Hvordan klippe ned Monstera?

Skal du beskjære blader, må disse kuttes helt ned, ikke bare klippe av selge bladet. Klipp helt ned på stilken. Det vokser ikke ut nytt blad dersom du bare klipper av bladet og lar stilken stå. Mens du beskjærer kan du jo ta stiklinger som du kan sette i vann og gi til venner og familie.

Kan man klippe av Luftrøtter Monstera?

Luftrøtter: Luftrøttene til Monstera kan bli veldig lange. I det fri, siden planten klatrer så innmari høyt, er røttenes funksjon å lete etter vann og mat. I det norske hjem henger de bare der. Ønsker du å klippe de bort kan du derfor fint gjøre det.

Hvordan klippe Monstera stikling?

Ta stiklinger: Alle Monstera planter er like når det gjelder å ta stiklinger. Det letteste er å gjøre det ved å kutte av greiner og sette de i vann. Du må rett og slett bare kutte under en V, hvor du ser en luftrot. Luftroten vil bli til en vanlig rot, når den står i vann.

Hvordan klippe ned Monstera? – Related Questions

Hvor stor blir Monstera minima?

Spesifikasjoner
Salgsperiode: Januar
Dybde: 14 cm
Høyde: 30 cm
Vekt: 620 g
Innepotte Ø: 12 cm

Hvorfor blir bladene gule på Monstera?

Da har planten din fått for mye vann! Løsningen er enkel. Klipp av de gule bladene (helt ned på stilken) og vann mindre! 🙂 En monstera ønsker å tørke godt ut mellom hver vanning.

Når skal man ta stiklinger?

Å ta stiklinger vil si at du klipper en del fra en plante som du allerede har, og planter denne delen i jord for å “klone” den eksisterende planten. Den beste tiden for å ta stiklinger er på våren, og er en super måte å øke plantebeholdningen din på.

Hvor ofte bytte vann stiklinger?

– Skift vann én eller to ganger i uken. I vannet ser en lett om noe er råttent. Husk at du kan sette flere stiklinger fra samme plante sammen i vann. Du kan bruke kjøkkenglass, plastboks eller en vase, det er det samme.

Hvor lang tid tar det før Monstera får røtter?

Det tar et par uker før røttene utvikler seg. De skal være noen centimeter lange. 4: Plant din baby Monstera i en potte med god jord. Vann godt!

Hvordan klippe stikling Gullranke?

Del opp ranken du har klippet bort fra planten i stiklinger. Du kan klippe både over og under hvert blad/hver node, stilken mellom nodene kan du kaste. Bladet helt i enden av planten er også en stikling. Plant stiklingene ut i en potte med vanlig blomsterjord eller premiumjord.

Når Monstera gråter?

Monsteraen kan plutselig begynne å gråte fra bladene! På engelsk kalles det guttation. Det er slik den kvitter seg med for mye vann, så da vet du hva du har å gjøre. Monstera kan få gule blader hvis du vanner den for mye.

Hvordan stelle en Monstera?

Stell av Monstera
  1. Vindusblad liker seg i både lys og skygge, men ikke sterkt sollys.
  2. Oppvarmede gulv er optimalt, men planten trives i vanlig stuetemperatur.
  3. Ikke sett potten i eller rett ved vinduet.
  4. Monstera trenger ikke nødvendigvis mye vann.
  5. Dusj bladene med sprayflaske noen ganger i måneden.

Hva er forskjell på stikling og avlegger?

Forskjellen på stiklinger og avlegger

Når disse når en viss størrelse kan de klippes fra morplanten og bli en selvstendig plante. En stikling derimot, er en plantedel som danner nye røtter – og som blir til en ny plante – etter den har blitt skåret fra den opprinnelige planten.

Hvor lenge kan monstera stå i vann?

kan du velge om du ønsker å la den nye roten få etablere seg i vann eller jord. Du kan sette stiklingen rett i jorda med en gang, men setter du vindusbladet i vann i et par uker, er det lettere å følge med på om den nye roten vokser ut, før du planter i potte med jord.

Hvor klippe stikling?

Kutt av en av plantens grener og fjern de nederste bladene. Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter.

Hvor stor potte til stiklinger?

Hvilken størrelse på potten er best å bruke? Det er veldig viktig å bruke en potte som har relativt samme størrelse som rotsystemet. Du ønsker å gi røttene plass til å vokse, men ikke så store at røttene har vanskelig for å holde på alt vannet. Vi bruker en potte som er ca 2-3 cm større rundt enn rotsystemet.

Hvordan potte monstera stikling?

Den nye stikling må raskt plantes i enten vann eller jord. Du kan velge å plante den i en gryte med fuktig jord – både ledd og luftrøtter må være under jorden. Det er viktig at stiklingen er fuktig hele tiden, til den får røtter.

Kan en plante ha for stor potte?

Dette trenger du for å potte om planter

Den nye potten bør være 1–2 størrelser større enn den gamle. Hvis potten og er for stor og det blir for mye jord, kan det være at jorden ikke tørker ordentlig, noe som får røttene til å mistrives.

Kan man plante flere stiklinger i samme potte?

Å sette flere stiklinger i den samme potta er en snarvei til en tett og kompakt potteplante. Gartnere gjør ofte dette. Planter som ofte fornyes med stiklinger, slik som Fittonia, Gynura og Coleus blir ofte finest om de plantes slik.

Hvordan plante om en monstera?

Plante om din Monstera

Fjern forsiktig din Monstera fra den nåværende potten og sjekk røttene. Hvis de er tett bundet eller rundt rotklumpen, løsne dem litt før du planter om. Sørg for å bruke en godt drenerende potteblanding og vann Monsteraen din grundig etter ompotting.

Leave a Comment