Hvordan lage BankID på mobil? Enkel og sikker guide

Lurer du på hvordan du kan enkelt lage BankID på mobilen din? Tenk deg å kunne utføre banktjenester når som helst, hvor som helst. Med BankID på mobil er det mulig! Denne artikkelen vil guide deg gjennom prosessen trinn for trinn, slik at du kan nyte fordelene av enkel og sikker tilgang til banktjenester rett fra lommen. Klar til å ta kontroll over din økonomi på en praktisk måte? Fortsett å lese for å lære hvordan du kan sette opp BankID på mobil og få tilgang til banken din med et enkelt trykk på skjermen.

Hva er BankID på mobil?

BankID på mobil er en sikkerhetsløsning som lar deg identifisere deg og signere avtaler digitalt. Det er et elektronisk legitimasjonsbevis som gjør det mulig å utføre viktige banktjenester trygt fra mobilen din. Med BankID på mobil kan du enkelt logge inn, bekrefte transaksjoner og signere avtaler uten behov for fysisk møte eller papirdokumenter.

Hvordan Fungerer Det?

Når du setter opp BankID på mobil, knyttes den digitale ID-en din til telefonnummeret ditt. Ved behov sender banken en engangskode til mobilen din for å bekrefte identiteten din. BankID på mobil benytter tofaktorautentisering, noe som øker sikkerheten betraktelig ved at du må ha både noe du har (mobiltelefonen) og noe du vet (PIN-koden) for å logge inn.

 • Enkelhet: Du har alltid med deg telefonen, så BankID blir lett tilgjengelig.
 • Sikkerhet: To faktorer kreves for autentisering, doble sikkerheten.
 • Tidsbesparelse: Slipper lange køer i banken – alt kan gjøres digitalt når det passer deg.
LES OGSÅ  Hvordan sjekke om jeg har reiseforsikring: En komplett guide

Fordeler med BankID på mobil

BankID på mobil tilbyr en rekke fordeler som gjør hverdagen din enklere og mer effektiv. Her er noen av fordelene du kan dra nytte av:

 • Enkel tilgjengelighet: Du har alltid telefonen din med deg, noe som betyr at du har BankID-en din tilgjengelig når som helst og hvor som helst.
 • Økt sikkerhet: Med tofaktorautentisering gir BankID på mobil ekstra lag beskyttelse for identiteten din, noe som bidrar til å sikre at bare du får tilgang til dine digitale tjenester.
 • Tidsbesparelse: Ved å kunne utføre banktjenester digitalt uten behov for fysiske møter, sparer du verdifull tid i en travel hverdag.

BankID på mobil er ikke bare praktisk – det er også et viktig verktøy for å sikre dine digitale transaksjoner og opprettholde tryggheten rundt dine personlige data.

Hvordan sette opp BankID på mobil?

Når det gjelder å sette opp BankID på mobil, er prosessen enkel og grei. Her er noen trinn du kan følge for å aktivere BankID på mobilen din:

 • Last ned BankID-appen fra App Store eller Google Play.
 • Åpne appen og velg “Ny bruker”.
 • Skriv inn ditt fødselsnummer og godkjenn vilkårene.

Videre må du bekrefte identiteten din ved hjelp av en annen gyldig BankID, enten fra samme enhet eller et annet medium som kodebrikke eller BankID på PC.

Når dette er gjort, vil du motta en aktiveringskode via SMS. Skriv inn koden i appen for å fullføre registreringen.

Trinn for trinn-guide til å lage BankID på mobil

For å opprette BankID på mobil, følg disse enkle trinnene:

 • Last ned BankID-appen fra App Store eller Google Play.
 • Åpne appen og velg “Ny bruker”.
 • Legg inn personnummeret ditt og følg instruksjonene på skjermen.
 • Bekreft identiteten din ved å bruke en annen gyldig BankID.
 • Du vil motta en aktiveringskode via SMS. Skriv inn koden i appen for å fullføre registreringen.
LES OGSÅ  Hvordan sjekke inkasso på nett og unngå økonomiske overraskelser

Med disse stegene er du klar til å bruke BankID på mobilen din for sikre digitale transaksjoner og signering av avtaler – alt fra komforten av din egen telefon.

Slik bruker du BankID på mobil for sikre banktjenester

Når du skal utføre banktjenester med BankID på mobil, er det enkelt og sikkert. Her er hvordan du går frem:

 • Åpne den aktuelle bankappen på telefonen din.
 • Velg handlingen du ønsker å gjennomføre, for eksempel overføring av penger eller signering av en avtale.
 • Du blir bedt om å identifisere deg med BankID.
 • Trykk på “Logg inn med BankID” og følg instruksjonene i appen.

For å fullføre transaksjonene dine trygt, må du bekrefte handlingene dine med BankID på mobil. Dette sikrer at kun du har tilgang til kontoen din.

Husk at BankID på mobil gir deg rask og sikker tilgang til banktjenestene dine når som helst og hvor som helst. Ved å følge disse trinnene kan du enkelt gjennomføre viktige økonomiske oppgaver rett fra mobilen din uten behov for fysiske møter eller ventetid.

Konklusjon

Du har nå lært hvordan BankID på mobil fungerer som en praktisk og sikker løsning for digitale banktjenester. Ved å knytte din digitale ID til telefonnummeret ditt, kan du enkelt bekrefte identiteten din og signere avtaler på nett. Med tofaktorautentisering får du ekstra beskyttelse mot uautorisert tilgang. BankID på mobil gir deg tilgang til banktjenester når som helst, hvor som helst, og sparer deg for tid ved å eliminere behovet for fysiske møter. Med enkelheten og sikkerheten som tilbys, er BankID på mobil en ideell løsning for å utføre transaksjoner og håndtere banktjenester digitalt. Nyt den smidige og trygge opplevelsen med BankID på mobil i din daglige bankhverdag.

LES OGSÅ  Hvordan minske synligheten av store porer i ansiktet

Ofte stilte spørsmål

Hva er BankID på mobil?

BankID på mobil er en digital ID-løsning knyttet til telefonnummeret ditt som brukes til å identifisere og signere avtaler digitalt.

Hvordan fungerer BankID på mobil?

Banken sender en engangskode til telefonen din for å bekrefte identiteten din. Du identifiserer deg ved å bruke denne koden i bankappen.

Hvilken sikkerhetsfunksjon har BankID på mobil?

BankID på mobil bruker tofaktorautentisering for økt sikkerhet, noe som bidrar til å beskytte dine banktransaksjoner.

Hva er fordelene med BankID på mobil?

Fordelene inkluderer enkel tilgjengelighet, økt sikkerhet, tidsbesparelse og muligheten til å utføre banktjenester digitalt uten fysiske møter.

Hvordan bruker man BankID på mobil?

For å bruke BankID på mobil åpner du bankappen på telefonen din, velger ønsket handling, identifiserer deg med BankID, og følger appens instruksjoner.

Leave a Comment