Hvor spilles VM i fotball 2022?

VM i fotball 2022 er det 22. verdensmesterskapet i fotball for herrer. Det skal etter planen avholdes fra 20. november til 18. desember 2022 i Qatar.

Hvem vant EM i 2014?

VM i fotball 2014
Mester Tyskland (4. tittel)
Andreplass Argentina
Tredjeplass Nederland
Fjerdeplass Brasil

Hvor blir VM spilt?

Når er VM i fotball? Det 22 verdensmesterskapet i fotball går fra 20 november – 18 desember 2022 i Qatar. Åpningskampen spilles mellom Qatar og Ecuador (gruppe-a) på Al Bayt Stadium, klokken 17:00 norsk tid den 20 november. Stadion vil huse 60 000 fans i et bygg utformet som et gigantisk beduintelt midt i ørkenen.

Hvilke lag har vunnet VM?

I tillegg til Brasils fem gull, har Italia og Tyskland fire gull, Argentina, Frankrike og Uruguay har to og England og Spania har ett hver.

Hvor spilles VM i fotball 2022? – Related Questions

Hvor mange VM gull har Brasil?

Historie. Brasil er det eneste landslaget som har deltatt i samtlige sluttspill som har blitt arrangert. De har vunnet fem VM-titler, og landslaget har også vunnet Copa América og Confederations Cup (kontinentalcupen) en rekke ganger. De vant Kontinentalcupen 2013 på hjemmebane.

Når vant Italia VM sist?

Italia har vunnet VM fire ganger, i VM i 1934, VM i 1938, VM i 1982 og VM i 2006. I tillegg har de vært tapende finalist i VM i 1970 og 1994. Italia er dermed det nest mestvinnende laget i VM, sammen med Tyskland, bak Brasil.

Hvorfor spiller Italia i blått?

Men hvorfor er drakten egentlig blå? Blå er jo ikke en farge på det italienske flagget. Forklaringen er at azurblå var den offisielle fargen til Savoia-huset, hvilket var adelen i Italia frem til landet ble samlet i en republikk.

Har Norge vunnet VM i fotball?

USA har vunnet fire ganger, Tyskland to, mens Norge og Japan har ett VM-gull hver. Se også VM i fotball – menn.

Har Sverige vunnet VM i fotball?

Sverige har deltatt i elleve VM-sluttspill, og vært i finalen i ett, på hjemmebane i VM i 1958. De har i tillegg to bronse, fra VM i 1950 og fra VM i 1994. Sverige er per 2020 det nordiske landet med størst suksess i Norden i VM-sammenheng.

Hvem vant VM i 1982?

Italias herrelandslag i fotball
VM i fotball 1982 / Vinner

Er Italia et rikt land?

Italia har i dag en avansert og variert industri, og er en av verdens største økonomier. Landet er industrialisert, men nesten all industri ligger i Nord-Italia. Nord-Italia står for 60% av landets bruttonasjonalprodukt (BNP). Som i mange andre land er arbeidsledigheten blant ungdom et stort problem.

Hvem slo ut Italia?

Nord Makedonia sikret seier på overtid

I Palermo svarte hjemmepublikummet med en massiv pipekonsert mot eget lag. Italia har aldri tapt en VM-kvalifiseringskamp på hjemmebane og mister verdensmesterskapet for andre gang.

Hvor rikt er Italia?

Økonomi og næringsliv. Italia er verdens åttende største økonomi (2016), og er medlem av G 8-gruppen. Landet er industrialisert, men industrialiseringen har i første rekke funnet sted i Nord-Italia. Mens omtrent 46 prosent av befolkningen bor i Nord-Italia, skapes 60 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) der.

Hvor er det varmest i Italia på vinteren?

Varmest er det i den sørlige delen av landet, på Sicilia og i Puglia.

Hvor stor er Norge?

385 207 km²
Norge / Område

Hvilket land kommer pizza opprinnelig fra?

Artikkelstart. Pizza er et flatt brød av gjærdeig som tradisjonelt dekkes av tomatsaus, ost og eventuelt grønnsaker, kjøtt eller sjømat, og stekes i ovn. Pizza finnes i dag i alle verdenshjørner, men kommer opprinnelig fra Napoli i Italia.

Hvem spiser mest pizza i verden?

Via undersøkelser verden over, kommer altså Norge på topp i forhold til innbyggertall og både julaften og “dagen derpå” pizzaen kan ha mye av årsaken. SPISER MEST: Vi nordmenn spiser mest pizza i verden per år i forhold til innbyggertall.

Hvilket land spiser mest frossen pizza?

I 2018 ble det solgt i overkant av 26 100 tonn pizza i Norge, noe som tilsvarer i underkant av fem kilo pizza per innbygger. Norge topper listen over konsum av frossenpizza per innbygger.

Er pizza norsk?

Pizza er en opprinnelig italiensk rett som består av en bunn, hovedsakelig laget av hvete, med ulikt fyll på, som for eksempel tomat, ost og/eller kjøtt.

Når kom den første Grandiosa?

11. februar 1980
Pizza Grandiosa / Introdusert

Leave a Comment