Hvordan føles høyt stoffskifte?

Er det farlig å gå med høyt stoffskifte?

Dette er en fryktet komplikasjon ved hypertyreose. Den er sjelden, men meget farlig og krever rask behandling i sykehus. Tegn på denne tilstanden er uro, dehydrering, man kan få høy feber, hjertet kan begynne å slå raskt og man kan få hjerterytmeforstyrrelser.

Kan man gå opp i vekt av høyt stoffskifte?

Ved høyt stoffskifte jobber kroppen på høygir, og det er vanligst å ned i vekt framfor å legge på seg. Men det er også mulig å gå opp i vekt ved hypertyreose (høyt stoffskifte). Da gjelder de samme anbefalingene som over.

Hva er symptomene på stoffskifte?

Symptomer som tretthet, tiltaksløshet, depresjon, konsentrasjonsvansker, vektøkning og frostfølelse kan være tegn på lavt stoffskifte. Opplever du svettetokter, hjertebank, muskelsvakhet, skjelving, vekttap og uro kan dette være symptomer på for høyt stoffskifte.

Hvordan føles høyt stoffskifte? – Related Questions

Hva er farligst av høyt eller lavt stoffskifte?

Høyt stoffskifte er farligere enn lavt. Siden alt går på høygir går det mer ut over hjerte- og karsystemet, og er en større belastning på hjertet.

Hva skjer ved høyt stoffskifte?

Høyt stoffskifte er en tilstand der skjoldbruskkjertelen produserer for mye av hormonene tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3). Når disse hormonene blir forhøyet, går cellene i kroppen på «høygir» og kan føre til symptomer som blant annet hjertebank, rastløshet, nervøsitet og stirrende øyne.

Hvordan merke at man har lavt stoffskifte?

Lavt stoffskifte betyr at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon.

De vanligste symptomene ved lavt stoffskifte er følgende:

 1. tretthet og depresjon.
 2. smerter i muskulatur.
 3. forstoppelse.
 4. treghet.
 5. tørr hud.
 6. vektøkning.
 7. hevelse rundt øynene.
 8. frysninger.

Hvordan føles det å ha lavt stoffskifte?

Lavt stoffskifte er en tilstand hvor skjoldbruskkjertelen ikke lager og frigjør nok tyroksin (T4) og trijodthyronin (T3) i blodet. Dette fører til at prosessene i kroppen går saktere enn normalt, og vanlige symptomer er vektøkning, tretthet, depresjon og følelsen av å være kald eller “frossen”.

Hvordan vet jeg at jeg har lavt stoffskifte?

Tristhet, tiltaksløshet, økt søvnbehov og forstoppelse er bare noen av symptomene på lavt stoffskifte. Symptomene kommer ofte snikende.

Hva kan lavt stoffskifte føre til?

Fra nervesystemet kan forandringene føre til sykdom i nerver, trykk på nerver, prikkinger i huden, svimmelhet. I øre-, nese- og halsområdet kan det oppstå stemmeforandringer, snorking, heshet, svimmelhet, øresus. Nedsatt stoffskifte kan i fordøyelseskanalen føre til appetittløshet og forstoppelse.

Når bør man sjekke stoffskiftet?

Ved symptomer som kan relateres til et for lavt- eller for høyt stoffskifte bør man teste stoffskiftet. Symptomene varierer etter om det er for lite eller for høyt nivå av stoffskiftehormoner i kroppen, og symptomene på for lavt stoffskifte og på for høyt stoffskifte kan tidvis være motsatte av hverandre.

Kan høyt stoffskifte være kreft?

Lave nivåer av tyreoideastimulerende hormon (TSH), som ses ved høyt stoffskifte, har sammenheng med økt risiko for kreft, ifølge en norsk epidemiologisk undersøkelse.

Hva bør man ikke spise når man har lavt stoffskifte?

Det er matvarer som ikke burde konsumeres av pasienter med lavt stoffskifte, fordi de kan endre den normale produksjonen av skjoldkjertelhormoner.
 1. Korn med gluten.
 2. Brokkoli.
 3. Soya.
 4. Sukker.
 5. Vegetabilske oljer.
 6. Søte frukter.
 7. Bearbeidet kjøtt.

Blir man trøtt av stoffskifte?

Lavt stoffskifte betyr at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon. De vanligste symptomene er tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap.

Kan man drikke alkohol når man har høyt stoffskifte?

Unngå fysisk belastning så lenge du har symptomer på høyt stoffskifte. Høyt stoffskifte kan gjøre at du tåler mindre alkohol.

Hvordan påvirker stoffskifte hjernen?

Stoffskiftehormonet T3 er vesentlig for hjernen, og uregulerte mengder av hormonet kan påvirke våre kognitive evner – det er vanlig med «tåkehode», konsentrasjonsproblemer, mental treghet og glemskhet. Samtidig vil for lite av stoffskiftehormonet T4 føre til lavt stoffskifte, som er den vanligste stoffskiftesykdommen.

Kan stress gi høyt stoffskifte?

Hvor stor innvirkning har stress på at stoffskifteproblemer oppstår? Forskning viser at stress sannsynligvis er en faktor som kan være med på å utløse Graves sykdom, høyt stoffskifte. Hos disse pasientene ser man flere stresstopper enn hos andre, og er man genetisk disponert, kan det bikke over i Graves.

Kan stoffskifte påvirke synet?

Høyt stoffskifte kan gi øyeforandringer, først og fremst karakterisert ved utstående øyne, eksoftalmus. Symptomer er at øynene blir utstående, men også smerte, trykkfølelse bak øynene, ruskfølelse, tåreflod, lysskyhet og dobbeltsyn.

Hva kan være årsaken til høyt stoffskifte?

infeksjon (oftest med virus) i skjoldkjertelen, eller økt dannelse av disse hormonene i kjertelen. Utvikling av høyt stoffskifte skyldes et samspill mellom arvelige forhold og miljøfaktorer, hvor røyking og for høyt eller lavt inntak av jod er de viktigste.

Leave a Comment