Hvordan få tak i saksbehandler på NAV?

Den dokumenterer at det kan ta dagevis før en person som ringer Navs kontaktsenter på 55553333 får kontakt med saksbehandler, dersom telefonen må settes til lokalt Nav-kontor.

Hva gjør en saksbehandler på NAV?

For deg som saksbehandler i NAV betyr det at du skal: veilede innenfor sitt saksområde, informere brukeren om søknadsprosess. veilede om regelverk og muligheter.

Hvem er saksbehandler?

Som saksbehandler arbeider du med å utrede og besvare søknader, notater og andre skriv. Yrkestittelen saksbehandler er en fellesbetegnelse for ulike yrker i både offentlige og private virksomheter. Vanlige arbeidsoppgaver for saksbehandleren: gjøre utredninger og vurderinger av saker, notater, søknader og lignende.

Hvordan få tak i saksbehandler på NAV? – Related Questions

Kan NAV sjekke kontoen min?

NAV har ikke innsyn i din konto. Det kan hende om du søker annen hjelp fra NAV at de ber om kontoutskrift fra deg, men da er det evt. du som gir opplysningen til NAV.

Hvor mye tjener en saksbehandler i NAV?

456 400 til kr 488 000 (For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.)

Hva gjør NAV forvaltning?

NAV Forvaltning:

NAV Forvaltning har kontorer over hele landet og det er her det meste av myndigheten til å fatte vedtak er lagt. Det betyr at det er NAV Forvaltning som i utgangspunktet bestemmer om du får det du har søkt om eller ikke. I NAV Forvaltning får du ikke tildelt en veileder eller saksbehandler.

Hvor skal jeg sende klage til NAV?

Ønsker du å klage på et vedtak må dette gjøres via NAV sine nettsider, sendes inn pr post eller gjøres muntlig på ditt lokale NAV-kontor. Når du skriver en klage, er det viktig å ha en ryddig struktur med et tydelig oppsett der du skal få frem hvem du er, hva klagen gjelder og hvorfor du mener vedtaket ikke er riktig.

Kan NAV dekke advokat?

Det følger av rettshjelpsloven at de som oppfyller vilkårene for behovsprøvd fri rettshjelp kan motta kostnadsfri advokathjelp når de påklager et vedtak fra Nav. Dette kan for eksempel gjelder klage på avslag på uførepensjon eller arbeidsavklaringspenger, eller beregningen av disse.

Hva skjer hvis man får avslag på uføretrygd?

Dersom du velger å klage på avslaget på uføretrygd skal klagen sendes til NAV-kontoret som har truffet vedtaket. Kontoret vurderer først om det er grunnlag for omgjøring, og sender saken til NAV Klageinstans hvis avslaget opprettholdes. Hvis også NAV Klageinstans gir avslag, kan du anke saken til Trygderetten.

Når NAV ikke svarer?

Hva kan du gjøre hvis du ikke får medhold i klagen

NAV Klageinstans behandler saken din på nytt. Hvis du ikke får medhold i anken, skriver klageinstansen et brev til Trygderetten. Før brevet blir sendt til Trygderetten får du mulighet til å kommentere innholdet i brevet.

Hvordan få kontakt med saksbehandler NAV?

Kontakt oss på chat eller telefon 55 55 33 33 (tastevalg 1) hvis du har spørsmål om økonomisk sosialhjelp, midlertidig botilbud, kvalifiseringsprogrammet, økonomisk rådgivning, eller opplysning, råd og veiledning.

Hvordan bli delvis uføretrygdet?

Først blir du delvis ufør

Si at du faktisk har en varig nedsatt inntektsevne på 50 prosent eller mer, men du ønsker å jobbe mest mulig og bare ha pensjon fra KLP. I samarbeid med legen din søker du om uførepensjon fra KLP for 40 prosent. Det betyr at du framover har arbeidsinntekt fra en stilling på 60 prosent.

Har arbeidsgiver lov til å nekte egenmelding?

Ja, arbeidsgiver kan frata arbeidstakers rett til egenmelding. I følge bestemmelsen i folketrygdloven § 8-27 vil arbeidsgiver ha rett til å frata arbeidstakeren retten til å benytte seg av egenmelding når arbeidstakeren i løpet av en periode på 12 måneder: har hatt minst fire fravær uten å legge frem legeerklæring.

Skal man ringe hver dag ved sykdom?

Må ikke gi beskjed for å få sykepenger

Simployers trygderettsrådgiver Hilde Svenneby opplyser at man ikke etter loven kan kreve at ansatte melder seg hver dag i egenmeldingsperioden. – I folketrygdloven er det bare meldeplikt første hele fraværsdag, for ikke å miste retten til sykepenger.

Kan man få sparken for å være syk?

Nei, du kan ikke få sparken på grunn av sykdom. Se arbeidsmiljøloven § 15-8.

Leave a Comment