Hvordan kan jeg finne ut hvilken blodtype jeg har?

Det kan være mulig å sjekke det på et privat laboratorium og betale for testen selv. Det finnes selvtester å få kjøpt på nett. Det kan hende det står i fødelspapirene dine (utskrift fra sykehusjournalen fra du ble født), hvis du eller foreldrene dine har tilgang på dem.

Hvor kan jeg lese journalen min?

Pasientjournalen din på Helsenorge

Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du få tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å få tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.

Hvor finner jeg min kjernejournal?

Du får tilgang via helsenorge.no. Husk at pasientjournalen er laget for å gi informasjon til helsepersonell og ikke først og fremst for å være forståelig for menigmann. Du kan reservere deg mot å ha en kjernejournal, mens en pasientjournal vil du alltid ha dersom du for eksempel har vært til behandling ved et sykehus.

Hvordan kan jeg finne ut hvilken blodtype jeg har? – Related Questions

Er det lov å lese sin egen journal?

Hva har du rett til innsyn i? I pasient- og brukerrettighetsloven § 5-1 står det at alle pasienter og brukere har rett til innsyn i sin egen journal med bilag. Bilagene er alt det som ikke er skrevet direkte i pasientjournalen, slik som røntgenbilder, prøvesvar og pleieplaner.

Hvem kan se min kjernejournal?

Hvem har tilgang til kjernejournalen din? Det er kun autorisert helsepersonell som har tilgang til å åpne din kjernejournal. Helsepersonell har lov til å åpne din kjernejournal når du er til behandling. De har også lov til å åpne kjernejournal når de planlegger og følger opp behandlingen din.

Hvor ser man diagnosene sine?

Du kan se diagnoser fra sykehus på helsenorge.no dersom du går inn i din kjernejournal. Men der får du ikke sett diagnoser fra fastlegen. Det må du spørre fastlegen din om. Fastlegen din kan hjelpe deg med å se dine diagnoser og kan forklare deg hva de betyr.

Hvem har rett til innsyn i pasientjournal?

Utgangspunktet er at alle pasienter over 16 år har selvstendig innsynsrett i sin journal. Barn mellom 12 og 16 år har en viss grad av selvstendig innsynsrett. Barn under 12 år har ikke innsynsrett, men foreldre eller andre med foreldreansvaret har innsynsrett på vegne av barnet.

Når kom kjernejournal?

Kjernejournal er første gang nevnt i e-helsestrategien Samspill 2.0 fra 2008 (2).

Når ble kjernejournal opprettet?

Løsningen gir helsepersonell bred tilgang til opplysningene. Tidligere har pasientjournalen vært begrenset til det enkelte legekontor. Kjernejournal innføres i partier for hele befolkningen. Totalt er det høsten 2015 opprettet kjernejournal for 2,4 millioner innbyggere.

Hvor finner man personnummer på Helsenorge?

Når du logger inn for første gang vil det opprettes en profil på deg før du får tilgang til tjenestene. Følgende personopplysninger vil bli lagret i din profil på Helsenorge: Ditt fødselsnummer eller D-nummer.

Hvordan få tilgang til Helsenorge?

BankID og BankID på mobil
  1. Gå til innlogging på helsenorge.no.
  2. Vel BankID på mobil.
  3. Skriv inn mobilnummer (8 siffer) og fødselsdato (ddmmåå).
  4. Du får no opp ein referansekode på skjermen.
  5. Kontroller at du får opp same referansekode på mobiltelefonen din som på skjermen og klikk på GODTA på mobiltelefonen for å gå vidare.

Når ble jeg født?

Det er nå mulig å få innsyn i disse opplysningene om deg selv via «Min helse» på helsenorge.no. Medisinsk fødselsregister inneholder opplysninger om alle fødsler og fødte i Norge siden 1967. Det er nå mulig å få innsyn i disse opplysningene om deg selv via «Min helse» på helsenorge.no.

Når kan man gå til legen uten foreldre?

Når du fyller 16 år, blir du helserettslig myndig. Da kan du gå til lege, psykolog og annet helsepersonell uten at foreldrene dine trenger å få informasjon om helsehjelpen. Når du er mellom 16 -18 år kan foreldrene dine likevel ha rett til å få informasjon om din helse som er nødvendig for å kunne ta godt vare på deg.

Er Helsenorge gratis?

Betaling for helsetjenester

Selv om du har rett til helsetjenester, må du betale en egenandel for mange av tjenestene. Hvis du får store utgifter til egenandeler for helsetjenester, får du frikort. Du får frikort når du har betalt en viss sum i egenandeler, og med frikort slipper du å betale de fleste egenandelene.

Er det gratis å ringe ambulanse?

Ambulanse. I nødstilfeller er ambulansetransport og ambulanseflyvninger til sykehus gratis innenfor Norge.

Hva kan legen ta betalt for?

Betaling for annet enn konsultasjonen
  • Resept, sykmelding, rekvisisjoner og henvisninger.
  • Tillegg for smitteprofylakse.
  • Tillegg for forbruksmateriell.
  • Informasjon og kvittering.

Er det gratis å være på sykehus i Norge?

Blir du innlagt på sykehus og er medlem av den norske folketrygden, betaler du ikke for behandling, medisiner eller sykehusopphold. Gravide skal heller ikke betale for kontroll i den offentlige helsetjenesten under svangerskap.

Har barn gratis lege?

Barn under 16 år er fritatt fra å betale egenandeler hos lege, psykolog, poliklinikk (sykehus), røntgeninstitutt og fysioterapeut, samt for enkelte medisiner og medisinsk utstyr på blå resept. For barn er all tannbehandling gratis til og med det året de fyller 18 år.

Hvor mye koster en time hos legen?

Egenandeler og frikort
Lege Egenandel dagtid
Konsultasjon hos allmennlege/legevakt 160 kroner
Konsultasjon hos allmennlege/legevakt der legen er spesialist i allmennmedisin 212 kroner
Tillegg for tidsbruk ved konsultasjon over 20 minutt (per påbegynt 15 minutt) 10 kroner
Sykebesøk fra allmennlege/legevakt 223 kroner

Leave a Comment