Hvordan få en veps ut av huset?

Vepsen finner du gjerne ved takutspring, loft, under terrasser og andre hulrom. Et fritthengende vepsebol kan du fjerne ved å stikke hull på sidene i bolet og spraye insektmiddel inn i åpningene. Ved en vellykket behandling vil vepsene dø relativt raskt, og etter cirka 30 minutter kan bolet fjernes.

Når er det mest veps?

Vepsen lever helt frem til frosten kommer, så selv når vi føler at sommeren er over surrer vepsen fortsatt rundt oss.

Når på døgnet er vepsen minst aktiv?

Å fjerne et vepsebol bør gjøres med varsomhet. Faren for å bli stukket er meget høy ettersom vepsen blir meget aggressiv når du vil fjerne bolet. – Vepsen er roligere om natten enn den er om dagen.

Hvordan få en veps ut av huset? – Related Questions

Hva tiltrekker veps?

Men det er ikke alt man liker med sommeren, som veps, mygg og insekter generelt. Vepsen er også ganske irriterende da den tiltrekkes mye av det vi nyter i hagen, som et glass saft, brus eller kanskje mat.

Når dør vepsebol ut?

Kolonien dør ut i løpet av høsten, og et vepsebol benyttes aldri om igjen. Om høsten kan stikkevepsene være plagsomme for oss mennesker når de er på jakt etter sukkerholdig næring. Både forebyggende tiltak og bekjempelse kan redusere vepsemengden nær boliger.

Hvordan bli kvitt vepsebol i veggen?

Fritthengende vepsebol

Spray bolet sent om kvelden. Vent til neste natt, og tre en stor plastpose over bolet. Skjær det ned med en kniv, og knyt posen straks igjen. Hvis du tar vepsebolet rett i en pose, uten å spraye det først, kan du legge det i fryseren for å drepe vepsen.

Kan veps gjøre skade på hus?

Både dronninger og arbeidere kan sees et stykke utover høsten. Vepsen regnes som et skadedyr som er plagsomt for mennesker men den gjør ingen skade på hus eller inventar.

Når er vepsen mest giftig?

Å bli stukket av veps er ingen hyggelig opplevelse, men det kan også være veldig farlig. Dette bør du vite. — Nå i august og første halvdel av september er vepsen på sitt mest aggressive, forteller Kåre Nesheim.

Hvor lenge varer et vepsebol?

Alle koloniene i Norge er ettårige og dør ut i løpet av høsten. Et vepsebol benyttes aldri om igjen – det bygges nye kuleformede bol i et papiraktig materiale hvert eneste år. Det er kun unge dronninger som overlever vinteren – de kommer frem fra dvalen sin i april.

Skal man fjerne gamle vepsebol?

Fjerning av vepsebol

Å fjerne et vepsebol selv er ikke uten risiko. Det er anbefalt å fjerne bolet på vinteren eller forsommeren når bolet kun består av en dronning og få veps.

Hvor blir vepsen av om vinteren?

De fleste veps dør når vinteren kommer, det er bare dronningen som overvintrer. De bor som regel et frostfritt sted under vinteren, der de legger egg slik at et nytt samfunn kan bygges opp. Maur lever i flere år, og bor langt under bakken om vinteren.

Hvor mye koster det å fjerne vepsebol?

Veps flytter ikke inn i samme bolet flere ganger, så hvsi det ikke er sjenerende kan det godt bare være der. Pris for å ta livet av et vepsebol og hvis mulig fjerne det vil koste fra 1900 kroner. I særlig vanskelige tilfeller kan prisen komme opp i 3750 kroner.

Skal man drepe veps?

Mange lurer på om det er greit å ta livet av veps, siden det ikke anbefales å drepe hverken humler eller bier. Vepsen er også er med på å bestøve blomstene, men den har ikke den samme nyttefunksjonen som bier og humler.

Er veps nattaktiv?

Til tross for sin store størrelse, er geithamsen sjelden å se fordi den er nattaktiv og gjerne oppholder seg oppe i trekronene.

Er vepsebol tomme om vinteren?

Det hender at en og annen dronning kan overvintre i bolet, men de er da i dvale. Da er vingene brettet inn under bakkroppen og bena. Men aller mest sannsynlig er bolet helt tomt, og som sagt er det HELT trygt å fjerne bolet nå på vinteren.

Er vepsen nyttig?

Hvorfor trenger vi veps? Stikkeveps er en av de viktigste pollinatorene vi har. Det vil si at de bidrar til bestøvningen av blomster, og her spiller de en stor rolle. Om de forsvinner vil vi miste blomster, frukt og bær, for de er medansvarlige for at vi får denne maten.

Hvordan unngå veps inne?

Plastposer med vann. Det skal visstnok også være mulig å skremme bort vepsen ved å henge helt gjennomsiktige plastposer med vann rundt omkring uteområdet der du ikke ønsker den iltre stikkeren velkommen. Posene må være av den helt blanke typen, ikke de med «frostet» overflate. CD-plater skal også gjøre samme nytten.

Hvem fjerner vepsebol?

Bekjemping av vepsebol

Enten ringer du et saneringsfirma som kommer og bekjemper bolet for deg, eller du kan gjøre det selv. Vi anbefaler at man selv fjerner vepsebolet tidlig i sesongen, når det er en lett match.

Når er vepsen mest aggressiv?

SULTEN: Vepsen er spesielt aggressiv på sensommeren, for da er den arbeidsledig og skal ikke lenger finne mat til larver, men kun til seg selv. Derfor er vår mat ekstra attraktiv. En deilig middag på verandaen i ettermiddagssola, blir fort et mareritt når vepsen vil ha en bit av maten din.

Leave a Comment