Hvordan legger man terrassebord?

Det er viktig å ta hensyn til hvor tett terrassebord skal legges. Trevirke er levende, og vil ekspandere når det blir fuktig. En god pekepinn er at det bør være 3-5 mm mellom terrassebordene. Dersom du legger terrassebordene når de er fuktige, er det mulig å redusere mellomrommet.

Hvorfor terrassebord med riller?

Terrassebord med riller gir gulvet et særpreg. Tradisjonelle impregnerte terrassegulv er et trygt og fornuftig valg for din uteplass. Noen synes rillede gulv gir et “macho” inntrykk, andre synes det gir et mykere og mer behagelig gulv.

Hvordan legge terrassebord med skjøt?

Skjøting av terrassebord

Skjøter må legges over bjelkene. Terrassebordene bør festes med to skruer på hver bjelke. For penest resultat, legg aldri to skjøter ved siden av hverandre. Fordel eventuelle skjøter slik at det blir minst tre bord mellom hver skjøt på samme bjelke.

LES OGSÅ  Når er det best å plante kirsebærtre?

Hvordan legger man terrassebord? – Related Questions

Hvorfor sprekker bord på terrassebord?

Det oppstår sprekker etter at fukt og tørke har arbeidet med treet. I tillegg begynner spikere å jekkes opp på grunn av krymp og svell i bordene.

Hvordan få grønske av terrassebord?

Har du en relativt ny terrasse eller platting, og ønsker kun å friske opp og fjerne skitt og grønske, holder det med å bruke varmt vann med Zalo eller grønnsåpe og skylle godt med hageslangen etterpå.

Skal terrassebord legges smilende?

Legges terrassebord slik at det “smiler” til deg i endeveden, da kuver bordet seg ned og regnvann renner av og man slipper å snuble. De fleste lærebøker anbefaler dette. Legges terrassebordene den andre veien, blir treet mer lukket og suger mindre vann.

Hvordan skjøte bjelker terrasse?

Skjøting skjer ved overlapp på 60 cm og skal alltid skje ved en søy- lesko der det blir 30 cm på hver side. Bjelkene skrus i hverandre med 2 skruer over hverandre i begynnelsen og slutten, og resten i sikksakkmønster. Fest en hullplate på terrassebjelken langs husveggen.

Hvordan legge terrassebord årringer?

Huskeregel: Smilet skal alltid ut/opp. Legge merke til hvilken vei årringene går og pass på at det skal se ut som om tre smiler ut fra spikerslagene.

Skal margen opp eller ned på terrassebord?

Det finnes ikke noen fasit på hvilken side av terrassebordet som skal ligge opp. Vår anbefaling er likevel å legge dem slik at årringene i enden av bordet har buen opp (med margsiden ned). Ved å legge dem slik, unngår man at vann samler seg på overflaten.

LES OGSÅ  Hvor mye bør man gi konfirmanten?

Hvilken vei skal terrassebord med riller ligge?

Vi anbefaler at den peneste siden alltid legges oppover. Når det gjelder rillede terrassebord, velger du selv om du ønsker rillene opp eller ned.

Kan man snu terrassebord?

En terrasse krever noe vedlikehold, og især er gulvet utsatt for slitasje. Med tiden kan det oppstå sprekker fordi det utsettes vekselvis for fukt og tørke, og det kommer hakk, merker og misfarge. Et billig triks for å få lengre levetid på terrassegulvet, er å snu bordene.

Kan man legge terrassebord når det regner?

ja det går bra forutsatt at plankene er tørre mens du legger dem ut – dvs at ikke plankene er søkkvåte. At de blir våte etterpå spiller ingen rolle. Terrassebord holder som regel veldig høy fuktighet når du kjøper de så det går nok helt fint.

Hvor mye skal terrassebord stikke ut?

Når terrassebordene legges, skal avstanden mellom dem være fra 2-5 mm. Mange proffer bruker tommestokken som mal. Ikke kapp dem i endene, men la dem stikke minimum 5 cm utenfor. Må terrassebordene skjøtes, gjøres det på terrassebjelkene.

Hvor fort tørker terrassebord?

Ta gjerne utgangspunkt i en tørketid på 3-4 dager om temperaturen er 20 ºC, og det ikke regner. Det er bedre at terrassen får tørke én dag for mye enn én dag for lite. Dersom beis påføres på fuktige terrassebord, vil ikke beisen trekke godt nok inn i treverket, og når treverket tørker vil det trekke seg sammen.

Hvor mye pukk under platting?

All matjord må bort, grav ned til fast underlag, eller minst 20 cm dypt hvis grunnen er hard og tørr. Fyll så opp med 20 cm grov grus, singel eller pukk. Komprimer med valse eller pakk godt samtidig som du avretter med fall. Er bakken tørr og fin kan det greie seg med å lage 20 cm brede spor til tilfareren (bjelkene).

LES OGSÅ  Hva hjelper hvitløk for?

Er platting søknadspliktig?

Bygging av platting er unntatt søknadsplikt. En slik platting inngår ikke i begrepet «tiltak», og faller dermed utenfor byggesaksdelen i plan- og bygningsloven. Dette betyr at bygging av en platting ikke krever byggesøknad og tillatelse.

Hva er forskjellen på terrasse og platting?

Uterom som er på bakkenivå kalles vi i dagligtale plattinger eller platter hvis de er i første etasje. Mange av de såkalte plattene er egentlig terrasser. Utkragede uteplasser kaller vi balkonger, uavhengig av om de er understøttet med søyler eller ikke.

Hvor mye vekt tåler en platting?

— En generell anbefaling er at en terrasse bygget på bakkenivå, altså en platting, bør tåle omlag 450 kilo, forklarer Gaute Rotegård, driftsleder Montér Nesbyen.

Kan man ha boblebad på terrassen?

En terrasse er faktisk et veldig godt egnet underlag for et boblebad så lenge det er godt konstruert. En tommelfingerregel er at terrassen må tåle minimum 500 kilo per kvadratmeter. Da vil den være stødig nok til å tåle et boblebad.

Leave a Comment