Hvordan få en fyldig Coleus?

Coleus er enkel å ta stiklinger av – bare klipp av en stilk eller to og sett de i små vaser med vann til de får røtter – så kan du plante de i jord. Som hos en del andre planter, vil det at du klipper den ned faktisk føre til mer vekst – planten vil óg buske seg og bli kraftigere, mer robust og enda finere.

Hvorfor mister Coleus blader?

De viktigste stikkordene er god plass til røttene, mye vann og tilgang på næring. Nye blomster kan føre til at planten mister mye av fargene i bladene, så disse kan du med fordel fjerne fortløpende. For å fremme veksten bør du regelmessig klippe planten – du vil da oppleve at den også blir tettere og frodigere.

Hvordan trives Coleus?

Planten trives aller best når den får stå luftig og lyst. Jo mer lys den får, jo flottere blir fargene. Men den skal helst ikke stå for lenge i direkte sol – da kan bladene bli svidd. Du kan med fordel bruke blomsterjord når du planter praktspragle.

Hvordan få en fyldig Coleus? – Related Questions

Hvor knipe coleus?

Ta stikling av Coleus – trinn for trinn

Finn et egnet skudd, med to bladpar. Klipp rett over et av bladparene, slik at det står igjen blader helt øverst på grenen du tar stiklingen fra. Fjern de nederste bladene på stiklingen. Vips, så er stiklingen klar til å settes i vann – eller plantes rett ut i en potte med jord.

Kan coleus få blomster?

Blomstring: Blomstrer flere ganger gjennom sommeren. Kniper man av blomstene, vil bladene mer næring. Beskjæring: Tåler godt å klippes ned, og det gir mer kompakt og buskete plantevekst. Formering: Med stiklinger.

Hvor ofte skal coleus ha vann?

Hvor ofte? I sommerhalvåret er coleus tørst og vil helst ha vann hver dag. Jo mer sol den får jo sterkere farger får den, og jo mer tørst blir den. Mange tåler å stå i direkte sollys hele dagen bare den får vann, mens mange må få sin tid i skyggen for å ikke bli kokt.

Hvor ofte skal man vanne coleus?

Coleus trenger vann flere ganger i uken, den trenger næring ila vekst sesongen og den tåler best halvskygge. Coleus trives godt inne og ute.

Hvordan herde coleus?

Når temperaturen er jevnt over 10 grader kan du begynne å herde de i morgensolen. Det tåler -ikke- frost! Sett de ut et par timer på morgenen et sted det ikke blåser, og så tar du de inn igjen. Nåe du skal ta de inn igjen, sett de gjerne et sted hvor det ikke er så varmt, og gjenta prosessen neste dag.

Hvordan dyrke coleus?

Bare klipp hull i hver kant på bunnen og ha folie over med små hull eller så kan du bruke en drueboks. Drueboks er perfekt å bruke for den er det hull i fra før. Fyll begrene med så eller plantejord og stø frøene over. Disse frøene er så små så da trenger de ikke ett dryss med jord over seg.

Er coleus spiselig?

I tropene dyrkes Coleus tuberosus, som har spiselige, underjordiske knoller. Noen arter er prydplanter med flekkete blad og vakre blomster.

Er en monstera giftig?

Symptomer ved inntak

Plantens irritrende plantesaft kan gi svie i munnen eller i øynene. Er det svelget en bit kan det også gi irritasjon i magen, som kan vise seg som magesmerter. Dette kan også føre til at barnet kaster opp.

Hvordan vanne Elefantøre?

Denne planten trives best med en lys plassering, uten direkte sollys. Den liker stuetemperatur fra 15 grader og oppover. Den liker normal vanning, dvs at den bør holdes jevnt fuktig; ikke for mye, ikke for lite vann!

Hvordan redde elefantøre plante?

Hvis elefantøre planten mistrives

Det er nøkkelord: lys, vann og temperatur. Du skal sørge for at elefantøre planten din ikke står i direkte sollys som kan gjøre bladene gule. Flytt derfor planten over i et nordvendt vindu, hvor den får masse indirekte sollys. Det er også en god ide å revurdere din vanning av planten.

Hvordan redde en Elefantfot plante?

Tips til deg som vil lykkes med elefantfot hjemme

Jorden bør få tørke ut mellom hver vanning. Vannes på jorden, ikke på selve stammen. Hvis elefantfoten vokser mye og trenger mer plass, kan den pottes om i en større potte med vanlig blomsterjord, gjerne tilsatt litt alminnelig blomstergjødsel.

Hvordan ta stiklinger av elefantøre?

Hvordan trimmer og kutter jeg elefantøre? Om du har fått en plante som har skutt i været, kan du med fordel klippe av den med saks, eller skjære av toppen med en kvass kniv til passe høyde. Sett deretter den nye stiklingen din i et glass med vann der den kan slå nye røtter et par uker før du planter den på nytt.

Skal stiklinger stå i sol?

Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Hva er forskjell på stikling og avlegger?

Forskjellen på stiklinger og avlegger

Når disse når en viss størrelse kan de klippes fra morplanten og bli en selvstendig plante. En stikling derimot, er en plantedel som danner nye røtter – og som blir til en ny plante – etter den har blitt skåret fra den opprinnelige planten.

Kan Pilea stå ute?

Lettstelt plante med dekorative blader og spennende blomster på en høy stengel. Trives på et lyst sted utenfor direkte sollys. Plantes i porøs jord. Vil alltid ha litt vann i bladrosetten.

Hvordan trives Pilea?

Stell av Pileaplantene:
  1. Disse plantene trives best med en lys plassering, uten direkte sollys. De liker stuetemperatur fra 15 grader og oppover.
  2. De liker normal vanning, kan gjerne tørke lett ut. Vann gjerne fra bunnen.
  3. Dette er hardføre planter som klarer seg godt i vanlig blomsterjord.
  4. Gjødsles en gang pr. mnd.

Leave a Comment