Hvordan flytte med planter?

Slik flytter du planter, busker og trær
  1. Prøv å få med så mye røtter som mulig.
  2. Løsne forsiktig rundt.
  3. Løft forsiktig – unngå å skade røttene!
  4. Hell litt ny jord i gropen som du skal flytte planten, busken eller treet til.
  5. Sett planten ned og pakk sammen jorden.
  6. Vann både på jorden og på bladene.

Kan man flytte trær?

De fleste busker og trær som er mindre enn en meter kan flyttes uten problemer utenfor vekstsesongen. Det vil si at flyttingen bør skje i tiden september – mars. Den beste tiden er mars. Ved flytting er det viktig å få med seg mest mulig av jordklumpen.

Hvordan flytte et epletre?

For treets del er det best å rotskjæres året innen det skal flyttes. Da kutter du røttene i en sirkel i samsvar med trekronens diameter i en god dybde. Du spar ikke opp noe men bare kutter rett ned. På denne måten mister treet noen av sine røtter og blir nødt til å danne flere nye sugerøtter.

Hvordan flytte med planter? – Related Questions

Kan man flytte tuja?

Når du skal flytte Thuja, bør dette gjøres i to omganger for å sikre at planten ikke tar nevneverdig skade av det. Du begynner om senhøsten med å kutte røttene til du har en passelig rotklump. Når du graver rotklumpen, skal du stå med ryggen inntil treet og grave først utover i svak bue, før du graver under treet.

Hvordan flytte en rhododendron?

Tåler plantene flytting? Det gjør de. Røttene er nemlig samlet i en konsentrert rotklump, og får du all jorden med, slik at røttene ikke blir skadet, så går det fint. Bland gjerne litt veksttorv i jorden i det nye plantehullet på forhånd.

Hvor lang tid tar det før epletreet blir stort?

Skal du plante et epletre fra frø-stadiet må du belage deg på at det kan ta 8–12 år før treet bærer frukt, og det er ikke sikkert det blir gode epler.

Hvordan flytte morelltre?

Det går fint å flytte Morelltrær som er så unge, men de bør flyttes før de begynner å vegetere, fyll litt hønegjødsel i bunnen av plantehullet sett treet ned ,gi en bøtte vann og spa på vekselvis kompost og matjord,og tråkk til.

Hvordan flytte en bjørk?

Flytting av busker og trær bør helst skje så snart telen har gått om våren, og i alle fall før knoppsprett. Et unntak er bjørk, som flyttes med best resultat på museøre-stadiet. Rakk du ikke det i våres, så kan de fleste løvfellende trær og busker også flyttes om høsten, etter at de har mistet bladene og gått i hvile.

Hvordan flytte solbærbusk?

Når jeg skal flytte buskene tar jeg en god spade og kutter røttene ca 30 cm ut fra busken hele veien rundt. Deretter er det å vippe, lirke, lure, klippe og dra etter beste evne for å få med størst mulig rotklump. Når den er løs plasserer jeg den i murerbalje med hull i bunnen og vanner litt til jeg har ny plass klar.

Kan man flytte rogn?

Kan flyttes, jo større del av røttene du klarer å få med, jo bedre. Rogn kan vokse på ei lita fjellhylle midt i ei stupbratt fjellside, nesten uten jord og vann. Men et så stort tre må ha tilgang på vann, så best å flytte det på våren eller høsten, når jorda er fuktig. Og vanne den første tiden etter flytting.

Kan man flytte et plommetre?

Re: Flyte ett plommetre? Også må du huske å beskytte røttene mot sol og vind mens du flytter det. Det absolutt beste er å lage det nye hullet ferdig før du graver opp treet, så det bare er å grave opp, bære/trille til nytt sted og sette det ned igjen.

Hvordan plante einer?

Det beste tidspunktet for å plante einer i hagen er om våren, før det har blitt for varmt ute. Grav en grop der du ønsker å plassere eineren, og sørg for å gjøre gropen dobbelt så bred som einerens rotklump.

Kan plommetre stå alene?

Den er selvfertil og kan stå alene i hagen din om du ikke har plass til flere.

Hvorfor råtner plommene på treet?

Gul monilia er en soppsykdom som angriper plommetrær ved at plommene får flekker og råtner. Hvis treet ditt blir angrepet av denne soppen, kan angrepet raskt påvirke hele treet. Fjern derfor plommer som er angrepet så fort du oppdager det.

Hvordan bli kvitt lus på trær?

– Fyll en bøtte med vann og hell i grønnsåpe. Bøy grenen på treet ned i bøtten og dynk bladene godt. Da vil lusene forhåpentligvis forsvinne. De trives ikke på den seige grønnsåpen.

Hva heter gule plommer?

Reine Claude d’Oullins

Denne sorten får store gule plommer med svært god smak. Modne plommer i starten på september. Treet bærer nok frukt litt ujevnt år om år, og det kan gå none år etter planting før treet kommer med normalt med frukt.

Skal frukttrær gjødsles?

Trær og busker som skal gi bær og frukter bør ikke gjødsles for mye. Man bør begrense tilførsel av nitrogenrik gjødsel da dette fremmer mye vekst av greiner og blader og kan dermed gi mindre bæring. Dersom treet står i en plen som ellers får næring trenger man ikke tilføre mer.

Kan man plante bare et epletre?

Bor du avsidesliggende, kan det være lurt å plante to epletrær som pollinerer hverandre. Det finnes også familitrær i salg, hvor man har podet to eller flere sorter på en og samme grunnstamme. De ulike greinene vil da pollinere hverandre, og du trenger bare ett tre.

Kan man plante epletre i potte?

Epler, pærer og andre frukt kan man også ha i krukker. Disse krever store krukker fra 50 l og oppover. Vekst, bæreevne og levetid begrenses når de står slik, men du vil ha glede av det i flere år. Husk også at epler og pærer må være to ulike sorter i nærheten av hverandre for å gi frukt.

Leave a Comment