Hvordan lage drenering i blomsterkasse?

Borr hull i bunnen av murerbaljen for god drenering. Legg i leca eller annen dreneringsmasse, legg over fiberduk og til slutt jord. Plant i vei!

Hvordan plante i store utepotter?

Slik planter du
  1. Sørg for at det er dreneringshull i potten.
  2. Legg småstein eller leca som drenering i bunnen av potten, i et lag på ca 3-5 cm.
  3. For å hindre at jord kommer ned i dreneringen og tetter dreneringshullene, legges et lag med fiberduk, tøy eller lignende.
  4. Fyll så på med jord.

Hvor mye lecakuler i blomsterkasse?

Slik planter du i krukker/blomsterkasser

Fyll ca. 1/3 leca eller småstein i bunnen av potten, det gir god drenering. For å hindre at jord kommer ned i dreneringen og tetter dreneringshull, legges et lag med vekstduk (fiberduk), tøy eller lignende. Fyll så på med næringsrik kvalitetsjord.

Hvordan lage drenering i blomsterkasse? – Related Questions

Hva kan jeg bruke i stedet for lecakuler?

Ingen planter har hørt om betongslagg eller lecakuler. Vannet renner for fort gjennom, og plantene får ikke strukket røttene nedover. Derfor bør du benytte sand i stedet.

Hvilken duk til blomsterkasse?

Duken av polyester er formsydd for enkelt å kunne brukes i plantekasse med en størrelse på 120 x 80 cm. Innerduken forhindrer at jord lekker ut eller at ugress kommer inn i plantekassen nedenfra. Duken er porøs for vann og sikrer derfor god drenering. Passer til en eller to plantekasser som er stablet oppå hverandre.

Hvor mye lecakuler trenger jeg?

Leca er også kjent som dreneringskuler, men de er så mye, mye mer! De gir luft til røttene samtidig som de også holder godt på vann og næring. Vi anbefaler å fylle krukken ca. 1/3 med leca, i bunnen, eller mer i store krukker.

Hvor mange cm med lecakuler?

Hvor mye varierer – noen anbefaler 10 cm, andre anbefaler 1/3 av beholderens høyde (hva som er mest, avhenger naturligvis av hvor dyp beholderen er), men poenget jeg stadig ser at gjentas, er at dreneringskuler, f. eks. leca, gir bedre drenering.

Hvordan bruke lecakuler?

Lecakuler som drenering og vannmagasin

Først og fremst må potten ha ett eller flere dreneringshull i bunnen der vann kan renne ut. I tillegg er det bra å legge et lag med lecakuler i bunnen for å lede vekk overskuddsvann. Leca fungerer også som er ekstra vannmagasin for røttene i tørkeperioder.

Hvordan fylle Plantekasse?

Dekk bunnen av plantekassen med en fiberduk som går et stykke opp på innsiden av kanten, og fyll på med jordblanding og gjødsel som er tilpasset dine planter. Pass på at plantene har nok jord så de får utviklet seg. Røttene søker gjerne nedover for å trekke vann.

Hvor høy bør en plantekasse være?

Steg 3: Montere plantekassen

Mellom bordene i sideveggene bør det være en spalte for å sikre god utlufting. Ikke lag kassen bredere enn 120 cm – ellers blir det vanskelig å arbeide med det. Lengden retter seg etter plassen du har til rådighet. Høyden er også opp til deg, men 80 til 100 cm er gode arbeidshøyder.

Hvilken jord til blomsterkasse?

Bruk god jord

Det kan ikke sies nok ganger, men bruk god jord til verandakassene dine. Jo bedre jord, jo flottere og frodigere planter får du. Spør på hagesenteret om de har torvfri jord. Torv er et naturmateriale, men plantene har det mye bedre i kompostjord laget på plantematerialer.

Hvor mange liter jord i en blomsterkasse?

En plantekasse rommer ca. 200 liter jord.

Hvorfor knotteplast i blomsterkasse?

Når blomsterkassen er bygget, må du kle den innvendig før du fyller den med jord. Da kan du bruke grunnmursplast/knotteplast som du fester på plankeveggen, for eksempel med tynne spiker, slik at ikke jord faller mellom plasten og plankeveggen på kassen.

Hvordan legge duk i Plantekasse?

Legg først en fiberduk i bunnen av kassen. La duken gå et stykke oppover kantene. Fiberduken hindrer ugress fra å finne veien inn i kassen. Det finnes mange forskjellige jordtyper, og hvilken du bør bruke, avhenger av hva du skal plante.

Hvordan få luftig jord?

For å oppnå en mer næringsrik- og luftig jord, blander vi inn barkmull og kukompost. Barkmull er bark som har gjæret fra seg og som er finmalt. Det gir porøs jord som suger fuktigheten til seg. Kukomposten inneholder mange mikroorganismer og næring.

Kan blomsterjord bli for gammel?

God jord kombinerer ulike egenskaper, både grov og fin struktur, evnen til å holde på vann og drenere, tilby støtte og god grunn for sterke røtter. Jorden du har kan som regel brukes år etter år, men det er lurt å iblande organisk materiale, næring og struktur.

Hvor ofte bør man skifte jord?

Unge potteplanter i vekst skal omplantes til nye potter med ny jord en gang i året. Større planter og langsomt voksende planter kan du plante om hvert andre år, eller når planten begynner å bli for stor for potten. Dersom planten ser ut til å trives vil den klare seg.

Hva gjør man med gammel jord?

Rådet fra Bergh er at du tar ut den gamle jorda og blander den opp med litt ny jord før du eventuelt bruker den om igjen, slik at du får inn mer luft og næring. Til dette kan du bruke sand og/eller kompostjord. Og tilfør gjerne en meitemark eller to.

Kan man bruke blomsterjord til planter?

Vår egen Premium blomsterjord og blomsterjord med leca er de jordtypene som er best egnet til planter innendørs. For planter som ikke liker kalk, for eksempel Hortensia, Flamingoblomst og Asalea er hortensiajord passende å bruke.

Leave a Comment