Hvor trives blodbeger best?

Flott i ampel, flott på klatrestativ. Trives best i sol, vistnok ikke så glad i vind. Bør vannes og gjødsles jevnlig for ettersom den har stor bladmasse så vil den tørke ut fort.

Skal blodbeger ha mye sol?

Voksested: Blodbeger vil gjerne ha lange dager med mye sol, og kan ha en plasseringer rett i solveggen. Jorden skal være veldrenert, men da dette kan være en tørst plante vil det lønne seg å ha god jord med evne til å holde på fuktigheten. Jevn næringstilførsel i løpet av sommeren er viktig.

Hvordan lykkes med blodbeger?

Jorda skal være lett fuktig, men ikke for våt, så det er viktig å ikke vanne for mye før det dekkes til med plast. For bløt jord gir fort sopp og råte på de små stilkene. Når vi sår frø og skal drive planter inne vil det nesten alltid være nødvendig med ekstra plantelys for å få et godt resultat.

Hvordan toppe blodbeger?

Vann godt og la plantene få vokse seg store. Har plantene blitt store og fine tidlig pleier vi å toppe dem, klippe av det lange hovedskuddet så vi står igjen med en plante med tre–fire blader på hovedstammen. Dette får planten til å produsere nye stengler fra hvert bladhjørne og det igjen betyr flere blomster siden.

LES OGSÅ  Is Gloriosa poisonous to touch?

Hvor trives blodbeger best? – Related Questions

Skal blodbeger klippes ned?

Blodbeger til borddekorasjoner!

Rankene er lekre å legge utover midten av borden! Det skader ikke planten å klippe noen av grenene. Den skyter raskt nye skudd og vil se like fin ut!

Kan man ta stiklinger av blodbeger?

Blodbeger er flerårig plante og du kan ta stiklinger fra den. Den blomstrer fra juni til frosten kommer, og må stå i halvskygge, og gjerne litt i le for vinden. Den setter pris på fuktig jord og litt gjødsel.

Hvordan topper man en plante?

Å toppe er rett og slett å knipe av toppen, toppen kan kastes, eller om den er lang nok gjøres om til en stikling. Man kan toppe nesten alt, noen få ting vokser rett opp og skal egentlig ikke ha sideskudd, som feks valmue, men resten har godt av å bli knepet.

Når toppe planter?

Hvis det begynner å komme små blader/skudd ut mellom blad og stilk, kan planten toppes (uten at det nødvendigvis trengs).

Hvordan plukke frø fra blodbeger?

Jeg anbefaler å la de henge på så lenge som mulig slik at frøene modnes mest mulig naturlig. Når klokken eller boblen begynner å falme eller blir vissen tas den inn og legges til tørk. Når den har tørket litt vil den lett sprekke når du klemmer på den og ut drysser det små blodbeger frø.

Hvordan stelle Spragle?

Coleus, eller praktspragle, er en trendy og dekorativ plante. Den finnes i mange farger med forskjellige bladtegninger.

Stelletips

Skal Praktspragle ha mye vann?

Stelletips Coleus – Praktspragle

Coleus (praktspragle) har en kraftig og frodig vekst og trenger derfor både god plass til røttene, mye vann og næring gjennom sommeren.

Hvordan ta avlegger av Spragle?

Bare klipp av en stilk eller to og sett dem i små vaser med vann i kort tid etter, til de får røtter. Så kan du plante dem rett i jorda. Du trenger ikke bekymre deg for at den opprinnelige planten tar skade. Å ta stiklinger fremmer faktisk veksten og gjør den mer robust og sterk.

Hvorfor blir Coleus grønn?

Jo mer lys den får, jo flottere blir fargene. Men den skal helst ikke stå for lenge i direkte sol – da kan bladene bli svidd. Du kan med fordel bruke blomsterjord når du planter praktspragle.

Hvordan få en fyldig coleus?

Stelletips for coleus

Ettersom coleus har potensial for å vokse raskt, liker den å bli pottet om med jevne mellomrom. Sørg for at du gir den ny og frisk jord med mer næring etter hvert som den vokser. De viktigste stikkordene er god plass til røttene, mye vann og tilgang på næring.

Hvor ofte skal coleus ha vann?

Hvor ofte? I sommerhalvåret er coleus tørst og vil helst ha vann hver dag. Jo mer sol den får jo sterkere farger får den, og jo mer tørst blir den. Mange tåler å stå i direkte sollys hele dagen bare den får vann, mens mange må få sin tid i skyggen for å ikke bli kokt.

LES OGSÅ  Hvor høyt skal TV henge 50 tommer?

Når skal man klippe coleus?

På våren og sommeren kan du beskjære planten kraftig ned ved å klippe rett over små skudd langt nede på grenene.

Hvorfor toppe coleus?

Slik steller du Coleus

Dette er viktige elementer for å få en sterk plante med kompakt vekst og vakre farger på bladene. Praktspragle dyrkes primært for bladene skyld, og mange opplever blomstene som ruskete og uryddige. Ved å toppe planten vil vi få flere sideskudd og samtidig fjerne blomsteranlegg.

Skal coleus ha gjødsel?

Akkurat som oss mennesker trenger coleus næring for å holde seg sunn og frisk. Så lenge jorden den står i er nokså ny, finnes det nok næring der. Organisk, flytende gjødsel er å foretrekke. Fra mars til september kan du tilføre dette 2-3 ganger per måned.

Hvor stor kan en coleus bli?

Ompotting: Vokser den fritt kan den bli opptil 1m. Gi planten potte med god plass til røttene og pott om til større potte 1 gang om året eller annethvert år (om våren). Vanning: Liker litt mer vann enn andre grønne planter. Vannes gjerne i skålen.

Er Lyng farlig for katter?

Vanlige, giftige husplanter:

Lyng. Hyacinth. Påskelilje. Amaryllis.

Leave a Comment