Hvor ofte bør man smøre kjede på mc?

Det anbefales at man smører kjedet etter hver tur i regnvær og ca hver 1000km ellers. Husk at du skal smøre kjede når du parkerer for dagen og ikke rett før du skal ut å kjøre.

Hvordan rense MC kjede?

Bruk kjedespray på innsiden

Pass på at du smører på innsiden av leddene, ikke på utsiden av kjedet. Da fordeles kjedesprayen godt, og man unngår at kjedesprayen blir liggende på utsiden av kjedet og slynges vekk på neste kjøretur.

Hvor stramt kjede på mc?

Hvor stramt kjedet skal være finner du i instruksjonsboken, og slakken sjekkes ved å løfte på kjedet for hånd på undersiden av svingarmen. Et kjede som sitter for stramt vil føre til unødig slitasje på deler som drev og hjullagre, og vil dermed øke driftskostnadene på motorsykkelen.

Hvor mye slakk skal det være på MC kjede?

Mange anbefaler kjedeslakk nærmere maks. grense enn minstegrensa. Dette fordi et for stramt kjede ikke er bra for lagre og for at det ofte gir en nykkete og dermed ubehagelig kjøring. I ditt tilfelle ville jeg nok sørget for en slakk på 2,5 cm.

Hvor ofte bør man smøre kjede på mc? – Related Questions

Kan man vaske motorsykkel med zalo?

På sykkelen ellers mener jeg det går helt fint med høytrykkspyling, som fjerner det meste. Men den mest gjenstridige skitten må som regel gås over med svamp dynket i WD-40 eller annet egnet middel. Deretter vask med såpe, bilshampoo, grønnsåpe eller Zalo/Sunlight o.l. før spyling til slutt.

Hvordan bruke Kjedevasker?

En kjedevasker er en lukket mekanisme som festes rundt kjedet før det dras gjennom. I denne fyller du avfettingsmiddel, drar kjedet gjennom i ca 1 minutt (ved å trå krankarmene rundt baklengs) og tar den så av.

Hvordan vaske en motorsykkel?

Vask
  1. Skyll sykkelen godt med kaldt vann slik at løs skitt forsvinner.
  2. Vask sykkelen med en svamp og kaldt vann.
  3. Vask plastikkkomponenter med en klut eller svamp og mildt såpevann.
  4. Når du er ferdig med vasken, skyll godt med rent vann.

Hvordan smøre kjede?

Tråkk bakover for å få oljen fordelt over hele kjedet. Dra kjedet rundt 4-5 ganger og la oljen trekke inn. Når oljen har trukket godt inn, tørker du av overflødig olje med fillen. Om du gjør dette etter hver tur vil kjedet få mye lengre levetid.

Hvor ofte smøre kjede sykkel?

Det kommer an på bruken og miljøet, så det er vanskelig å gi et råd som passer for alle. For de av dere som sykler hver dag til jobb må typisk smøring gjennomføres 1 gang i uken. Regner det mye, kanskje en gang ekstra. Sykler du mye i salt så kan det være lurt å smøre ekstra hyppig.

Kan man bruke WD-40 på sykkelkjede?

Det er mange produkter å velge mellom når det gjelder smøring av sykkelkjedet. Du kan bruke WD40 Multispray. Det er et vannbasert smøremiddel som er vært førstevalget for syklister i mange år. WD40 smører godt og forhindrer rust og slitasje.

Kan man bruke matolje på sykkel?

Sykkel: Ikke bruk olivenolje!

Kan man vaske sykkelkjede med zalo?

Rens og smør kjedet

Ligger det mye gammel olje og skitt på kjedet og tannhjulene, fjerner du det med Zalo-vann eller et annet avfettingsmiddel og en gammel oppvaskbørste eller tannbørste. Da kommer du godt til i kriker og kroker.

Leave a Comment