Hvordan få erteblomster til å klatre?

De har gripetråder ytterst på bladene, og disse snurrer seg rundt og holder planten fast. Blomstererter er derfor avhengig av et klatrestativ som det er mulig for den å gripe tak i. Hønsenetting spent opp mellom flere påler fungerer fint, men å la den klatre på et gjerde er også utrolig vakkert.

Hvordan ta frø av erteblomster?

Ja, de kan tas inn: om du tror at de ikke her helt ferdige, så ta opp hele, eller en stor del av planten og heng det hele i en tørt sted i en stund, så åpner belgene seg likevel. Slik som andre erter og bønner. Om du har plass kan de sås snart også, men så skal de stå lyst og ganske kjølig hele vinteren.

Hvordan lykkes med erteblomster?

For de som er så heldige å ha erteblomster i full vekst er det enkelt stell. Naturlig nok er det jevnt med vann, og litt gjødsel for å opprettholde veksten samt klipping som er viktig nå. For mange sommerblomster er det viktig å klippe av visne blomster for å stimulere planten til å sette nye knopper.

Hvordan få erteblomster til å klatre? – Related Questions

Hvordan oppbevare frø fra erteblomster?

Frø skal oppbevares tørt, mørkt og kjølig.

eks binders eller gummistrikk og plasser dem i en eske med lokk (papp eller plast).

Når toppe erteblomster?

Når du har 2-3 bladpar er det lurt å toppe de, dvs knipe av hovedskuddet, så planten busker seg bedre.

Hvordan topper man en plante?

Å toppe er rett og slett å knipe av toppen, toppen kan kastes, eller om den er lang nok gjøres om til en stikling. Man kan toppe nesten alt, noen få ting vokser rett opp og skal egentlig ikke ha sideskudd, som feks valmue, men resten har godt av å bli knepet.

Hvor plante erteblomst?

Erteblomstene kan sås inne, men tidligst seks uker før de flyttes ut. Det er rett og slett ikke smart å så tidligere enn det, da får du bare tynne svake planter som snurrer seg i hverandre. Når du kan plante ut vil avhenge av hvor i landet du bor, men erteblomst tåler ikke frost og vil helst ikke ha under fem grader.

Hvordan lykkes med forkultivering?

Når det gjelder forkultivering er det viktig å holde såingen fuktig, men absolutt ikke for bløt. Blir det for mye vann, risikerer du at frøene råtner før de rekker å spire, spesielt dersom det er litt kjølig der du har sådd. Jeg anbefaler alltid å vanne nedenfra.

Hvor lang tid tar det for erteblomster blomstrer?

For erteblomst og blomkarse tar det ca. 50 døgn fra såing til blomstring iflg. sortslisten. Blomkarsen lager fortere knopper hvis du holder temperaturen under 12 grader i oppalingstiden.

Kommer blomkarse igjen?

Når høsten kommer kan du plukke frø av blomkarsen. Disse kan du oppbevare tørt gjennom vinteren, og når våren kommer kan du så frøene og få nye planter.

Kan man spise ertene på erteblomster?

Erteblomster

Blomstene kommer først, sukkerertene etterpå. Husk å ikke spis alle blomstene på planten – da kommer det ingen erter!

Når skal erteblomster sås?

Ringblomst, solsikker, blomkarse, kornblomst, erteblomst og pyntekorg er sommerblomster som du kan så selv i april og mai.

Hva kan sås i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Skal frø legges i vann før såing?

Frø som vil bløtlegges eller slipes

Bløtlegger du frøene før du sår dem, spirer dem som regel lettere. Legg frøene i lunket vann i et døgn, om det ikke står noe annet på frøposten. Det viktigste er at de sveller litt. Chili, erter og bønner er eksempler på frø som gjerne vil legges i bløt.

Hvordan plante erter?

Erter er veldig enkelt å dyrke. Disse kan sås direkte ute på vokseplassen på våren/sommeren og du vil kunne høste menger med erter gjennom hele sommeren! En potte eller pallekarm er fint å bruke i hagen. Legg frøene en cm under jordoverflaten og gi vann.

Hvor mange timer må erter ligge i vann?

Husk å bløtlegge ertene 6-8 timer før koking.

Hvor raskt spirer erter?

Ertene begynner å spire etter bare et par dager, og etter 10-14 dager kan du høste søte, gode erteskudd. Smaken minner om sukkererter og du kan bruke spirene i salat, som pynt på supper og gryteretter, i smoothie eller på brødskiva. Det tar ikke mange dagene fra du har sådd ertene til du kan høste.

Hvordan oppbevare erter?

Oppbevaring. 0 til 4 °C i kjøleskapet, helst i plast.

Hvordan forvelle erter?

Slik forveller jeg erter og aspargesbønner:

Koker opp en stor kasserolle med vann. Legger en “passe” del ned i det sydende vannet i 1-2 min. Løfter grønnsakene opp og legger de i isvann i ca like lang tid. Siler av vannet, avkjøler skolmene.

Leave a Comment