Hvordan behandle garasjeport?

Vask porten med svamp og mildt såpevann

Har du en flaske grønnsåpe stående, kan du bruke den, eller en god bil-sjampo. Noen porter kan også poleres eller vokses, men før du gjør dette bør du være sikker på at din garasjeport har belegg som tåler slik behandling.

Hvor lenge varer en garasjeport?

– Det er mye bedre å bruke litt penger på nye deler enn at porten slutter å fungere – eller i verste fall skader gjenstander eller personer, sier eksperten. Han opplyser at en garasjeport som er riktig montert og får jevnlig tilsyn, kan vare i minst 20–25 år.

Hva skal man smøre garasjeport med?

Hvis garasjeporten din bråker, skyldes det ofte at trinsehjul og beslag er tørre. Disse bør smøres med olje/smøremiddel en gang i året. Smør opp alle bevegelige deler med olje. Dersom du har torsjonsfjær (fjær som går på tvers av garasjeporten) så skal du også smøre denne.

Hva er prisen på garasjeport?

hva koster en garasjeport? En standard, enkel garasjeport vil som regel koste rundt 8 000 kroner, mens en dobbel port vil koste mer.

Hvordan behandle garasjeport? – Related Questions

Hvor bred bør garasjeporten være?

En garasjeport med bredde på 4,90 m, gjør det enkelt å kjøre inn og ut, selv om det allerede står en bil parkert i garasjen. 4,90 m er standardstørrelsen på en 6,2 m bred garasje. Høyden på portene leveres fra 1,87 – 3,95 m. Dersom du har en SUV med skiboks bør du ha 2,30 m høyde.

Hvor mye koster dobbelgarasje?

Gjennomsnittsprisen for en spesialtilpasset garasje starter på rundt 11.000 kroner per kvadratmeter for de rimeligste prosjektene. Prisen inkluderer alle kostnader knyttet til prosjektet, også materialinnkjøp som kunden selv foretar. I den andre enden av skalaen ser vi prosjekter opp mot 20.000 kroner per kvadratmeter.

Hvor mye koster en port?

En industriport koster typisk et sted mellom 30-40 000 kroner. En faktor som kan påvirke prisen i ganske stor grad, er om du velger en motorisert eller manuell port. En motorisert port koster rundt 7000 kroner mer enn en manuell port.

Hvor stor er en dobbel garasjeport?

Det vi kaller en dobbel garasjeport er fra 450 cm og større i bredde. Man har da en stor åpning å kjøre inn i, samtidig som man har plass til eventuelt to biler.

Hvorfor isolere garasjen?

Hvis du vurderer å isolere garasjen, sparer du penger og arbeid på å forberede konstruksjonen for dette fra start. Samtidig er det smart å tenke gjennom det reelle behovet for isolering og oppvarming, så du ikke pådrar deg større bygge- og energiutgifter enn nødvendig.

Hvordan beregne garasjeport?

Porten skal ligge på innsiden av veggen der åpningen er, og dekke hele åpningen. Derfor skal åpningen være noe mindre enn selve porten. For eksempel: Åpningen til en 260cm x 210cm port lages til 259cm x 209cm og åpningen til en 490cm x 229cm port, lages til 489cm x 228cm.

Hvordan ta mål til garasjeport?

Slik tar du korrekte mål til garasjeport
  1. Bredde. Avstanden mellom veggene i portåpningen hvor porten skal monteres.
  2. Høyde. Dette er avstanden fra bakken til taket i portåpningen av garasjen som porten skal dekke.
  3. Overhøyde.
  4. Avstand til venstre sidevegg (sett innenfra).
  5. Avstand til høyre sidevegg (sett innenfra).

Hvor høy må en garasje være?

Mønehøyden skal ikke være over 4,0 m og gesimshøyde ikke over 3,0 m. Høyde måles i forhold til ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Bygningen kan oppføres i én etasje og kan ikke underbygges med kjeller. Tiltaket skal plasseres minst 1,0 m fra nabogrense og annen bygning på eiendommen.

Leave a Comment