Hvordan komme inn på landslaget i fotball?

Du må ikke ha vært på sonelag for å bli tatt ut til landslag, men det er ofte det vanligste. Det er mange som velger å ta utdanning som lett lar seg kombinere med å drive med toppidrett, for eksempel ved å ta idrett i videregående opplæring .

Hvor trener landslaget i fotball?

Ståle Solbakken
Norges herrelandslag i fotball / Hovedtrener

Ståle Solbakken er en norsk fotballtrener og tidligere fotballspiller som siden desember 2020 er trener for Norges herrelandslag.
Han har tidligere ledet Hamarkameratene, 1. FC Köln, Wolverhampton og FC København. Som fotballspiller var han blant annet i Ham-Kam, Lillestrøm og Aalborg Boldspilklub.

Wikipedia

Har Norge slått Sverige i fotball?

Norge spiller søndag nabooppgjør mot Sverige for 10. gang på 2000-tallet. Bare ett av de ni foregående er tapt, men forrige seier kom helt tilbake i 2005. Da ble det 3-2 på Råsunda, den legendariske arenaen der Pelé ble verdensmester i 1958 og Hege Riise i 1995.

Hvordan komme inn på landslaget i fotball? – Related Questions

Hvem er den beste fotballspilleren i Norge?

Hvert år publiserer The Guardian en liste over de 100 beste fotballspillerne i verden. På årets liste finner vi kun én nordmann – nemlig Erling Braut Haaland.

Hvem har scoret flest mål i fotball?

Offisielle kamper
Rank Navn Mål
1. Cristiano Ronaldo 835
2. Josef Bican 812
3. Lionel Messi 808
4. Romario 772

Hvem scoret for Norge mot Sverige?

Oppgjøret på Friends Arena endte 1-1, mens kampen på Ullevaal endte med 3-3 etter en thrilleravslutning. Stefan Johansen scoret Norges mål da oppgjøret i Stockholm for tre år siden endte 1-1. Emil Forsberg scoret for svenskene. Janne Andersson gjør for øvrig flere endringer på laget etter seieren over Slovenia.

Når spiller Norge mot Sverige?

NorgeSverige – 12.06.2022 18.00 – Norges Fotballforbund.

Hva skjer med vinneren av Nations League?

Laget som vinner gruppen i divisjon A er kvalifisert til sluttspillet «Nations League Finals» som består av semifinaler og finale. Vinneren av finalen blir kåret til Nations Leaguevinner og mottar en fastsatt pengepremie samt et Nations League-trofé i sølv.

Hvem har scoret flest landslagsmål for Norge?

Flest landslagsmål (Spillere i grønt er fortsatt aktive) –
Jørgen Juve 33
Morten Gamst Pedersen 17
Reidar Kvammen 17
Kjetil Rekdal 17
Odd Wang Sørensen 17

Har Norge slått Tyskland i fotball?

Den 4. september 2017 spilte Norge mot Tyskland på bortebane. Dette ble en av de største tap for Norge noensinne, og det største tapet for landslaget på 45 år. Tyskland vant kampen med 6–0 og Norge ble utspilt.

Har Norge vunnet EM i fotball?

Norges herrelandslag i fotball har vært i ni mesterskap: Sommer-OL 1912, Sommer-OL 1920, Sommer-OL 1936, VM i fotball 1938, Sommer-OL 1952, Sommer-OL 1984, VM i fotball 1994, VM i fotball 1998 og EM i fotball 2000.

Hvem har spilt mest landskamper?

1. John Arne Riise, 110 landskamper.

Hvem har scoret flest landslagsmål i verden?

Kort om saken: Cristiano Ronaldo er i målform. Han kan slå verdensrekorden for antall landslagsmål i løpet av EM. Ronaldo har passert legender som Pelé og Puskás, men rekordholderen er relativt ukjente Ali Daei.

Hvem er mestscorende for Norge?

Den rekorden er det den gamle storscoreren Jørgen Juve som innehar. På 45 landskamper banket han inn 33 mål, og han er dermed Norges mestscorende på landslaget gjennom tidene.

Hvem er Norges landslagstrener i fotball?

Ståle Solbakken
Norges herrelandslag i fotball / Administrator

Hva tjener landslagstrenere?

Mens Ståle Solbakken, landslagstrener for herrene, har en årslønn på fem millioner kroner – med muligheter for bonuser på inntil en million kroner avhengig av resultater. Avtalen ble signert i 2020, da Terje Svendsen var fotballpresident.

Hva tjener Solbakken?

Herrenes landslagssjef Ståle Solbakken har en årslønn på 5 millioner kroner og en bonus på inntil 1 million kroner avhengig av resultater gjennom året. Solbakken skrev under på sin kontrakt i 2020.

Hva heter treneren til Norge?

Ståle Solbakken
Norges herrelandslag i fotball / Hovedtrener

Har Sverige vunnet VM i fotball?

Sverige har deltatt i elleve VM-sluttspill, og vært i finalen i ett, på hjemmebane i VM i 1958. De har i tillegg to bronse, fra VM i 1950 og fra VM i 1994. Sverige er per 2020 det nordiske landet med størst suksess i Norden i VM-sammenheng.

Leave a Comment