Det er viktig at du fyller ut
meldekortet riktig og til rett tid.
For eksempel:
- Ved 80 % permittering fra 100 % stilling, så skal du oppgi timer som utgjør 20% stilling på hvert meldekort.
- Ved 60 % permittering fra 100 % stilling, så skal du oppgi timer som utgjør 40% stilling på hvert meldekort.
Hva skal føres på meldekortet?
På meldekortet skal du føre timer du har jobbet eller vært i aktivitet de siste 14 dagene. Du skal også bekrefte om du vil være registrert hos NAV i neste meldekortperiode. Dagpengene dine blir beregnet ut ifra de opplysningene du oppgir på meldekortet. Det er viktig at du fyller ut meldekortet riktig og til rett tid.
Hvem må sende meldekort?
For å være registrert som arbeidssøker eller for å få dagpenger, arbeidsavklaringspenger og stønader ved tiltak må du sende inn meldekort til NAV hver 14. dag.
Hvor mye får man i dagpenger fra NAV?
Beregningsgrunnlaget for dagpenger er: 80 % av inntektene dine under 304 053 kroner (3 G) 62,4 % av inntektene dine mellom 304 053 kroner (3 G) og 608 106 kroner (6 G)
Hvordan beregnes meldekort? – Related Questions
Hvem har ikke rett til dagpenger?
Dager du er syk, har ferie eller jobber mer enn 50 prosent av vanlig arbeidstid, regnes ikke med i ventedagene. Hvis du er syk, har ferie eller jobber så mye at du ikke blir ferdig med de tre ventedagene i løpet av de første 15 virkedagene, vil du ikke ha rett til dagpenger.
Hvem har krav på dagpenger?
Dagpenger kan gis til personer som har fått redusert arbeidstiden sin med minst 50 prosent som følge av arbeidsledighet, og som har fått redusert inntekt på grunn av dette. Arbeidsledige kan få dagpenger i inntil 52 uker dersom tidligere inntekt var under 2 G, og ellers i inntil 104 uker.
Hvordan regner man ut dagpenger?
Dagpengene skal utgjøre omtrent 62% av inntekt før skatt. Det gis dagpenger fem dager i uken og dagsatsen er 2,4 promille av dagpengegrunnlaget. Det skal gis tillegg i stønaden dersom en har omsorg for barn. Det er ikke nødvendig å sette fram særskilt søknad om barnetillegg.
Hvor mye penger får man som arbeidsledig?
Som arbeidsledig får du utbetalt 62,4 prosent av lønnen du hadde, og du får maksimalt utbetalt 331 000,- i dagpenger.
Hvor mye kan jeg få fra NAV?
Hvor mye får jeg i dagpenger? I dagpenger får du 80 prosent av inntekten din, altså dagpengegrunnlaget, opp mot 300.000 kroner (3G) i året. Deretter får du 62,4 prosent av den delen av dagpengegrunnlaget som er over 300.000 kroner opp mot 600.000 kroner.
Hvor mye støtte kan man få fra NAV?
Du
kan få støtte til ulike utgifter du har i forbindelse med at du tar utdanning eller er arbeidssøker.
Hva du
kan få stønad til avhenger av situasjonen din.
Satser for stønad til pass av barn.
Antall barn |
Maksimalt beløp per dag |
1 barn |
196 kroner |
2 barn |
256 kroner |
3 eller flere barn |
290 kroner |
Kan NAV dekke leilighet?
Trenger du hjelp med å betale boutgifter, kan du søke om økonomisk sosialhjelp. Det kan for eksempel være husleie, depositum, strøm, oppvarming, kommunale avgifter m.m. Du kan også få støtte fra Husbanken for å få dekket utgifter til å bo.
Kan NAV dekke strøm?
Hvis du har behov for økonomisk støtte til å betale strømutgiftene dine, kan det være aktuelt å søke om økonomisk sosialhjelp fra NAV. Når NAV-kontoret ditt vurderer søknaden din, kan de kreve at du søker om bostøtte fra Husbanken.
Kan man få dekket tannlege av NAV?
Tannlegen vurderer dine rettigheter. Personer som bor på institusjon eller mottar hjemmesykepleie i mer enn tre måneder, får gratis behandling av den offentlige tannhelsetjenesten. Har du dårlig råd, kan du søke NAV om støtte til tannbehandling (etter sosialtjenesteloven).
Kan NAV nekte nødhjelp?
NAV kan ikke avvise deg dersom du er i en nødssituasjon. I tillegg til dette, kan ikke NAV nekte deg nødhjelp ved å henvise til hvorfor nødssituasjonen har oppstått da dette er uten betydning.
Hva kan NAV hjelpe deg med?
Her finner du en oversikt over NAVs tjenester og ytelser.
- Dagpenger hvis du er arbeidsledig eller permittert.
- Sykepenger.
- Familieytelser.
- Økonomisk stønad (sosialhjelp)
- Opplysning, råd og veiledning.
- Kvalifiseringsprogrammet (KVP)
- Økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning.
- Midlertidig botilbud (nødsituasjon)
Hva gjør man hvis man ikke har penger til mat?
Du kan ha rett til pengestøtte fra NAV hvis du ikke har penger til mat, bolig eller andre nødvendige utgifter. Det er situasjonen din som bestemmer hva du kan ha rett til.