Hvordan bruke Sokkeblokker?

Måten du bruker sokke- og votteblokkere på er at du skyller opp paret, og trekker de på blokkerne før du henger de til tørk. Det er faktisk litt magifølelse, alle ujevnheter forsvinner og de blir ordentlig flate og fine. Du oppnår et veldig fint resultat ved å dampe også men ikke i nærheten av det en blokker kan gjøre.

Hvorfor blokke strikketøy?

Blokking er enkelt, og resultatene vil bli endelige. Å blokke ett strikket plagg betyr at du strekker plagget for å gi det perfekt form og å utjevne spenningen på alle masker og omganger. Dermed, plagget vil bli homogent. Videre, vil ikke kantene vri seg og bli mer nydelig.

Hvordan strikke mønster uten at det blir stramt?

De lange trådene kan nemlig hekte seg fast i ting og tang. Derfor hekter man alltid med seg tråden på baksiden hvis man tar lange sprang. Det blir også penere, jevnere og mer oversiktlig. Dette gjør man ved å tvinne tråden: Legg tråden du hekter med deg over den andre, og strikk videre.

Hvordan bruke Sokkeblokker? – Related Questions

Hvilken tråd er dominant?

Visste du at i mønsterstrikk så er det forskjellig resultat om du holder mønsterfargen eller bunnfargen lengst inn på fingeren? Den fargen som ligger nærmest strikketøyet kalles nemlig den “dominante fargen” – det er fargen som kommer tydeligst frem når du strikker.

Hvor stramt skal man strikke?

Strikkefastheten i høyden skal være 32 m. Det vil si at dersom du måler 10 cm i høyden på strikkearbeidet ditt, skal du på disse 10 cm telle 32 omganger/pinner. Dersom du har flere omganger på 10 cm, og tallet ditt blir høyere enn 32, strikker du for stramt. Bytt til tykkere pinner.

Hvordan feste tråder i mønsterstrikk?

Fest alltid tråder på vrangsiden på et vrangbord-strikket arbeid. Ta nålen med garnenden og sy frem til nærmeste r m, sy igjennom hver maske diagonalt oppover, vend og sy nedover gjennom hver m på den andre siden av masken. Som du ser er denne metoden å feste tråden helt usynlig på rettsiden.

Hvordan begynne på mønster?

Du begynner med nederste rad i diagrammet. FRA HØYRE MOT VENSTRE! Rutene i diagrammet leses fra høyre mot venstre. Noen ganger viser en pil hvilken rute du skal starte med.

Hvor begynner man på mønster?

Første omgang med mønsterstrikk begynner du nederst i høyre hjørne, med mindre noe annet er forklart (noen ganger står det at du skal begynne der pila peker). Deretter strikker du mønsteret rute for rute, maske for maske, fra høyre mot venstre. Som regel skal mønsteret gjentas X antall ganger på samme omgang.

Hvor starter man på strikkemønster?

Hvis ikke annet står oppgitt så begynner du alltid med masken nederst i høyre hjørne. Noen oppskrifter ber deg om å starte på et spesielt punkt i diagrammet – dette er stort sett for å midtstille mønsteret.

Hva er forskjell på rettstrikk og glattstrikk?

Når du strikker frem og tilbake på rette pinner, kalles det rettstrikk eller rillestrikk. Strikker du bare rette masker på rundpinne, får du glattstrikk.

Hvordan vet man hva som er rettsiden?

Hvis du begynte med en rett pinne er rettsiden når tråden henger på høyre side.

Hva er et kast i strikking?

Å «lage et kast» betyr ganske enkelt å legge tråden rundt pinnen ved å føre den fra nedenfra høyre pinne, og over på oversiden, slik at det blir en ny maske på pinnen. På neste runde blir det et hull under masken, og vi bruker ofte kast for å lage knapphull.

Hvorfor vridde masker?

Har du forsøkt å strikke den rette masken vridd? Det gir en spennende effekt til vrangborder fordi vridde rettmasker gir et flettet uttrykk. Det blir noe mindre elastisitet i strukturen, og vrangborden vil trekke seg noe mindre sammen.

Hva betyr SSK i strikkeoppskrift?

ssk = kommer fra den engelske strikketerminologien og betyr slip, slip, knit, og strikkes ved å ta de første 2 maskene på venstre pinne løst av, enkeltvis, som om de skulle strikkes rett, sett dem tilbake på venstre pinne og strikk de to maskene rett sammen.

Hva er perlestrikk?

Perlestrikk er en kombinasjon av rette og vrange masker og kan brukes til mye. Vist med oddetall antall masker.

Hva er falsk patent?

Falsk patent bruker samme teknikk som Helpatent Med Kast, men det strikkes bare med kast annenhver pinne. Det blir derfor kun mønster på rettsiden.

Leave a Comment