Hvordan frakte elsykkel på bil?

Dersom du skal frakte elsykkel som privat bilbruker, og det er begrenset med plass, kan du bruke sykkelstativ, akkurat som ved frakt av tråsykkel. Noen poeng må imidlertid noteres: en elsykkel er noe tyngre enn konvensjonelle sykler, og rammene er ofte noe større.

Er det påbudt med skilt på sykkelstativ?

Påbudt med godt synlig lys og kjennemerke på bilen

Dersom du kjører med sykkelstativ som dekker kjennemerke og/eller lys på bilen, så er det påbudt med lysbjelke utenpå sykkelstativet med et eget skilt med kjennemerke på bilen. Dette følger av forskrift om bruk av kjøretøy, paragraf 3-4 nr 7.

Hvilket Thule sykkelstativ?

Hvis du trenger et sammenleggbart tilhengerfestemontert sykkelstativ for alle typer sykler som du enkelt kan oppbevare i bagasjerommet på bilen din, og ta med deg uansett hvor du drar, er det beste alternativet Thule EasyFold XT som kan bære opptil tre sykler.

Hvilket sykkelstativ er best?

Det er ingen tvil om at Thule Easyfold XT 3 er best i test. Dette er det beste sykkelstativet til bil, med flere sikre og gode egenskaper. Stativet gjør det særdeles godt i sikkerhets- og kollisjonstester.

Hvordan frakte elsykkel på bil? – Related Questions

Hvor mye vekt tåler Thule takstativ?

Thule Tepui taktelt kan veie mellom 45 og 100 kg. Teltmodellen du bestemmer deg for vil avhenge av hvor mye vekt kjøretøyets takstativsystem tåler. Stativsystemer på lasteplan på pick-uper er også en populær måte å transportere taktelt på.

Hvor mye tåler sykkelstativ på bobil?

Sykkelstativet må kun lastes med sykler. Ikke transporter mer enn tillatt antall sykler for sykkelstativet (maks. 50 kg).

Hvor mange eiker i et sykkelhjul?

Når det gjelder antall eiker, så var 36 et normalt antall å finne før. Dagens terrengsykler blir ofte solgt med 32 eiker pr hjul. De litt mer spesielle hjulene reduserer dette igjen.

Hvordan frakte kickbike?

Det går fint å frakte Kickbike med seg på de fleste sykkelstativ, men siden du bare kan henge ramma på ett punkt, må du bruke stropp på bakdelen. Det er også bra å stroppe forhjulet, slik at det ikke svinger løst. Pass på at ikke forhjulet kommer for lavt og dunker nedi bakken over fartsdumper etc.

Hvor kommer Thule fra?

Hillerstorp ligger midt i de smålandske skoger i Sør-Sverige. Her ble Thule grunnlagt i 1942 og det var her Thule lanserte sine første takstativer 20 år senere i 1962.

Hva betyr Ultima Thule?

Ultima Thule (det ytterste Thule) er et uttrykk hentet fra den romerske forfatteren Plinius den eldre som i en beskrivelse av Britannia og øyene rundt, sier at ultima omnium quae memorantur Tyle (“ytterst av alt kjent ligger Thule“), idet han beskriver en øy langt mot nord, med midnattssol.

Hvem forhandler Thule?

Hos BilXtra finner du et bredt sortiment av Thule produkter til bil. Thule har en pågående prosess hvor hele takstativ kategorien skal fornyes, og her kan det være lett å gå seg litt vill med tanke på hvilket oppsett som du trenger. Kommer du til oss, kan du føle deg trygg på å få korrekt oppsett.

Hva er Thule?

Thule (Θούλη, Tuli, Tile eller Tyle) er et geografisk begrep i gresk mytologi og (noe senere) i romersk mytologi. Thule er et sted langt mot nord, først nevnt av den greske geograf og oppdager Pytheas fra Massalía (Marseille), på reiser han angivelig foretok nordover rundt år 330 f.Kr..

Hva er flush rails?

Flushrails/lave takrails

Kjennetegnes ved at det ligger en list/profil i takets lengderetning, kloss inntil taket.

Hva er WingBar?

Aerodynamisk og støysvak

Thule Evo WingBar er et allsidig takstativ som er kompatibelt med alt tilbehør, fra takbokser til takstativ.

Hvor mye vekt på takstativ?

Dette er ikke noen fast regel, men varierer fra biltype til biltype. Vanligvis er det mellom 25 og 75 kilo – og de aller, aller fleste har 50 kilo som maks taklast. Hvor mye som gjelder for din bil skal normalt stå i bilens vognkort, del 1.

Kan last stikke utenfor tilhenger?

Du må sikre all last du frakter på tilhenger. Lasten skal ikke strekke seg mer enn 15 centimeter. utenfor kjøretøyets sider, og last som stikker med enn 1 meter ut bak kjøretøyet skal være tydelig merket. Lasten skal ikke kunne forskyve seg eller falle av.

Leave a Comment