Hvor stort batteri har eGolf?

Batterikapasiteten skal opp med 48 prosent, fra dagens 24,2 kilowattimer til 35,8 kilowattimer. Battericellene går fra 25 amperetimer til 37 amperetimer.

Hva koster det å bytte batteri på eGolf?

Ny batteripakke til VW e-Golf, og da snakker vi om 35,8 kWt-pakken som kom i 2017, koster cirka 227.000 kroner.

Hvor mange kWh eGolf?

EGolf med 35,8 kWt-batteri kan ta imot opptil 40 kW ladeeffekt, og skal klare å lade fra 0-80% på rundt 45 minutter med hurtiglader (CCS-plugg). Når det gjelder lading fra ladestasjon (for eksempel kommunale) eller stikkontakt (mode 3 lading) kan eGolf ta imot inntil 7,2 kW for 2016 modeller og senere.

Hvor stort batteri har eGolf? – Related Questions

Når kom e-Golf med varmepumpe?

Om air-condition og varmeapparatet på eGolf

eGolf ble lansert i 2014, og var i 2019 og 2020 norges mest solgte nybil, bak e-Tron.

Er e-Golf en bra bil?

Kvikk og morsom bil å kjøre. Fin design og svært lett å manøvrere. eGolf er rett og slett meget bra, og hvis kjørelengden er grei nok, er dette en veldig bra bil. Gir bilen en totalkarakter på 8 av 10 poeng.

Hvor mye strøm bruker e-Golf?

Hvis vi tar utgangspunkt i en VW e-Golf, har denne et oppgitt forbruk på 1,27 kWh/mil. Kostnadsregnestykket blir dermed seende slik ut: Elbil: 1,27 kWh x 1 kr = 1,27 kr/mil.

Hvor lang tid tar det å hurtiglade e-Golf?

Volkswagen eGolf lader med 40 kW på en CCS-lader. Volkswagen selv oppgir at bilen bruker 45min på å lade fra 0 til 80 prosent når du lader på en hurtiglader som gir 50kW.

Hva er rekkevidden på e-Golf 2020?

Vinteren 2020 testet vi Volkswagen eGolf sin rekkevidde. Testbilen var av utstyrsnivået Exclusive og ble levert med 16″ vinterdekk. WLTP-rekkevidden på testbilen var 222 kilometer, som er noe kortere enn offisiell rekkevidde på 231 kilometer. Testen ble gjort uten forvarming av batteri eller kupé.

Hvilken lader til e-Golf?

Tilbehør
Strømstyrke (A) / Spenning (V) 230V / 1-fas 400V / 3-fase
10A 2,3 kW ─ 18 km/t 4,6 kW ─ 28 km/t
13A 3 kW ─ 21 km/t 6 kW ─ 34 km/t
16A 3,6 kW ─ 24 km/t 7,2 kW ─ 40 km/t
20A 4,6 kW ─ 28 km/t 7,2 kW ─ 40 km/t

Kan jeg lade på 150 kW?

Det vil si at en bil alene på en stasjon vil kunne lades med inntil 150 kilowatt, mens effekten vil deles på to om to biler kobles til. Det sikrer at hele kapasiteten ikke okkuperes av én bil. For de fleste biler vil uansett 150 kilowatt være en kortvarig maksimaleffekt, med et snitt under dette.

Hvor raskt kan e-Golf lade?

Volkswagen EGolf

Maks ladehastighet 20 – 25 km pr. ladetime. Den vil da teoretisk kunne lade fra tomt til fullt batteri på rundt 7 timer.

Hva koster det å hurtiglade E-golf?

For e-Golfen ligger prisen per mil rundt 5 kroner et godt stykke forbi 80 prosents kapasitet, men nærmer seg svimlende 20 kroner per mil mot slutten. For e-Soulen starter prisoppgangen allerede på rundt 65 prosent, og når 10 kroner per mil rett etter 70 prosent.

Hvor mye koster det å kjøre 1 mil med elbil?

En gjennomsnittlig elbil bruker mellom 1-2 kWh pr. mil. Ser vi kun på strømprisen vil det da koste mellom 50 og 100 kroner for å kjøre strekningen Bergen-Oslo med en hjemmeladet bil.

Når er det billigst å lade?

Når det er høye strømpriser, er det lurt å planlegge ladingen nøyere. Strømmen er billigst når færrest bruker den, altså om natten. Noen kan styre dette enten ved å sette tidsstyring på bilen, andre kan styre det med en app fra strømselskapet.

Hva koster det å lade elbil pr måned?

Prisen for hjemmelading av elbil er strømprisen inkludert nettleie, altså rundt én krone per kWh. Det tilsvarer omtrent to kroner per mil for en vanlig elbil. Hvis du kjører 7500 km i året med elbilen koster «drivstoffet» deg ca. 1500 kroner.

Når på døgnet er det lønnsomt å lade el bil?

Derfor lønner det seg fortsatt å lade elbilen når timesprisen er på sitt laveste. Strømmen er som regel billigst når færrest bruker den, altså om natten. Du kan styre ladingen enten ved å sette tidsstyring på bilen, eller styre det med en app tilknyttet bilen eller strømselskapet.

Er det dyrere å kjøre elbil?

Dyrere strøm, men fortsatt gunstig

For deg som har elbil er det derfor også blitt dyrere å kjøre bil, særlig dersom du er avhengig av å lade på hurtigladestasjoner.

Hvor ofte må man lade en elbil?

Det anbefales at du i hovedsak lader bilen med ladekladd. Om bilen ikke brukes over lengre perioder, må batteriet lades minst hver fjerde måned. Generelt anbefales det at du ikke lader batteriet helt ut, spesielt om omgivelsestemperaturene er høye. Dette kan skade batteriet.

Hva er levetiden på en elbil?

I praksis er det imidlertid lite trolig at kapasiteten vil synke så kraftig på åtte år eller etter 160.000 kilometer på nye elbiler i dag. For eksempel er det gjort undersøkelser på Tesla Model S, som viser at batteriene kun har tapt 10 prosent kapasitet etter 300.000 kilometer.

Leave a Comment