Hvordan legge rull ut plen?

Som ved legging av parkett skal rullene med plen legges forbandt, altså slik at skjøtene er forskjøvet i forhold til hverandre. Pass på å dra skjøtene godt sammen. Hvis det er mellomrom mellom skjøtene, kan ferdigplenen tørke ut på kantene, og stykkene vil trekke seg fra hverandre.

Kan man legge ferdigplen på gammel plen?

På en tomt med eksisterende plen ligger forholdene allerede godt til rette for å legge ferdigplen. Fordi du allerede har nok med jord under den gamle plenen din, kan du med litt forberedelse av underlaget snart rulle ut en flunkende ny plen.

Når legge Rullegress?

Svaret er at den kan legges når som helst på året så lenge det ikke er frost eller snø på bakken. Typisk sett er sesongen for legging av ferdigplen mellom april og november, og i motsetning til hva mange tror er faktisk høsten en veldig god tid å legge plen på, da den store mengden nedbør gjør gresset godt.

LES OGSÅ  Hva er negativt med solcellepanel?

Hvordan legge rull ut plen? – Related Questions

Hva koster Rullegress?

Pris ferdigplen
Antall kvm Pris pr. kvm
1 – 20 kr 100.-
21 – 60 kr 80.-
61 – 120 kr 75.-
121 – 180 kr 70.-

Hvor mye koster ferdiggress?

Dersom man ønsker plenen ferdig lagt, klar til å brukes, vil sluttprisen ligge mellom 100 til 150 kroner per kvadratmeter. En 100 kvm ferdig lagt plen vil derfor kunne koste mellom 10.000 og 15.000 kroner. Dersom du velger å legge den selv, ligger prisen rundt 5000 kroner.

Når er det best å legge ny plen?

Den beste tiden å så plen på er tidlig vår eller tidlig høst. Temperaturen bør være over 10 grader og frosten må ha gått i bakken.

Når kan man gå på ferdiggress?

Dersom vekstforholdene er optimale, vil det ta normalt 4-6 uker før plenen er klar til bruk. Om våren og høsten må man beregne lengre tid. Ca 14 dager etter legging bør plenen gjødsles.

Når skal man gjødsle ferdigplen?

For at ferdigplenen skal trives og opprettholde en frisk grønn farge i mange år fremover, trenger gresset næringsstoffer. En nylagt plen bør tilføres gjødsel i form av langsomtvirkende gjødsel. Gjødsle plenen minimum 3 ganger pr sesong, første gang april/mai, så juni og august.

Hvor mye jord må jeg ha under gresset?

Den generelle regelen er at plenen trenger minimum 30 cm jord, men helst mer. Jordlaget bør bestå av 10 cm matjord og minimum 20 cm fyllmasser. Hvis du skal legge ferdigplen oppå en eksisterende plen, holder det å bare legge 10 cm matjord, fordi den gamle plenen allerede har tilstrekkelig med jord under.

LES OGSÅ  Hvilket strykejern er best i test?

Skal man ha duk under gressplen?

For at ikke jorden skal vaskes ned mellom steinene, må du nå rulle ut en fiberduk. Den fungerer som en barriere for jorda, og sørger for at lagene over ikke flytter på seg.

Hvor mye koster et lass med jord?

Trygg handel på FINN

Matjord/Plenjord selges kr 250. – pr m3 i store lass. Frakt kommer i tillegg hvis det skal kjøres ut.

Kan man legge duk over gress?

Du kan fint legge duk og tykke lag bark oppå, men du må i så fall fjerne gresset der du skal ha plantehull – for du skal jo ha planter her og der? Du risikerer at gresset gror frem gjennom plantehullene hvis du ikke fjerner gresset ordentlig først.

Hvordan få liv i dødt gress?

Når dødt gress er fjernet og jordsmonnet luftet, er neste steg å legge på et tynt vekstlag der hvor gresset er skadet. Lag en blanding av jord og sand som du fordeler over det skadde området. En slik blanding kalles toppdressing og er generelt godt for vedlikeholdet av hele plenen din.

Er fiberduk vanntett?

Den slipper vann, gjødsel og andre næringsstoffer gjennom, men stenger for lyset. Velg en kraftig type på minimum 50-100 gram per m2. Den kan både utrydde og hemme ugress, og holder jord og singel adskilt.

Hvor mye koster det å klippe gress?

Hvor mye det koster å klippe gresset avhenger av hvor stor hage du har. Anleggsgartnerne på Mittanbud tar i snitt 200 til 500 kroner i timen.

Er det farlig å klippe plenen når det regner?

Klipp ikke i regn eller når gresset er vått. Klipp ikke i tørre perioder. Gjødsle med langtidsvirkende gjødsel eller naturlig med ditt eget gressklipp. La ikke gresset vokse seg for høyt.

Leave a Comment