Hvordan bli kvitt hvite flekker på tennene?

For å fjerne vanskelige flekker under emaljen må overflaten blekes. Bleking er en kjemisk prosess der fargen fjernes ved oksidering av flekkmolekyler. Blekemetodene varierer i konsentrasjon av hydrogenperoksid, et blekemiddel som lar deg regulere hvor hvitt smilet skal være.

Skal man pusse tenner etter bleking?

Misfarging av tennene

Syreholdig drikke som brus og juice gjør emaljen mykere, det er derfor viktig å ikke pusse tennene rett etterpå. Kaffe, te, rødvin og juice kan over tid sette farge på tennene.

Hvilken måte er skånsomt å hvitte tennene på?

Hvordan fungerer tannbleking? Tannbleking fungerer på den måten at virkestoffet i blekemidlet bryter ned fargepigmenter som er i og under tannoverflaten i emaljen. Som et resultat blir tennene lysere. Det virksomme stoffet er hydrogenperoxid.

Hvordan bli kvitt hvite flekker på tennene? – Related Questions

Kan man drikke kaffe når man bleker tenner?

I to dager etter blekingen anbefaler vi deg sterkt å unngå drikke kaffe, rødvin og inntak av mat/drikke med sterke fargestoffer. Dersom du ikke overdriver bruk av kaffe, te og røyk vil effekten av tannblekingen vare opp til ett år. Det er fullt mulig å kjøpe mer blekemiddel om du ønsker å bleke tennene mer.

Hva kan man ikke spise når man bleker tennene?

Næringsstoffer du bør unngå er for eksempel rødvin, sterk tomatsaus, rødbeter, kaffe, svart te og lignende som inneholder garvesyre, eller andre stoffer som kan etse på blekingen. Hvis du røyker eller snuser er det lurt å la være så lenge som mulig etter blekingen for ikke å påvirke blekemiddelet negativt.

Hva er det verste for tennene?

Velg vann eller te. Både sukker og syre er altså skadelig for tennene, men aller verst er drikke med en kombinasjon av syre og sukker. – Eksempler på dette er brus med sukker, sportsdrikker og juice.

Er epler bra for tennene?

Den sprø teksturen av knaskefrukt og grønnsaker kan hjelpe til med å skrubbe vekk plakk på tennene. De kan også øke produksjonen av spytt, som hjelper til med å nøytralisere syren i munnen. Epler, pærer, seleri og gulrøtter er gode alternativer.

Er melk bra for tennene?

– Vi vet at melk er bra for tennene fordi melk inneholder mineraler som tennene trenger, blant annet kalsium og fosfor. Disse stoffene tas opp i kroppen når vi drikker melk, og kommer tennene til gode via fordøyelsessystemet.

Hvordan styrke emaljen på tennene?

Vent en time med å pusse tennene etter inntak av syrlig mat og drikke. Bruk myk tannbørste og ikke børst for hardt. Skyll regelmessig med fluor. Fluor vil styrke emaljen og forebygge videre skader.

Er knekkebrød bra for tennene?

Det bidrar til et stabilt blodsukker, gir god metthetsfølelse, er godt for tennene, er viktig for tarm bakteriene våre, kan senke kolesterolet og reduserer risikoen for å få tykk tarmskreft. Voksne personer anbefales å spise 25 til 35 gram kostfiber per dag.

Kan man få tilbake emaljen?

Emaljen som er skadet av syreskader vil ikke “gro” tilbake igjen, men det betyr ikke at man ikke kan forebygge videre skader eller reparere skader som allerede har skjedd. Skadene på emaljen forsvinner ikke, men man kan behandle med fluor. Fluor styrker emaljen, og motvirker isingen.

Kan man pusse bort emaljen?

Morten Rolstad i Tannlegeforeningen bekrefter at du kan pusse på deg tannkjøttskader og pusse bort emaljen. – Hvis du fortsetter å pusser for hardt, kan du i verste fall slite deg så langt innover på tanna og lage kortere og kortere avstand. Og til slutt kan det bli hull inn til nerven, advarer Sommerstad.

Kan man pusse tennene 3 ganger om dagen?

I følge Norsk Tannpleierforening bør du pusse tennene i minst to minutter. Man skal også pusse tennene minst to ganger om dagen, gjerne tre, en puss etter hvert måltid. Man må i det minste pusse tennene om morgenen etter frokost, og på kvelden etter kveldsmat.

Er Farris bra for tennene?

– Det er ikke kullsyren som er farlig for tennene, sier tannlege Britt Håvardstun. Dette støtter også tannlege Kjersti Refsholt Stenhagen, som har tatt doktorgrad i tannerosjoner: – Kullsyren skader ikke tenner eller tannkjøtt.

Hvordan ser syreskader på tennene ut?

Ved syreskader på tenner kommer det ytterste og hardeste laget av tannen (emaljen) til å mykne og forsvinne. Tennene vil til slutt se tynnere ut og ha en gulaktig farge. Denne gule fargen kommer fram fordi det andre laget av tannen, som er dentin, blottlegges. Tennene mister sin glans og blir mattere med tiden.

Er det mulig å reparere syreskader?

Kan syreskader repareres? Syreskader på tennene er permanent og tennene kan ikke reparere seg selv. Tannemaljen som har blitt slitt bort vil dessverre ikke ‘gro’ tilbake eller tilhele.

Hvordan vet man at man har syreskader?

Kjenner du ising i tennene når du drikker kaldt eller varmt vann? Da kan det være du har syreskader på tennene. Syreskader kommer mest sannsynlig av hva eller hvordan du spiser.

Leave a Comment