Hvordan bruke fjernkontroll til varmepumpe?

Hvordan bruke fjernkontroll til varmepumpe?
 1. Av/På Her skrur du varmepumpen på og av.
 2. TEMP – still inn ønsket temperatur. Her stiller du den romtemperaturen du vil ha.
 3. PRESET – lag favorittinnstillinger.
 4. FAN – styrer viftehastigheten.
 5. FIX – justerer luftstrømmen.
 6. MODE – velg varme eller kjøling.

Hvordan få varme på Toshiba varmepumpe?

Når du trykker en knapp på fjernkontrollen må fjernkontrollen være rettet mot innedelen og innedelen kvitterer med en pipelyd når signalet er mottatt.
 1. AV/PÅ
 2. Denne knappen skrur varmepumpen av og på.
 3. PRESET-knappen henter opp din favoritt-innstilling (varmedrift, temperatur, viftehastighet, pure mm).

Hvilken innstilling skal varmepumpen stå på?

For de aller fleste er 23 til 24 grader normal temperatur å stille inn varmepumpa på. Det som påvirker temperaturen er blant annet hvor isolert huset ditt er, eller hvor i boligen din varmepumpa er plassert. – Vil du ha 23 grader i boligen din, bør du stille den inn på 23 grader.

Hvordan bruke fjernkontroll til varmepumpe? – Related Questions

Skal varmepumpe stå på auto eller Heat?

Sett varmepumpa i riktig driftsmodus.

Vårt råd er å sette varmepumpen i riktig driftmodus, -enten kjøling eller oppvarming for å få mest stabil temperatur. Ikke sett varmepumpenauto. – Hvis den står på auto så kan du for eksempel risikere at den begynner å kjøle hvis du fyrer i peisen.

Skal varmepumpen stå på hele tiden?

Varmepumpen må jobbe hardt for få temperaturen opp igjen på morgenen, og i tillegg er strømprisen lavere enn på dagen. Da kan det være bedre å la varmepumpen jobbe jevnt gjennom hele døgnet. Uansett hva du gjør, anbefaler vi at du lar varmepumpen stå på hele tiden.

Hva bør varmepumpen stå på om vinteren?

Pumpen bør alltid stå på oppvarming om vinteren. – Hvis den står på auto-modus med 22 grader som temperatur, og du begynner å fyre i peisen, så vil varmepumpen skru på kjølefunksjonen og jobbe for å få temperaturen ned til 22 grader.

Hvordan bruke varmepumpe mest økonomisk?

Her er våre beste tips for hvordan bruke varmepumpa mest mulig økonomisk.
 1. Ikke bruk automatisk modus.
 2. Bruk riktig temperatur.
 3. La varmepumpen jobbe jevnt og trutt.
 4. Vær smart med sekundære varmekilder.
 5. Hold utedelen beskyttet og ren.
 6. Rens filteret på varmepumpa regelmessig.

Hva betyr fan på varmepumpa?

FAN – styrer viftehastigheten

Med “stille” begrenses maksimal viftehastighet, og det begrenser varmepumpens mulighet til levere ønsket temperatur i boligen din.

Hva betyr Powerful På varmepumpe?

6: POWERFUL gjør at varmepumpen yter alt den klarer. Denne kan brukes dersom du har vært borte og hatt en lav innstilt temperatur, og ønsker hurtig oppvarming. Denne kombineres gjerne med at temperatur-innstillingen på fjernkontrollen økes samtidig.

Hvor varmt skal en varmepumpe blåse?

Dersom luften fra varmepumpa har en temperatur på under 40 grader, er det gjerne noe galt, sier Gulbrandsen. De beste varmepumpene blåser ut en temperatur på mellom 55 og 60 grader ved fullt turtall og utetemperaturer ned til null.

Hva bruker mest strøm av varmepumpe og panelovn?

Dette skjer fordi varmepumpa er mer energieffektiv enn panelovner og fordi man bruker mindre ved og fyringsoljer, som har en lavere energieffektivitet enn både panelovner og varmepumper.

Hvor mye strøm trekker en varmepumpe?

En vanlig luft-til-luft-varmepumpe (nordisk modell med nominell effekt 3,5 kW) bruker gjerne mellom 200 og 1200 W, i snitt kanskje 400 W. Hvor mye energi dette blir i løpet av året, avhenger blant annet av været og hvordan varmepumpen brukes.

Skal varmepumpe stå høyt eller lavt?

– Det vanligste er veggmonterte varmepumper. Denne typen skal plasseres høyt på veggen. Dersom veggmodellen blir stående for lavt og du har tregulv, kan gulvet tørkes ut. Det bør ikke være mindre enn 1 meter og 80 centimeter takhøyde dersom du ønsker en veggmodell.

Hvor mye reduseres strømforbruket med varmepumpe?

En varmepumpe reduserer strømforbruket. Varmepumpe er miljøvennlig fordi den den utnytter strømmen på en effektiv måte til å varme opp boligen din. Rundt 50 – 60 prosent av energiforbruket i norske boliger går til oppvarming. Varmepumpen kan for mange gi store årlige energi- og økonomiske besparelser.

Hvor lang tid tar det å spare inn varmepumpe?

Dersom strømprisen var på 1 kr per kWh, utgjør det ca. 72 000 kr i løpet av levetiden på 15 år. Du kan dermed regne med å tjene inn investeringen din innen 3-6 år, avhengig av hvor mye varmepumpen kostet og hvor mye strømprisene stiger.

Hvor ofte bør man rengjøre varmepumpe?

Minst én gang i måneden

Jevnlig rengjøring bidrar til at du får mest mulig behagelig innetemperatur og sparte oppvarmingsutgifter for pengene, sier han. Luft-til-luft-varmepumper har ofte minst to typer filtre: Et grovfilter samler hår og vanlig støv, mens et finfilter fjerner mindre partikler, bakterier og pollen.

Hva er billigst varmepumpe eller ved?

Kort oppsummert betyr det at du kan spare noe ved å fyre med ved når strømprisene er høye på morgen og ettermiddag, om du kjøper ved i store volumer (for å få best mulig pris). Ønsker du å redusere strømkostnadene dine, lønner det seg å investere i varmepumpe, nye vinduer og lignende.

Hvor ofte bør man rense varmepumpe?

RENGJØRING AV VARMEPUMPEN

Har du dyr i hus, røyker inne eller bor i et forurenset område, kan du ha behov for å rengjøre pumpen oftere. Varmepumpen bør rengjøres raskt og enkelt hver andre uke, eventuelt etter behov. Hver tredje måned, eller etter behov, trenger den en grundigere rengjøring.

Hvor mye koster en service på en varmepumpe?

Priser for ulike typer anlegg

Service på luft-til-luft-varmepumpe vil normalt koste mellom 1.900 og 2.500 kroner, mens service på øvrige varmepumper gjerne ligger på 2.500 kroner og oppover. Enkelte aktører har også tilbud som kommer ned i 1.500 kroner.

Leave a Comment