformen sjangs for å fange de. Bare la den blomstre, gi litt næring, og la den være i fred. Etterhvert begynner den å miste blomstene, og det er nå du kan begynne å følge med.

Leave a Comment