Hvordan legge brostein i hagen?

Legge brostein i granitt
 1. GRAV UT: Du skal ned til det som kalles faste masser. Minst 10 centimeter.
 2. KOMPRIMERE: Sanden kaomprimerer du med en platevibrator eller stamper.
 3. FØLG SNORA: Steinene skal følge snora, i gjennomsnitt.
 4. JEVN OVERFLATE: Når steinen er ferdig satt skal du gå på med stamperen en gang til.

Hvor mange brostein pr m2?

GRANITT BROSTEIN

Vekt= ca 200 kg pr. m2. Beregnet forbruk ca. 90 stk.

Hvorfor heter det brostein?

Navnet «brostein» kommer av at «broer» eller brolegning av trevirke ble lagt over sølete gater i middelalderbyene. Etterhvert ble trebrolegning erstattet av steinbrolegning, først av naturlig strandstein eller morenestein, kalt «kampestein», i 1800-årene av huggen stein.

Hvordan legge brostein i hagen? – Related Questions

Hvordan vaske brostein?

Vann og skrubb. En enkel og effektiv metode for å rengjøre belegningssteinene kan være å bruke vann og skrubb. Dette bør isåfall gjøres jevnlig, da det funker best dersom flekkene ikke har fått så lang tid på å feste seg.

Hvordan fjerne mose på brostein?

Alger og mose

For å hindre at det kommer tilbake, bør du prøve å bedre fallet eller beskjære eventuell vegetasjon som stenger ute sollyset. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning.

Hva betyr brostein?

Brostein, dekke av stein som kan brukes på veier, gater, fortau og plasser.

Hvorfor er det brostein i Bergen?

Brostein er tradisjon

Den viktigste grunnen klassen fant, var at Bergen bruker brostein fordi det er tradisjon og et kulturminne. Brosteinen er blitt en del av Bergens identitet, altså det som gjør Bergen til det den er. Mange liker brostein, mens andre irriterer seg over den.

Hva slags grus under belegningsstein?

Til dette benyttes bærelagsgrus gjerne fraksjon 0/30, 0/32 eller tilsvarende. Det skal være en relativt grov grusmasse, som også inneholder finstoff. Massen skal pakke seg og være stabil, samtidig som den er drenerende. Singel/pukk som ikke innholder finstoffer bør i utgangspunktet ikke benyttes.

Hvordan bli kvitt ugress mellom brostein?

Du blander 35 % eddik med vann i blandingsforholdet 1:2, eller ufortynnet 7 % eddik. Dette vil ganske raskt gjøre at ugresset blir gult/brunt, og du kan plukke vekk det døde ugresset. Eddik-trikset er både billig og enkelt, men mange har erfart at heller ikke dette er evigvarende.

Hva dreper alt ugress?

Bruk eddik 35 % og bland det ut med vann i forholdet 1:2. Har du ikke så sterk eddik kan du gå for eddik 7 % ufortynnet. Spray blandingen rett på ugresset som du ønsker å fjerne, med en sprayflaske. Etter noen timer vil du se at ugresset har tatt skade, og etter noen dager er planten helt død.

Kan man legge duk over ugress?

Den mest effektive måten å bli kvitt ugresset på er å legge jorda brakk et par år. Da legger du på en tykk duk eller en presenning over området, sier Underhaug. Også Marianne E. Utengen, gartner i Det norske Hageselskap, understreker at brakklegging er helt nødvendig i kampen mot flerårig rotugress.

Kan man bruke kraftvask på belegningsstein?

Mange bruksområder: Jotun 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner kan brukes på utemøblene så vel som på husvegg og belegningsstein.

Hvordan få vekk grønske på stein?

Spyl området med en vanlig vannslange og bruk kost for å fjerne mosen. Unngå høytrykksspyling fordi det kan gjøre overflaten ru og steinen blir mer mottakelig for smuss og urenheter. For å fjerne grønske og ugress kan du også spraye ugresseddik rett på det utsatte området.

Hvordan blande eddik og zalo?

Blandingsforholdet har nemlig en del å si, og det er mange som bruker alt for lite eddik i forhold til Zalo. Du kan gjerne eksperimentere litt, men som hovedregel anbefaler vi omtrentlig 1 del eddik og 1 del Zalo. Et 50/50-blandingsforhold, med andre ord.

Hvordan fjerne grønske på stein?

3 metoder fjerner ALGER på steinterrassen:
 1. Skuring – God gammeldags skuring er en god og miljøvennlig metode.
 2. Kjemiske midler – Kjemiske algefjernere kan hjelpe deg å løsne algene, som etterpå kan skylles vekk.
 3. Høytrykksspyler – Den kraftige vannstrålen fra en høytrykksspyler fjerner effektivt algene.

Hvordan få vekk grønske på gravstein?

Om du har en gravstein som er mosegrodd og du vil fjerne mosen fra gravsteinen, kan vi anbefale at du først fjerner så mye av mosen som mulig med en børste, før resten vaskes bort med litt klorin og vann eller lett såpevann.

Hvordan fjerne gammel grønske?

SLIK FJERNER DU GRØNSKE FRA KLÆRNE :
 1. Legg plagget i varmt vann, for ull – bruk lunkent vann.
 2. Gni med Sitronsåpe der du har fått grønske.
 3. Er flekken gammel – la plagget ligge et par timer så såpen får virke.
 4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent.

Leave a Comment