Hvordan få syrin til å blomstre?

For at syrinbusken din skal overvintre – og for at du skal være sikker på at den skal blomstre – må du derfor sørge for at vokseplassen blir tidlig varm, at den er åpen og ikke minst: solrik. Syrin har et stort og tett rotsystem. Den tåler tørke svært godt.

Hvorfor kommer det ikke blomster på syrin?

Felles for alle syriner er at de trives best i sol.

I følge Strand kan de også tåle en del skygge, men vil da blomstre dårligere.

Når vokser syrin?

Vanlig syrin blomstrer vanligvis i løpet av mai til juni, ungarsk syrin noe senere. Syriner kan bli cirka 5 meter høye og syrinblomstene blir lilla, rosa eller hvite. Med sin frodige og buskete vekstmåte passer syriner bra som hekkplanter.

Hvordan få syrin til å blomstre? – Related Questions

Når blomstrer Syrinhortensia?

Blomster med kjegleformede blomsterklaser fra sensommeren til snøen kommer. Skifter ofte farge i løpet av sesongen. En flott busk for sensommeren. Blomstrer med imponerende store, runde blomsterklaser.

Når blomstrer syrin Oslo?

Syrinen begynner vanligvis å blomstre i månedsskiftet mai–juni og utgjør som nevnt et viktig vårtegn for mange.

Hvor mye vokser Syrinhortensia på et år?

Det første vinteren frøs den skikkelig tilbake etter en traumatiserende møte med neglekt, tørke og frost, men heldigvis kom den seg igjen, og nå legger den jevnt på seg noen cm hver sommer. Men ja, den vokser sakte.

Hvor vokser syrin?

Vanlig syrin vokser naturlig på Balkan og i Romania, men utstrakt planting har gjort at den nå finnes som forvillet eller naturalisert mange steder i Europa. Mange kultivarer finnes i handelen med farger fra hvitt over rosa til blåfiolett. Sorter med fylte blomster forekommer også.

Hvor fort vokser Syrintre?

Du får både kjopt syriner som max kan bli 1 meter og opp til 7 meter, kanskje mer. De jeg har blir ca 3-4 meter høye og setter (rotekte)rotskudd slik at man får en virkelig tett hekk etter mange år. Tror du bør regne med tre år før første blomstring, To om du er heldig.

Skal man klippe syrin?

Helt nye syrintrær krever ikke mye stell. Det er først når treet er omtrent 1,5 meter høyt at du skal begynne å beskjære og klippe det til regelmessig. Det beste tidspunkt for å beskjære syrinene, er like etter at blomstrene er avblomstret. Neste sesongs skudd kommer nesten med en gang.

Kan man ta stiklinger av syrin?

Hvis du skal ta stiklinger av en Syrin, bør du grave opp en gren ved siden av den store busken. Forsøk å få med så mye av røttene som mulig. Denne “pinnen” setter du i ikke altfor tung jord (bland opp hvis du har leirjord) og la dem stå i fred.

Er syrin giftig?

Syrin (Syringa vulgaris) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein smak.

Skal syrin ha sur jord?

Syrin er en nøysom plante som vokser på mange slags jord, men som trives best i godt drenert, svakt sur til godt kalkholdig (pH 6-8), næringsrik jord på solrik plass. Den greier seg godt både i sandjord og i god leirjord.

Skal man klippe ned syrinhortensia?

Det er ikke nødvendig å beskjære syrinhortensia, så om du velger å gjøre dette er helt opp til deg. Ofte kan det være aktuelt å klippe bort greiner som er skadet av snøen, men ellers klarer syrinhortensiaen seg selv.

Hvordan klippe syrin?

Hvis du klipper den ned rett etter at den har blomstret ferdig i juni, har den fortsatt lang tid til å vokse seg stor og frodig i løpet av sommeren, og den vil danne blomsterknopper som blomstrer neste år. Syriner og forsythia kan også skjæres helt ned, men da tar det nok litt lengre tid før de kommer seg igjen.

Skal gamle blomster på syrin fjernes?

Man MÅ ikke fjerne de visne blomsterklasene, men det er definitivt mye penere visuelt

Hvordan overvintre syrinhortensia?

Hvis alle blomsterklasene henger igjen når snøen legger seg vil en liten busk raskt kollapse av vekten. Klippes de visne blomsterklasene av nå vil busken være mer beskyttet gjennom vinteren ved at all snøen detter ned mellom grenene. Et annet alternativ er selvsagt å binde opp grenene for å holde den på plass.

Kan syrin skifte farge?

De 4-8 cm lange, lysegrønne bladene har kort stilk, er glatte, eggformede med hjerteformet basis og tilspissede, og de skifter ikke farge om høsten.

Hvordan sprer syriner seg?

Syrin vil i enkelte områder spre seg villig ut i naturen hvor den under gitte forhold stortrives og fortrenger naturlig vegetasjon og fører til gjenngroing. Dette gjelder spesielt der hvor det er kalkholdig grunn. Du skal være aktsom når du kvitter seg med syrinplanter og absolutt ikke dumpe det i grøftekanten.

Er syrin forbudt?

Planter det er forbudt å importere, selge og sette ut:

Syrin står på svartelisten, men er foreløpig ikke forbud. Naturvernforbundet har på sin hjemmeside en liste over svartelistede planter og vekster og gode alternativer du trygt kan plante i steden.

Leave a Comment