Hvor stor tursekk bør man ha?

Har du barn eller skal kose deg litt ekstra kan 30–45 liter være greit, men for de fleste andre som skal på en litt lenger dagstur vil 20–30 liter holde lenge. Hvis du skal overnatte ute en helg, eller dra på hytte-til-hytte tur, vil 45–65 liter stort sett holde.

Hvilken ryggsekk er best?

Tursekken Fjällräven Kajka (unisex) er utnevnt til testvinner blant de beste tursekkene på markedet. Modellen vi henviser til fra Prisjakt.no er 85 liter, men du får den i nesten alle størrelser. De har delt inn modeller opp til 75 liter for dame, og modeller fra 85 liter til 105 liter for herre.

Hvor stor sekk til en overnatting?

Skal du overnatte med telt og sovepose over et par netter, er ofte standard størrelse til dame 65 – 85 liter, mens herrestørrelser ofte ligger på 75 – 100 liter. Er du vant med å bære tung sekk kan du gjerne legge deg på de største sekkene, da har du mulighet til både lange og kortere turer.

Hvor stor tursekk bør man ha? – Related Questions

Hvordan pakke tursekk med sovepose og liggeunderlag?

Pakk de tyngste gjenstandene nederst i sekken og nærmest ryggen. Telt, sovepose m.m. legger du nederst i sekken. Tursnacks, turmat og klær legger du litt lettere tilgjengelig øverst i sekken. Pakk klær og annet tilbehør du vil holde tørt i vanntette pakkposer.

Hvordan bør man pakke tursekk?

Utstyr
 1. Ryggsekk med passe volum til innhold.
 2. Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 3. Lakenpose (ev. lett sovepose)
 4. Førstehjelpssaker med gnagsårplaster og sportstape.
 5. Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle.
 6. Litt toalettpapir i pose.
 7. Solbriller og solkrem.
 8. Myggmiddel/myggnett.

Hvordan skal en tursekk sitte på ryggen?

Feste hoftebeltet. Det bør sitte slik at polstringen går litt over toppen av hoftebenet ditt. Som hovedregel kan vi si at den øverste tredjedelen av beltet skal ligge over hoftebenet ditt. Skulderremmene skal følge øvre del av ryggen omtrent fra midten av skulderbladene, før de skal bue fint over skuldrene.

Hvor stor sekk trenger man på fjelltur?

Tursekk 46–65 L:

Skal du gå fra hytte til hytte på fjellet, vil en tursekk på 45–65 liter være nok, avhengig av hvor lenge du skal være ute, og hvor langt du skal gå. I tillegg kommer det an på hvordan du skal overnatte. Her må du tenke passform, komfort og justeringsmuligheter til din anatomi.

Hva bør man tenke på før man skal pakke sekken før en tur?

15 ting du bør vurdere når du pakker sekken.

Må alltid med:

 1. Ekstra klær. Hvordan skal du holde deg varm hvis ting går galt, lue eller votter blir våte, blåser bort, du har gått deg svett eller plumpet i vann?
 2. Niste og drikke.
 3. Solbriller og solkrem.
 4. Ligge-/ sitteunderlag.
 5. Kart og kompass.
 6. Førstehjelpsutstyr.

Hvor tung sekk på tur?

Et typisk utsagn er at sekken ikke bør veie mer enn 1/3 av din kroppsvekt, om du er i god form. Veier du 60 kilo, bør sekken altså ikke veie mer enn 20 kilo. Er du overvektig eller i dårlig form, sies det at 1/4 av kroppsvekten er maks. Veier du 60 kilo, men er i dårlig form, bør sekken altså ikke veie mer enn 15 kilo.

Hva trenger man til en overnatting?

Kanskje naboen eller svigermor har et telt liggende? Men hva trenger man egentlig i sekken? En god regel er å pakke det man må ha med først for å sikre at det viktigste er med; Liggeunderlag, sovepose, telt, hodelykt, do-papir, ullundertøy over/under, vind/vannavstøtende jakke/bukse og nok mat og drikke.

Hvor stor sekk hytte til hytte?

Tursekk 46–65 L:

Skal du gå fra hytte til hytte på fjellet, vil en tursekk på 45–65 liter være nok, avhengig av hvor lenge du skal være ute, og hvor langt du skal gå. I tillegg kommer det an på hvordan du skal overnatte. Her må du tenke passform, komfort og justeringsmuligheter til din anatomi.

Hvor mange liter sekk backpacking?

Vi synes man bør begrense seg til maks 80 liter, da større sekker ofte blir veldig tunge. Man kan normalt sett maks sende 23 kg (NB! Noen flyselskap tillater bare 15 kilo i sendt bagasje), men du ønsker ikke bære så mye når du reiser. Vi mener at til de fleste turer så bør man ha som mål å komme ned under 12 kilo.

Hvor stor sekk til interrail?

Hvordan pakke til Interrail? Sekk er absolutt å anbefale. Stor eller liten sekk kommer helt an på hvor lenge du skal være på farten. Det er lettere å bære rundt på en sekk på 20-30 liter i forhold til en på 60-70 liter.

Hvor mange liter er den største av Finse tursekk fra heldre?

Heldre Finse tursekk 70L – Tursekker | Sport Outlet.

Hva er lurt å ha med på backpacking?

Dette bør du ha med deg i sekken som backpacker:
 • En god sekk. Jeg fant fort ut at det hele starter med sekk som både er praktisk og god på ryggen.
 • Riktige klær.
 • Gode sko.
 • Vakumposer.
 • Pakkeposer.
 • Hengende toalettmappe.
 • Pillebrett.
 • Silkelakenpose.

Hvordan reise så billig som mulig?

Slik planlegger du en billigere reise
 1. Planlegg reisen i god tid.
 2. Reis utenom sesongen.
 3. Velg reisemål der du får mest for pengene.
 4. Velg et reisevennlig kredittkort.
 5. Søk etter flybilletter med destinasjon “overalt”
 6. Reis på dager og tider ingen andre vil reise

Hvor mye koster det å reise verden rundt?

Hvor mye penger en bruker er svært individuelt og det er også vanskelig å sette et estimat som passer for alle. – Generelt kan en si at en reise som backpacker koster mellom 10–15 000 kroner per måned.

Hvordan planlegge jorden rundt reise?

10 gode tips til planlegging av en Jorden Rundtreise
 1. Start planleggingen tidlig.
 2. Ikke gap over for mye.
 3. Kombiner reise på egenhånd med organiserte turer.
 4. Legg inn noen strekninger uten flybilletter.
 5. Ta hensyn til vær og klima.
 6. Pass på budsjettet – Ha penger til aktiviteter underveis.
 7. Aldri reis uten reiseforsikring.

Hvor lang tid tar det å reise jorden rundt?

Det superlette flyet Virgin Atlantic GlobalFlyer skal tilbakelegge 40.000 kilometer på rundt 80 timer. Flyet, som har et vingespenn på 35 meter og hele 17 drivstofftanker, vil fly i en fart av 450 km/t. Deler av flyvningen vil foregå i 52.000 fots høyde. Egentlig skulle Fossett tatt av 2.

Leave a Comment