Hvordan bruke rester av pinnekjøtt?

Her er seks nye retter du kan lage med rester av pinnekjøtt, som pizza, potetform og salat.
  1. Pinnekjøttpizza. Julen er ikke over før den er spist opp.
  2. Pinnekjøtt i lefse.
  3. Gratinerte lefser med pinnekjøtt.
  4. Pinnekjøttsalat.
  5. Lasagne med pinnekjøtt.

Hvor lenge kan pinnekjøtt stå?

Tørt pinnekjøtt som ikke har vært vannet ut, kan leve over ett år i fryseboksen (-18 grader) siden kjøttet er så salt. Pinnekjøtt som har vært dampet, kan også fryses, men holdbarheten blir da kortere – omtrent tre måneder – siden kjøttet har mindre salt. Utvannede pinnekjøttrester holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

Hvordan oppbevare pinnekjøtt?

Dersom pinnekjøttet skal brukes i løpet av de nærmeste dagene, kan du oppbevare det tørt og kjølig. Kjøleskap anbefales ikke, da det er for fuktig. Stikk gjerne hull i posen, så unngår du kondens som kan føre til muggdannelse.

Hvordan bruke rester av pinnekjøtt? – Related Questions

Kan man varme opp igjen pinnekjøtt?

Putt det i en boks eller brødpose e.l og legg det i kjøleskapet. Så kan du varme det sakte opp på rist i stekeovnen i morgen. Ca 100-150 grader i 20 minutter burde holde.

Hvordan oppbevare pinnekjøtt rester?

Har du for mye pinnekjøtt og svineribbe? Restene av dette legger du i en boks i kjøleskapet. De smaker supergodt dagen etter.

Kan man oppbevare pinnekjøtt i kjøleskap?

Holdbarheten er beregnet ut ifra at det ikke trenger å oppbevares i kjøleskap. Den beste oppbevaringen får man likevel i kjøleskap og opp til kjellertemperatur (15 grader). Pinnekjøtt tåler fint høyere temperaturer, men ved 22 grader eller høyere begynner fettet å smelte og det kan bli litt væske i pakken.

Hvor lenge kan pinnekjøtt oppbevares i romtemperatur?

Hvor lenge kan pinnekjøtt oppbevares i romtemperatur? – Når det gjelder oppbevaring, kan som regel pinnekjøtt, spekemat samt noen oster, som for eksempel brunost og Edamer, ligge et par dager i ubrutt emballasje i romtemperatur.

Skal pinnekjøttet stå kaldt når det vannes ut?

Det er anbefalt at man vanner ut pinnekjøttet i romtemperatur i 12- 24 timer i kaldt vann, noen anbefaler vanning av pinnekjøtt i opptil 30 timer. Hvor lenge pinnekjøttet skal vannes ut avhenger av tykkelsen på kjøttstykkene, hvor godt kjøttet er tørket og temperaturen på vannet.

Kan man fryse pinnekjøtt som er vannet ut?

Du kan fint fryse ferdig utvannet pinnekjøtt.

Kan pinnekjøtt varmes opp flere ganger?

– Hvis du er rask til å kjøle ned varmebehandlet mat, helst i løpet av 1-2 timer, er det trygt å varme opp maten flere ganger, sier mikrobiolog i Nofima, Trond Løvdal.

Hvor ofte skal man skifte vann på pinnekjøtt?

Bytt vannet ofte, minst hver halvtime. Etter ca. 3-4 timer kan du smake på kjøttet for å kjenne om det er godt nok vannet ut.

Hvorfor blir pinnekjøtt hardt?

I tørket tilstand blir det både for salt og for hardt. Det har nokså lik smak som fenalår men er ikke spisbart før det har ligget til utvanning og er dampet ferdig. Pinnekjøtt er en matrett som faktisk har tradisjoner langt ut over Norge.

Kan man lage pinnekjøtt dagen før?

Også i førjulstiden er det fine anledninger til å eksperimentere — og kanskje tar du noen knep med deg til den store dagen. Pinnekjøtt er godt egnet for å varmes opp rett før servering. Det kan derfor forberedes et par dager i forveien. Da slipper du å stresse med alt på julaften.

Hvis du har glemt å vanne ut pinnekjøttet?

En klassisk tabbe i julestresset er å glemme å vanne ut pinnekjøttet. Har du ikke mulighet til å endre planer og servere pinnekjøttet en dag senere, finnes det en kriseløsning. Ha pinnekjøttet i en kjele og fyll denne med kaldt vann. Varm sakte opp til kokepunktet og la det trekke til kjøttet slipper beina.

Skal pinnekjøtt kokes eller dampes?

Det vanligste er å dampe pinnekjøttet, enten over bjørkepinner eller en rist. Fyll på med vann opp til risten eller pinnene, men pass på at vannet ikke dekker kjøttet. La pinnekjøttet dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Dette tar gjerne to til tre timer.

Kan pinnekjøtt vannes ut for lenge?

Pinnekjøtt er tørket og modnet og saltet for å få fram den gode smaken. Det betyr at pinnekjøttet er svært salt før det vannes ut. Hvor lenge skal pinnekjøttet vannes ut? 30 timer i romtemperatur, og det er ikke nødvendig å bytte vann.

Kan pinnekjøtt bli overkokt?

– Mange er redde for at pinnekjøtt blir overkokt, men det kan nesten ikke bli det. Det skal falle litt fra beinet, da er det ferdig.

Er det stor forskjell på røkt og urøkt pinnekjøtt?

Tradisjoner, smak og behag

– Når det kommer til smak, har det røkte kjøttet en karakteristisk røyksmak, mens det urøkte har mer saltsmak. Når det kommer til kvalitet på kjøttet, er det høy standard på det meste av pinnekjøttet du får i butikkene i dag, så du finner produkter av topp kvalitet i begge leire.

Hva er Norges beste pinnekjøtt?

Norges beste pinnekjøtt fra Smedstuen gård

I kategorien urøkt pinnekjøtt, stakk pinnekjøttet fra Smedstuen gård av med seieren og kan smykke seg med tittelen som Norgesmester 2021.

Leave a Comment