Hvordan dampe pinnekjøtt?

Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme i ca. 3 timer, med lokket tett på. Pass på så det ikke koker tørt (etterfyll med litt vann om nødvendig).

Hvilken varme skal pinnekjøttet dampes på?

Pinnekjøttet skaldampes på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Pass på at ikke alt vannet dampes bort, for da blir kjøttet tørt og du risikerer å ødelegge kjelen.

Hva skal pinnekjøtt dampes på?

Pinnekjøtt skal riktinok ikke koke i vann, men dampes over bjørkepinner.

Hvordan dampe pinnekjøtt? – Related Questions

Skal pinnekjøttet stå kaldt når det vannes ut?

Det er anbefalt at man vanner ut pinnekjøttet i romtemperatur i 12- 24 timer i kaldt vann, noen anbefaler vanning av pinnekjøtt i opptil 30 timer.

Hvor mange ganger skal pinnekjøtt vannes ut?

Start utvanningen dagen før

Start dagen før middagen skal serveres og legg kjøttet i kaldt vann i 16-24 timer. Bruk rikelig med vann, og bytt vann en gang underveis. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet.

Hvordan dampe pinnekjøtt i dampovn?

Pinnekjøtt i dampovn

Legg ferdig utvannet kjøtt i en perforert bakke eller på rist. Sett hullbakken eller risten over en tett langpanne, som fanger opp sjyen fra dampingen. Sett på full damp på 95-100 grader og damp kjøttet til det er mørt, som over. Det tar alt fra 3-4 timer.

Skal pinnekjøtt kokes eller dampes?

Det vanligste er å dampe pinnekjøttet, enten over bjørkepinner eller en rist. Fyll på med vann opp til risten eller pinnene, men pass på at vannet ikke dekker kjøttet. La pinnekjøttet dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Dette tar gjerne to til tre timer.

Hvordan Oppvarme pinnekjøtt?

Putt det i en boks eller brødpose e.l og legg det i kjøleskapet. Så kan du varme det sakte opp på rist i stekeovnen i morgen. Ca 100-150 grader i 20 minutter burde holde. Prøv deg frem slik at det ikke blir tørt.

Hvis du har glemt å vanne ut pinnekjøttet?

Har du ikke tilgang på ferdig utvannet pinnekjøtt, finnes det alternativ. Pinnekjøttet kan nemlig kokes. Mange nordmenn foretrekker faktisk kokt pinnekjøtt, så ikke se på denne tilberedningsmetoden som et nederlag eller tegn på at man har mislyktes.

Kan pinnekjøtt vannes ut i 48 timer?

Så lenge vanner man ut pinnekjøttet

Det er anbefalt at man vanner ut pinnekjøttet i romtemperatur i 12- 24 timer i kaldt vann, noen anbefaler vanning av pinnekjøtt i opptil 30 timer. Hvor lenge pinnekjøttet skal vannes ut avhenger av tykkelsen på kjøttstykkene, hvor godt kjøttet er tørket og temperaturen på vannet.

Når skal pinnekjøtt legges i vann?

Start utvanningen to dager før

Start å vanne ut pinnekjøttet to dager før du skal spise det. Vann ut pinnekjøttet i kaldt vann i 18 timer, og la det så ligge uten vann i kjøleskapet til du skal bruke det.

Kan man koke pinnekjøttet dagen før servering?

For den som koker kjøttet dagen før dagen, eller tidlig samme dag, er det best å la det avkjøles i gryten med kraften og så dampes forsiktig opp. Det hindrer at kjøttet blir tørt. Kjøttet legges før servering over i langpannen for å få en ekstra finish i stekeovnen.

Kan man fryse dampet pinnekjøtt?

Kan pinnekjøtt fryses? Tørt pinnekjøtt som ikke har vært vannet ut, kan leve over ett år i fryseboksen (-18 grader) siden kjøttet er så salt. Pinnekjøtt som har vært dampet, kan også fryses, men holdbarheten blir da kortere – omtrent tre måneder – siden kjøttet har mindre salt.

Hva er best å drikke til pinnekjøtt?

Pinnekjøtt og smalahove

Både hvit- og rødvin fungerer så lenge de enten har sødmefull og rik frukt, eller en tanke restsødme som takler røyksmaken og saltet. En fruktig og litt fyldig riesling passer supert, eventuelt en konsentrert tysker med litt restsødme.

Hvor mange gram pinnekjøtt pr person?

Beregn ca. 400-500 g pinnekjøtt per person.

Har ikke pinner til pinnekjøtt?

Har du ikke pinner, bruker du rist; har du ikke rist bruker du en skål som legges opp ned i kjelen før du heller vann ned i gryten. Kjøttet skal dampe, ikke koke. – Jeg bruker å la vannet rekke 2 cm opp på kjøttet, men ikke mer, for at det ikke skal koke tørt så lett, sier Innerå.

Hvor mye er 100 g pinnekjøtt?

Porsjonsberegning av pinnekjøtt
Voksen Barn
Pinnekjøtt, før utvanning 500 g 250 g
Pinnekjøtt, før utvanning med vossakorv som tilbehør 400 g 250 g
Vossakorv (som tilbehør) 100 g 80 g

Hvor kan jeg kjøpe Henriettes pinnekjøtt?

Henriettes pinnekjøtt av lam produseres eksklusivt for Coop og fås bare i Coops butikker.

Skal pinnekjøtt være røkt?

Vanligvis er det røykte, og særlig det eldhusrøykte, mørere enn det som bare er saltet og tørket. Det røykte pinnekjøttet trenger dessuten kortere utvanning siden det ikke er så tørt.

Leave a Comment