Hvordan fylle luft i fotball?

pump veiledning
  1. Strekk ut ballen mest mulig.
  2. Rist ballen slik at blæren henger løst og loddrett under ventilhullet.
  3. Drypp 1-2 dråper SELECT ventilolje i ventilhullet.
  4. Pump ballen opp med en SELECT pumpe.
  5. Benytt en SELECT trykkmåler for å kontrollere at ballen får det anbefalte trykket (står på ballen).

Er skyldig i alvorlig brudd på spillereglene?

er skyldig i alvorlig brudd på spillereglene. er skyldig i voldsom opptreden. spytter på en motspiller eller enhver annen person. fratar motparten et mål eller klarscoringssjanse ved forsettlig bruk av hånden (gjelder ikke målvakt i eget målfelt)

Kan man score fra avspark?

Etter godkjent scoring settes spillet i gang fra midten av det laget som ikke scoret målet. Det kan ikke gjøres mål direkte fra avspark. Benyttes ikke. Dommeren bør gi tilsnakk ved gjentatte overtredelser.

Hvordan fylle luft i fotball? – Related Questions

Er det lov å kaste ballen i mål?

Dersom keeperen gjør et mislykket forsøk på å klarere ballen etter et tilbakespill, kan han/hun nå ta ballen med hendene for å få kontroll. Det målvaktene derimot ikke får lov til, er å score ved å kaste ballen i motstanderens mål.

Er det offside på 7 er?

Mål kan ikke gjøres direkte fra avspark. Ved spillets begynnelse må motspiller være minst 5 meter unna. 10. Offside praktiseres ikke.

Kan man spille fotball med øredobber?

Man kan fint spille fotball selv om man har øredobber. Det kan være en begynnende betennelse, og det du skal gjøre, er å rense daglig mens øredobbene er i.

Hvor lenge har keeper lov til å holde ballen?

Regelen som sier at keeper ikke kan holde ballen i mer enn seks sekunder etter at de har fått kontroll på den. Regelen erstattet fireskrittsregelen i sin tid. Men regelen hverken følges eller håndheves.

Kan det bli offside på corner?

Det er ikke offside på femmetere, innkast eller cornere. Dersom dommeren blåser for offside, skal det dømmes indirekte frispark der hvor overtredelsen skjer, altså der hvor spilleren bryter offsidelinjen.

Når er det ikke offside?

Er spilleren på linje med motstanderens bakerste utespiller eller ikke påvirker spillets gang, skal det ikke dømmes offside. Det samme gjelder hvis spilleren befinner seg utenfor banen, på egen banehalvdel eller mottar ballen fra innkast.

Når er en spiller i offside?

En spiller er i offsideposisjon når

en del av hodet, kroppen eller ben er nærmere motstanderens mållinje enn både ballen og nest siste motspiller.» Den samme kroppsdel som det kan dømmes hands for om den kommer i kontakt med ballen, skal ses helt vekk i fra når en vurderer om en spiller er onside eller offside.

Hvor skal offside tas fra?

Markere når en angrepsspiller skal straffes for offside Regel 11 fasetter at en spiller er i offside når hodet, kroppen eller ben har krysset hele midtlinjen og er på motstanderlagets banehalvdel er nærmere motpartens mållinje enn både ballen og nest siste motspiller.

Er det offside på 9er fotball?

Det er ikke offside ved målspark. Straffesparket tas 8 meter fra mållinje (spill på tvers). Ved målspark må keeper/spiller ta målspark innenfor et målfelt tilsvarende spilleregel som elleverfotball. Håndheving av gult kort (umiddelbar soning) NB!

Er det offside bak keeper?

Den beste måten å tenke på en offside er å visualisere en vertikal linje som følger bevegelsen til den nest siste forsvareren (keeper inkludert), der offsideområdet er hvor som helst bak denne linjen, noe som betyr at angriperen må være på riktig side eller på linje med forsvarslinjen for å være “onside”.

Hvor stor er en 11 bane?

For internasjonale kamper må bredden være mellom 64 og 75 m, og lengden må være mellom 100 og 110 m. Underlaget skal være gress, eller FIFA-godkjent kunstgress. FIFAs regler sier at en full bane (for to lag på elleve spillere) skal være 68 × 105 m.

Hvor langt unna skal muren stå i fotball?

Minimum nødvendig avstand

Alle motstandere, inkludert muren, må være minst 9.15 m unna ballen helt til frisparket er tatt. Når muren beveger seg nærmere, blir vinkelen mot målet smalere. For å sikre at avstanden holdes, kan dommeren bruke spray for å markere plasseringen av ballen og muren.

Når begynner man med kaptein i fotball?

Ungdomsfotball 13-17 år
Alder 13 – 17 år
Spillform – 13 år 9 mot 9 (inkludert målvakt)
Spillform – fra 13 år 11 mot 11(inkludert målvakt)
Banestørrelse 9 mot 9 (Bredde x Lengde) 45- 50 x 67- 72meter
Banestørrelse 11 mot 11(Bredde x Lengde) 45- 90 x 90 – 120 meter

Hva er buen utenfor 16 meteren?

Straffesparkfeltet avgrenses av to linjer vinkelrett på mållinjen 16,5 meter ut fra hver av målstolpenene og som er bundet sammen med en linje parallell med mållinjen, 16,5 meter fra denne. Straffespark tas fra et merke 11 meter foran mål.

Når er ballen ute i fotball?

Ballen er ute av spill når hele ballen er utenfor mållinjen, sidelinjen eller når dommeren har stoppet spillet.

Er det lov å spille uten leggbeskyttere?

Spillernes utstyr:

Det er påbudt med leggbeskyttere. Spillere uten leggbeskyttere vil bli tatt av banen.

Leave a Comment