Hvor spilles VM 2026?

VM i fotball 2026 er det 23. verdensmesterskapet i fotball for menn og skal avholdes i USA, Canada og Mexico. Dette blir første gang et verdensmesterskap blir arrangert av mer enn to land, og den andre gangen av mer enn ett land. Forrige gang var verdensmesterskapet i 2002 som ble arrangert av Sør-Korea og Japan.

Hvilket land skal arrangere fotball-VM i år?

FotballVM avvikles i Qatar i år, mens USA, Canada og Mexico er vertskap om fire år. Dermed kan det være duket for en europeisk arrangør i 2030. Ifølge The Times er planen at kampene i en av de innledende gruppene skal spilles i Ukraina dersom det krigsherjede landet blir medarrangør for sluttspillet om åtte år.

Hvor spilles fotball-VM?

Vertslandet Qatar åpner mesterskapet mot Ecuador 20. november, og finalen spilles etter at det fjerde adventslyset er tent 18. desember. Her er en fullstendig oversikt over fotballVM 2022 som går på NRK og TV 2 her i Norge.

Hvor ofte er det VM i fotball?

Verdensmesterskapet i fotball for menn arrangeres hvert fjerde år av FIFA, og er et av verdens største og mest populære idrettsarrangementer. Det har blitt arrangert hver gang siden 1930, med unntak av 1942 og 1946 på grunn av andre verdenskrig.

Hvor spilles VM 2026? – Related Questions

Kan Norge fortsatt komme til VM?

Dermed kan Norge fortsatt ende på enten 1. -plass (kvalifisert til VM), 2. -plass (playoff i mars 2022) eller 3. -plass (utslått) i gruppe G når én kamp gjenstår.

Skal Norge til VM i Qatar?

Vi har to ganger vært på besøk i Qatar for å møte VM-arrangøren, myndighetene og gjestearbeiderne. I desember 2021 reiste NFF for tredje gang til Qatar, sammen med UEFAs Menneskerettighetsgruppe.

Hvor mange arbeidere er døde i Qatar?

Ifølge den britiske avisen hadde minst 6500 gjestearbeidere mistet livet i Qatar siden landet ble tildelt VM i 2010. Av disse var 37 dødsfall direkte knyttet til stadionbygging. ILO konstaterer at fall på arbeidsplassen er den vanligste dødsårsaken. Ofte har døden inntruffet før arbeidere er blitt fraktet til sykehus.

Hvor mye koster VM i Qatar?

Noe som også er oppsiktsvekkende er prislappen som fører med. Ifølge vanligvis troverdige The Guardian må qatarske myndigheter punge ut 200 milliarder dollar. Det tilsvarer 1774 milliarder kroner ifølge dagens kurs, noe som til sammenligning er 200 milliarder kroner mer enn det norske statsbudsjettet for 2022.

Hvilke menneskerettigheter bryter VM i Qatar?

I 2010 ble Qatar tildelt fotball-VM for 2022 av FIFA. Siden da har hundretusenvis av migrantarbeidere møtt menneskerettighetsbrudd mens de har jobbet for å bygge stadioner, hotell, transport og annen infrastruktur som er nødvendig for å arrangere verdensmesterskapet.

Er Norge med i fotball VM 2022?

I kvalifiseringen til Fotball VM 2022 er Norge i Gruppe G hvor de møter Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar. I skrivende stund er Norge på 4. plass i gruppen med seks poeng, og det gjenstår å spille 6 kamper. Først ut er gruppefavoritten Nederland den 01.09.2021 klokken 20.45, kampen kan ses på TV2.no.

Når er første VM kamp 2022?

Åpningskampen vil bli spilt 21. november 2022, kl. 13.00 lokaltid, på Al Bayt Stadium. I løpet av gruppespillet vil det bli spilt fire kamper hver dag, med avspark kl.

Hvorfor ikke VM i Qatar?

I november starter fotball-VM, som denne gangen avholdes i Qatar. Mesterskapet er omstridt fordi arrangørlandet beskyldes for brudd på stadionarbeidernes menneskerettigheter, samt at ytringsfriheten i landet er sterkt begrenset.

Har Norge vunnet VM i fotball?

USA har vunnet fire ganger, Tyskland to, mens Norge og Japan har ett VM-gull hver. Se også VM i fotball – menn.

Hvem er kvalifisert til VM 2022?

Seeding
Pot 1 Pot 2
Belgia (1) Frankrike (2) England (4) Portugal (5) Spania (6) Italia (10) Kroatia (11) Danmark (12) Tyskland (13) Nederland (14) Sveits (16) Wales (18) Polen (19) Sverige (20) Østerrike (23) Ukraina (24) Serbia (30) Tyrkia (32) Slovakia (33) Romania (37)
Pot 4 Pot 5

1 more row

Hva har Lise Klaveness gjort?

I 2022 ble Klaveness også tildelt Rettssikkerhetsprisen for sin tale under FIFA-kongressen i Doha i mars samme år, der hun kritiserte blant annet diskriminering, manglende åpenhet, unnfallenhet overfor menneskerettighetene og korrupsjon i FIFA-systemet.

Hva er FIFA en forkortelse for?

Fédération Internationale de Football Association (FIFA) er en sammenslutning av 211 nasjonale fotballforbund. FIFA ble grunnlagt 21. mai 1904 i Paris av fotballforbundene i Belgia, Danmark, Frankrike, Nederland, Spania, Sverige og Sveits.

Er Lise Klaveness gift?

Hun tok et kraftig oppgjør med FIFA og deres tildeling av Qatar som vertsnasjon for VM i fotball 2022. Innholdet i talen måtte sikkerhetsklareres først av norsk myndigheter. Det samme måtte selve reisen til Qatar. Siden Klaveness er gift med en kvinne, risikerte hun 7 år i fengsel bare med å reise dit.

Hvor bor Lise Klavenes?

Lise Klaveness har besøksadresse Birgitte Hammers Vei 8 C, 1167 Oslo i bydel Nordstrand.

Har Lise Klaveness barn?

Sammen med samboeren Ingrid har hun tre gutter på åtte, fem og ett år.

Hvor kommer Lise Klaveness fra?

Lise Klaveness er fotballspilleren fra Sandviken i Bergen med 73 A-landskamper. Advokaten som har jobbet som NRKs fotballkommentator og som i flere år har jobbet for likeverd og likestilling i idretten.

Leave a Comment