Hvor stor skal en robotgressklipper være?

Velg en robotklipper som kan håndtere størrelsen på din gressplen. Robotklippere egner seg for plenareal fra 250 og helt opptil 500 m². Har du en liten, til middels stor og flat gressplen fra 250 til 500 m² vil de minste robotklipperne være tilstrekkelig.

Hvor bratt kan en robotklipper klippe?

Noen robotklippere takler imidlertid brattere partier bedre enn andre. Sileno R100Li fra Gardena, for eksempel, klarer fint å kjøre over hard grusgang og opp skråninger. – Alle 4-hjuls Sileno modeller fra Gardena klarer opptil 35 prosent helling, så lenge underlaget er forholdvis hardt og plant, sier Henriksen.

Kan robotgressklipper stå ute om vinteren?

Lagre robotklipperen innendørs

Det er anbefalt å lagre gressklipperen innendørs i vintermånedene for å redusere slitasje på både mekanikk og batteriet. – Batterier tåler ikke kulde spesielt godt.

Hvor stor skal en robotgressklipper være? – Related Questions

Hvor ofte bør man klippe gresset med robotklipper?

– Prinsippet til GARDENA robotklippere er å klippe plenen kontinuerlig. Det betyr at hagen din er alltid nyklippet. Den nødvendige tiden avhenger av størrelsen og kompleksiteten i hagen din. – Vi anbefaler å la robotklipperen jobbe 5 dager per uke.

Hvor ofte bør man skifte kniver på Robotklipper?

Har din robotgressklipper små knivblader bør du skifte disse etter ca. 4-6 uker avhengig av plenens størrelse. Har den store kniver kan de holde en hel sesong uten å bli skiftet. Alle bladene bør byttes og monteres samtidig.

Hvordan lagre Robotklipper om vinteren?

Robotgressklipperen skal stå et frostfritt sted, som f. eks i en oppvarmet bod eller garasje. Vi anbefaler også at ladestasjonen tas inn sammen med robotgressklipperen. Kabelinstallasjonen kan være igjen på plenen, men du kan beskytte disse med kabelbeskytter GARDENA.

Når tar man inn Robotklipper for vinteren?

Sist på høsten er gresset på vei inn i vinterdvale. Når bakketemperaturen kommer ned på cirka sju grader, stopper gressets vekst. Og når gresset slutter å vokse, skal det ikke klippes mer.

Når kan man ta ut Robotklipper?

De bør vente til det ikke er kaldere enn fem grader på natta, og rundt ti grader på dagtid før de setter dem ut, konstaterer han. Flere robotgressklippere er for tiden inne på reparasjon inne hos Maskin & Verktøy.

Når sette bort robotklipper?

Fra og med når bør du sette bort robotklipperen for vinteren? Senest ved de første minusgradene bør du klippe plenen en siste gang og deretter deaktivere maskinen. Slutten av oktober eller begynnelsen av november er ofte en passelig tid å sette bort robotklipperen på.

Hvor lang levetid har en robotgressklipper?

9) Hva er levetiden på en robotklipper? Forhandlerne oppgir levetiden å være omtrent som andre gressklippere, 15-20 år, men batteriet må skiftes oftere.

Hvor mye koster det å installere Robotklipper?

Prisliste
Art.nr Tjeneste Pris
FKM40 Installasjon robotgressklipper 4490,-
FKM41 Premium installasjon RGL 5990,-
FKM44 Oppdatere robotgressklipper 499,-
109992 Robothotell med vedlikeholdsservice 2190,-

1 more row

Hvor mye strøm bruker en robotgressklipper?

Hvor mye strøm bruker en robotgressklipper? – Det varierer noe, men du kan regne med cirka 12 kWh per måned i et arbeidsområde på 700 m2.

Er robotgressklipper forsikret?

Innboforsikringen dekker tyveri av robotgressklipper fra privat uteareal med inntil 100.000 kroner. Dette gjelder også ved tyveri av vanlige gressklippere, utemøbler, parasoll, putekasse, grill, bålpanne, varmelampe, snøfreser, blomsterpotter, lykter og andre ting du naturlig har stående i utearealet.

Kan robotgressklipper kjøre på grus?

Helt uproblematisk. Hvor mange ganger sliper du knivene ? Litt redd for at når den tråkker over grus veien så kan det være en og annen Stein som treffer knivene etc.

Kan robotgressklipper stjeles?

I sommer har det vært uvanlig mange tyverier av robotgressklippere fra hager og uteområder rundt om i landet, ifølge forsikringsselskap. If har fått inn meldinger om opptil 30 slike tyverier de siste fem-seks ukene. Det er ny rekord, ifølge selskapet.

Blir plenen finere med robotgressklipper?

Roboten legger igjen gresset på plenen, noe som gir næring til jorden. Du kan dermed bruke mindre gjødsel, og samtidig få en finere plen. Du kan også trygt gjødsle, uten at plenen vokser for mye.

Hvor ofte må man bytte batteri på robotgressklipper?

Etter ca. fire år må batteriet på robotgressklipperen byttes ut. Hvis du vil bytte ut batteriet for robotgressklipperen R38Li-R80Li, følger du serviceinformasjonen vår om hvordan du skifter ut batteriet på robotgressklipperen.

Leave a Comment