Hvordan finne riktig foundation?

En foundation skal ikke gjøre deg brunere enn du er, men det skal være som et «second skin» som jevner ut hudtonen. Om du står mellom to nyanser så er det ofte mest riktig å velge den som er lysest. For å finne den perfekte foundation så er det viktig at den matcher med undertone og hudtone, men også med din hudtype.

Hvordan finne min foundation farge?

Ta en titt på blodårene på innsiden av håndleddet. Ser dine blodårer grønnblå ut, har du en gul og varm undertone og kler varme farger, men hvis du derimot har blodårer i toner av blålilla, har du en rosa og kald undertone. En annen måte å finne undertonen er å se hva du kler best av smykker, sølv eller gull.

Hvilken er den beste foundation?

  • bareMinerals Original SPF15 — Best i test.
  • Estee Lauder Double Wear Stay In Place – Populær bestselger.
  • L’oreal Paris True Match Super-Blendable – Mye for pengene.
  • Clinique Even Better Makeup – Best til tørr hud.
  • Maybelline Fit Me FoundationBest på budsjett.
  • Clarins Everlasting Foundation – Premium.
  • Finn din hudtype.

Hvilken farge skal jeg velge på foundation?

Når du skal velge farge skal du se på hvor lys eller mørk huden din er. Fargene er nøytrale i utgangspunktet, så ikke vektlegg så høyt om du er kald eller varm i hudtonen. Det er ikke en fullt dekkende foundation, så din egen hudtone vil skinne gjennom.

Hvordan finne riktig foundation? – Related Questions

Hva er forskjellen på CC Cream og foundation?

CC-krem har ingredienser som korrigerer rødmusset og pigmentert hud. Hvis du har ujevne områder og en hud som lett blir rød er CC-kremen det rette alternativet. Husk at begge variantene er erstattere for både dagkrem og foundation, men bruk gjerne et serum eller en dråpe ansiktsolje under for å tilføre ekstra fukt.

Hva har man under foundation?

Foundation skal brukes til å jevne ut og gi frisk glød. Har du mer spesifikke problemer, kan du bruke en fargekorrigerende primer under eller dekke til urenhetene enkeltvis med en concealer. Det vil gi et mye mer naturlig utseende med rett tekstur, og ansiktet vil se mindre sminket ut.

Hvilke farger passer min hudtone?

Det eneste du trenger å gjøre er å finne ut av hvilken farge blodårene dine har. Er de grønne, så er du varm. Er de blå, så er du kald, forteller Mikkelsen. Videre forklarer hun at varme hudtoner kler farger med gult i, mens kalde hudtoner kler farger med blått i.

Kan man bli brun gjennom foundation?

Sminke vil ikke fjerne pigmentene, men om det er med solfaktor kan det gjøre at man får mindre sol på huden. Det meste av sminke har dog ingen eller for lav solfaktor. Generelt så fraråder jeg soling for å bli brun.

Skal concealer på for foundation?

Hvorvidt concealeren burde påføres før eller etter foundation vil for noen bli en smakssak, men generelt anbefales det å legge den etter at foundation er på plass. Med mindre du trenger å nøytralisere store områder i huden.

Hva er forskjell på concealer og foundation?

Hva er egentlig forskjellenfoundation og concealer? – Det er dekningsgraden, for å bruke et lignende uttrykk fra banken. Foundation kan du bruke i hele ansiktet. Concealer har tykkere konsistens og dekker mer, så den egner seg bare til enkelte områder.

Hva er best av BB og CC krem?

CC cream kan hjelpe deg dersom du sliter med rødtone i huden, mørke flekker, eller om huden din er på den litt gustne og gule siden. – Den er også perfekt om du sliter med fet og uren hud, da den er lettere enn BB cream. I tillegg gir den næring til huden og viktig beskyttelse, forklarer Stokke.

Hvorfor bruke BB cream?

BB-kremen er en god måte å sikre at huden er fuktet før du legger makeup slik at huden ikke tørker ut under makeupen. Hvis du ser etter en base for makeup som gir lett dekning er en BB-krem et godt valg for den populære ‘No makeup makeup-looken. Da er BB-kremen et must have. BB-kremen gir en naturlig, lett dekning.

Hvordan finne perfekt concealer?

En fastere concealer passer hvis du skal dekke kviser, rødhet og arr. Fargemessig bør concealeren være så nær hudtone og foundation som mulig. En fast concealer, som generelt har en litt tørrere tekstur, kan påføres før foundation. Bruk fingeren, en børste eller svamp.

Kan man bruke bare concealer?

Det kan du absolutt:) Du må ikke ha pudder eller noe annet over concealeren igjen.

Hva er en primer sminke?

En primer er et produkt som brukes i ansiktet som basis for resten av sminken. Ikke bare får den din foundation til å sitte bedre, den jevner dessuten ut huden. En primer reduserer ofte inntrykket av porer, demper rødhet og gir huden en slettere tekstur. Mange primere gir også huden en dose glans.

Når skal man ta på concealer?

Skjul med concealer

En concealer skjuler de partiene som foundationen ikke helt klarer å dekke, som røde partier rundt nesen, små kviser, mørke ringer under øynene og andre små skjønnhetsfeil. En tyntflytende concealer med lysreflekterende partikler passer best til å skjule mørke ringer under øynene.

Leave a Comment