Hvordan bruke salt-X?

SALTX skal påføres etter bilvasken, før tørk. Produktet kan påføres med sprayflaske, bøtte og svamp, hageslange eller høytrykkspyler. Det aller enkleste er å benytte SALTX spraymixer som blander konsentrert SALTX med vann i riktig blandingsforhold, og som du kan spraye rett på bil og bremser.

Hvordan få bort salt på bilen?

Benytter du Salty på en bil fordi du vil fjerne salt, så anbefaler vi etter lang tids utprøving at du sprøyter bilen med en 1% blanding av Salty og vann (Se video under) og deretter skyller bilen med vann. Dette for å lede saltet av overflatene.

Hva er Saltfjerner?

Sliter du med å fjerne salt fra bil og andre overflater? Med Salt-X får du fjernet salt og saltvann på de fleste metalloverflater, i tillegg til at løsningen etterlater seg et beskyttende belegg.

Hvordan bruke salt-X? – Related Questions

Hvor ofte bør man vaske bilen om vinteren?

Som regel holder det med én eller to ganger i måneden, og husk at én enkelt gang er bedre enn ingenting. Det viktigste er å få spylt bilen med vann slik at veisalt og andre ting ikke fester seg på bilen. Selve bilvasken kan gjøres sjeldnere.

Er det vits å vaske bilen når det regner?

Moren min pleide alltid å si at «vi trenger jo ikke vaske bilen – det skal regne i morgen!» Hun kunne ikke tatt mer feil. Regnvær er faktisk med på å gjøre bilen din skitnere. Regnet inneholder ofte mye smuss, støv og partikler som er dårlig for bilen.

Er maskinvask skadelig for bilen?

– Børstene flyr rundt tusen ganger i løpet av vasken som gjør at du får slitasje på lakken. Det fører til såkalte vaskeriper. Dette er små riper du ser godt på mørke biler og i sollys, sier han. Ifølge Bredal kan du også være uheldig med at maskinen ikke får spylt vekk all skitten før børstene går på.

Er det farlig å vaske bilen i minusgrader?

Hvis du har muligheten anbefaler vi at du vasker bilen inne om vinteren. Som sagt går det fint ann å vaske bilen i kuldegrader men det er lettere, raskere, mer behagelig og bedre for bilen å vaske den innendørs. Finn et innendørs selvvask anlegg eller vask bilen i garasjen hjemme hvis du har alt utstyret du trenger.

Når er det for kaldt å vaske bilen?

– Man må selvsagt vurdere hvor kaldt det er. Jeg drøyer med bilvasken dersom det blir mer enn 20 kuldegrader, sier Engebretsen.

Når er det best å vaske bilen?

– Mange tror at det er viktigst å vaske bilen ofte om sommeren, men på grunn av alt saltet er det om vinteren du bør vaske bilen ofte. Et par ganger i måneden er bra, sier Sødal.

Hvor varmt må det være for å vaske bil?

Skader lakken

– Om sommeren kan det nok være en god idé å vaske med vann opp mot 40 grader, men ikke varmere. Vinterstid derimot kan selv vann på 40 grader forårsake skader i lakken. Karosseri og lakk utvider og trekker seg sammen, i takt med temperaturen i overflaten.

Er det lov å vaske bilen hjemme?

Vasking av bilen hjemme er tillatt og i denne artikkelen finner du kanskje noen svar du leter etter! Bilvask hjemme vekker av og til debatten om miljøpåvirkningen av vaskemidler og andre kjemikalier som blir sluppet ut i naturen.

Kan man bruke Zalo på bil?

Zalo er supert til å vaske fettete middagsasjetter med, men på billakk er det ikke smart. Zalo er nemlig rene avfettingsvæsken og den tar ikke bare knekken på skitt, men også all form for polish. Bilen blir ren og pen med en gang, men den vil fort bli matt og skjoldete.

Skal man bruke avfetting på hele bilen?

Asfaltfjerner/avfetting skal ikke legges høyere opp enn til dørhåndtak. – Vi vil unngå at listverk, vindusviskere og pakninger blir ødelagt av avfetting. Bakdelen av bilen er som regel full av skitt helt opp til taket. Her kan det være en fordel å bruke avfetting helt opp.

Hvordan unngå skjolder ved bilvask?

Tørk over bilen og bruk voks: Tørker du bilen med et pusseskinn eller mikrofiberklut etter vask, hindrer du at det danner seg skjolder på den.

Er det bra å vaske bilen ofte?

Om vinteren er det ekstra viktig å vaske bilen ofte, da ytre påvirkninger som snø, skitt, slaps og veisalt gjør den ekstra utsatt. Med jevnlig bilvask og spyling av bilen forhindrer du rustskader og lakken holder seg bedre.

Leave a Comment