Hvor stor er en komfyr?

Egenskaper. Det er ganske standard størrelse på komfyrer, det vanligste er at de er 60 cm brede, og ovnsvolumet ligger vanligvis mellom 50 og 75 liter et sted. Men du får også små benkkomfyrer (ovnsvolum på i overkant av 20 liter) som for eksempel passer fint på et hybelkjøkken.

Hva slags komfyr er best?

Da den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön testet en rekke keramiske komfyrer, stakk Electrolux EKC6051BOW av med tittelen “best i test”. Modellen leverte en solid prestasjon som på alle områder og skilte seg ut, med blant annet lavt støynivå.

Hvor lang levetid har en komfyr?

* Komfyrer av et anerkjent merke bør minimum vare 10-15 år. * Billigutgaver har gjerne en levetid på 5-8 år. * Velg en komfyr som passer til ditt bruk. Er du lite glad i å lage mat, velg gjerne en enkel modell.

Hvor stor er en komfyr? – Related Questions

Hva slags komfyr bruker minst strøm?

Enova Svarer opplyser at keramiske topper bruker snaut 10 kWh i uken, mens induksjonstopper klarer seg med under 7 kWh. – Sammen med stekeovnen bruker vanlige komfyrer strøm for 650 kroner i året og de med induksjonstopper drøyt 100 kroner mindre, forklarer energirådgiveren.

Hvorfor selges komfyr uten stikk?

Alle komfyrer, stekeovner og platetopper som selges på det nordiske markedet vil nå, i henhold til et nytt EU-direktiv, selges uten påmontert Norwesco-støpsel. Norsk 1-fas-kabel vil fortsatt være påmontert, men støpselet vil ligge løst i forpakningen og må derfor ettermonteres.

Hvorfor slår komfyren seg av?

Med en komfyrvakt slår komfyren seg av når det oppstår farlige situasjoner. Komfyrvakten består av en sensor og en strømavbryter. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utløser den en alarm.

Kan man bytte komfyr selv?

Når det gjelder montering av hvitevarer, er det ikke alt du kan eller bør gjøre selv. Når du kjøper en stekeovn fra Elkjøp, leveres den uten, eller delvis uten, ledning og kontakt. Installasjon må derfor utføres av Elkjøp eller annen autorisert elektriker.

Hva koster det å bruke komfyr?

1000-1500W

Bruker komfyren 1200W i 10 timer utgjør det 12 kWh i strømforbruk. Om strømprisen er 4 kroner gir det 48 kroner i strømutgifter.

Når komfyren slår seg av?

Dersom ovnen ofte slår fra og deretter gjeninnkobler, kan det skyldes at bimetalsikringen er blitt ”slakk” og skal byttes. Overopphetningssikringen kan også være en smeltesikring som skal skiftes i tilfelle den brenner over. Du kan kjøpe ny overopphetningssikring her. Feilen kan skyldes en defekt kjølevifte.

Hva skjer om man glemmer å skru av komfyren?

Skulle man glemme å slå av en komfyr vil varmen fra platen etter hvert smelte fettet i viften. Når dette drypper ned på platen vil fettet kunne antennes på komfyren. En åpen flamme som står opp i vifta er en skikkelig brannbombe, og flammene vil trekkes inn i ventilasjonskanalen.

Hvordan få komfyrvakt til å slutte å pipe?

Hvis den begynner å pipe, er det fordi den ikke har registrert bevegelse rundt komfyren på en stund og det er høy varme på. Som regel er det nok å bare vifte hånden foran sensoren. Hvis den får stå og pipe i flere minutter, vil den til slutt kutte strømmen til komfyren for å forebygge fare for brann.

Hva betyr H på komfyren?

Koketopp/komfyr viser melding H. Denne indikerer vanligvis restvarme i kokesonen.

Hva betyr F på komfyren?

Løsning. Koden “F” vises konstant – indikerer en feil i elforsyningen eller en fase mangler. Kokeplaten skal koples til av en autorisert elinstallatør, til to eller tre separate faser.

Hva betyr p på komfyr?

Problem. Koketopp/komfyr viser melding P. Denne indikerer at hurtig-/effektfunksjonen er aktivert.

Hva betyr E på komfyr?

Dersom alle kokeplate symbolene blinker og viser feil E, er det sannsynlig, at gryten eller stekepannen du benytter, ikke kan brukes på en induksjonstopp. Forsøk å bytte ut med en gryte eller stekepanne du med sikkerhet vet er brukbar på en induksjonstopp.

Skal komfyr ha egen kurs?

Komfyren/platetoppen skal alltid ha sin egen kurs (20A+), og det kan være lurt å gi egne kurser også til andre strømkrevende apparater som ovnen, oppvaskmaskinen og evt. varmtvannsberederen.

Er Smeg komfyr bra?

Smeg SCD91CMX9 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld blitt testet og anmeldt av brukere hos de to forhandlerne Skousen.dk og Whiteaway.no Her har komfyren fått 4 av 5 stjerner fra brukerne.

Leave a Comment