Hvordan knipe surfina?

Det skal ikke være nødvendig å knipe moderne varianter av petunia/ surfina/ million bells. Slik gjør du det: Knip av blomstene helt ned til neste knopp eller blad, bruk neglene eller en saks. Det er nok å fjerne bare hodet, men ved å knipe helt ned til neste skudd så blir planten mye penere.

Skal man knipe blomkarse?

For å forlenge blomstringen, så kan du knipe av blomstene når de er ferdigblomstret.

Hvor ofte må man vanne petunia?

Vanning: Pleie av petunia vil si ukentlig vanning og så mye sollys som mulig for å fremme mange blomster.

Hvordan knipe surfina? – Related Questions

Kan surfina overvintre?

Det gikk i alle fall kjempebra her hos meg i en kald,lys kjeller med en vannskvett i ny og ne. Overvintret tre stk og de er enorme i år med masse blomster. Det går sikkert også an å ta stiklinger nå i høst og overvintre disse hvis man har liten plass. Jeg klippet vekk de lengste greinene, ryddet litt opp i planta.

Hvordan få petunia til å overvintre?

Sørg i så fall for å la dem overvintre på et frostfritt sted med mye lys.

Hvordan ta vare på petunia?

Gode forhold for din Petunia

Petuniaen trenger mye lys for å kunne spire. For optimal produksjon av blomster bør Petuniaen få 4 til 5 timer med sollys. Petuniaplanten har også et behov for moderat mengde vann, men det kan holde å vanne dem omtrent 1 gang i uken.

Hvor ofte skal man vanne planter?

De fleste planter trenger jevn fuktighet. Lett uttørking mellom vanningene fremmer imidlertid plantenes rotvekst. Det holder å vanne blomsterbedene én eller to ganger i uka. Det er bedre å vanne sjelden med masse vann enn å vanne ofte med lite vann.

Hvor ofte bør man vanne?

Vi anbefaler at du vanner hekken 1–2 ganger i uken, avhengig av nedbørsmengden. Det er ingen fast regel for hvor lenge det tar å vanne PRIMA FERDIG HEKK. Riktig vannmengde avhenger av hvilken jord du har hjemme hos deg.

Hvordan behandle petunia?

Planten klarer noe tørke, men foretrekker jevn vanning. Plukk av visne blomster, så ser planten penere ut og det dannes enda flere knopper. For å blomstre hele sommeren trenger petunia gjødsel; ha flytende gjødsel i vannet en gang i uken, eller bland inn langtidsvirkende gjødselgranulater i jorden når du planter.

Hvor lenge blomstrer surfina?

Sesong: Vår og sommer. De kan blomstre helt til frosten kommer.

Når Prikle petunia?

Frøene er veldig små, så strø dem forsiktig utover jorda slik at de ikke blir liggende for tett. Så frøene i egne potter eller breiså dem i såbrett fra februar til april. De kan prikles etter ca. 4 uker.

Kan petunia stå inne?

Derfor vil typiske sommerblomster som margeritter og petunia ikke trives i det hele tatt inne i stua. En helt annen ting er de plantene som selges som uteplanter, men som før i tiden var vanlige å ha inne i stua. Husene var ikke så tette før, og vinduskarmene var mer trekkfulle.

Når skal Geranium klippes ned ned?

I vinterhalvåret står pelargoniene mine i kjelleren. Der står de fra november til midten av mars, uten vanning. Når mars er her tas de opp, klippes ned og skiftes jord på.

Kan lavendel trives inne?

Pasjonsblomst, lavendel, oliven og pelargonia er blant planter du kan prøve inne. Det er viktig at plantene ikke “stekes” i vinduet. Flytt dem bort fra den verste solen om dagen, vann godt og bruk gjødning beregnet for sommerplanter. Når du planter dem om, kan du med hell blande inn langtidsvirkende næring i jorden.

Hva gjør man med uteplanter om vinteren?

Temperatur:
  1. Plantene foretrekker å stå svalt og kjølig.
  2. Helst mellom 5-10 grader.
  3. Unngå store temperatursvingninger.
  4. Kjeller, bod, loft eller garasje er velegnede kjølige overvintringssteder.
  5. Har du ikke tilgang på kjeller/garasje kan du sette det i det kjøligste rommet du har, men da må du huske å vanne det noe mer.

Hva gjør jeg med stauder om våren?

Selv om staudene har visnet ned, trenger du ikke å klippe dem ned nå. Det er mye bedre for plantene om du venter til våren med å rydde opp i bedene. For mange er raking av løv og rydding i bed en fast høst-aktivitet.

Hvordan overvintre planter i krukker?

Første bud er at du har store nok krukker – og at de er frostsikre.
  1. Det finnes mange ulike materialer som tåler frost – for eksempel høybrent keramikk, glassfiber, metall, plast og isopor.
  2. Legg lecakuler og fiberduk i bunnen av krukkene.
  3. Et annet poeng er at krukkene ikke bør stå midt i veien for snørydding om vinteren.

Hvordan få hortensia til å overvintre?

Hagehortensiaen kan overvintre og blomstre igjen neste år. I likhet med roser kan stenglene dekkes til med løv og grener om høsten før frosten setter inn. Hortensia som du har i potter bør settes inn over vinteren. Det beste resultatet for overvintring er om den får stå så kjølig, så nær 0 grader som mulig.

Skal hortensia klippes ned om våren?

Riktig beskjæring er avgjørende

Hortensia setter knopp året før de blomstrer, så de bør beskjæres rett etter blomstringen om høsten. Mars er en bra måned å rydnings-beskjære på. Dette er et fint tidspunkt å fjerne knekte, frostskadede og døde grener på.

Leave a Comment