Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme i ca. 3 timer, med lokket tett på. Pass på så det ikke koker tørt (etterfyll med litt vann om nødvendig).
Hvor ofte fylle vann på pinnekjøtt?
Bytt vannet ofte, minst hver halvtime. Etter ca. 3-4 timer kan du smake på kjøttet for å kjenne om det er godt nok vannet ut.
Skal pinnekjøtt vannes ut i kaldt vann?
Det er anbefalt at man vanner ut pinnekjøttet i romtemperatur i 12- 24 timer i kaldt vann, noen anbefaler vanning av pinnekjøtt i opptil 30 timer. Hvor lenge pinnekjøttet skal vannes ut avhenger av tykkelsen på kjøttstykkene, hvor godt kjøttet er tørket og temperaturen på vannet.
Se også test av pinnekjøtt 2023.
Når skal pinnekjøtt legges i vann?
3. Pinnekjøtt utvanning. Legg pinnekjøttet i en kjele med lunkent vann dagen før det skal spises, og la det stå i litt kjølig romtemperatur. Nøyaktig hvor lenge pinnekjøttet skal vannes ut varierer mellom de forskjellige merkene, så les på emballasjen for anbefalt utvanningstid.
Hvor mye vann skal man ha i pinnekjøtt? – Related Questions
Kan pinnekjøtt vannes ut for lenge?
Pinnekjøtt er tørket og modnet og saltet for å få fram den gode smaken. Det betyr at pinnekjøttet er svært salt før det vannes ut. Hvor lenge skal pinnekjøttet vannes ut? 30 timer i romtemperatur, og det er ikke nødvendig å bytte vann.
Hvorfor blir pinnekjøtt hardt?
I tørket tilstand blir det både for salt og for hardt. Det har nokså lik smak som fenalår men er ikke spisbart før det har ligget til utvanning og er dampet ferdig. Pinnekjøtt er en matrett som faktisk har tradisjoner langt ut over Norge.
Kan man lage pinnekjøtt dagen før?
Også i førjulstiden er det fine anledninger til å eksperimentere — og kanskje tar du noen knep med deg til den store dagen. Pinnekjøtt er godt egnet for å varmes opp rett før servering. Det kan derfor forberedes et par dager i forveien. Da slipper du å stresse med alt på julaften.
Hvordan Oppvarme pinnekjøtt?
Putt det i en boks eller brødpose e.l og legg det i kjøleskapet. Så kan du varme det sakte opp på rist i stekeovnen i morgen. Ca 100-150 grader i 20 minutter burde holde. Prøv deg frem slik at det ikke blir tørt.
Skal pinnekjøtt kokes eller dampes?
Det vanligste er å dampe pinnekjøttet, enten over bjørkepinner eller en rist. Fyll på med vann opp til risten eller pinnene, men pass på at vannet ikke dekker kjøttet. La pinnekjøttet dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Dette tar gjerne to til tre timer.
Kan pinnekjøtt ligge i romtemperatur?
– Når det gjelder oppbevaring, kan som regel pinnekjøtt, spekemat samt noen oster, som for eksempel brunost og Edamer, ligge et par dager i ubrutt emballasje i romtemperatur.
Kan pinnekjøtt varmes opp flere ganger?
– Hvis du er rask til å kjøle ned varmebehandlet mat, helst i løpet av 1-2 timer, er det trygt å varme opp maten flere ganger, sier mikrobiolog i Nofima, Trond Løvdal.
Er det stor forskjell på røkt og urøkt pinnekjøtt?
Tradisjoner, smak og behag
– Når det kommer til smak, har det røkte kjøttet en karakteristisk røyksmak, mens det urøkte har mer saltsmak. Når det kommer til kvalitet på kjøttet, er det høy standard på det meste av pinnekjøttet du får i butikkene i dag, så du finner produkter av topp kvalitet i begge leire.
Hvordan vanne ut pinnekjøtt fort?
– Jeg har glemt å vanne ut pinnekjøttet – HJELP!
– Dette kan vi fikse. Ha pinnekjøttet i en gryte med vann og kok opp. Skift vann, og gjenta prosessen tre-fire ganger. Siste gang lar du kjøttet trekke (IKKE koke) videre i to-tre timer til kjøttet faller av beinet som vanlig pinnekjøtt.
Hva gjør man når man har glemt å vanne ut pinnekjøttet?
Dersom du har glemt å vanne pinnekjøttet
- Legg pinnekjøttet i en gryte, ha vann over og kok opp vannet. La det koke i 10 – 15 minutter.
- Tøm vannet, fyll på og kok opp igjen.
- Gjør dette fire – fem ganger.
- Eventuelt kan man legge pinnekjøttet under grillen i stekeovnen for en siste bruning.
Kan man spise pinnekjøtt rått?
Dette kjøttet er så vilt at du kan spise det rått!
Eller du kan spise det tørket, kokt, steikt, gravet og speka. Vi snakker reinsdyrkjøtt, en av Norges aller, aller beste råvarer.
Hvor mange gram pinnekjøtt pr person?
Beregn ca. 400-500 g pinnekjøtt per person.
Hvor mye er 100 g pinnekjøtt?
Porsjonsberegning av pinnekjøtt
|
Voksen |
Barn |
Pinnekjøtt, før utvanning |
500 g |
250 g |
Pinnekjøtt, før utvanning med vossakorv som tilbehør |
400 g |
250 g |
Vossakorv (som tilbehør) |
100 g |
80 g |
Hva er det beste pinnekjøttet?
Norges beste pinnekjøtt fra Smedstuen gård
I kategorien urøkt pinnekjøtt, stakk pinnekjøttet fra Smedstuen gård av med seieren og kan smykke seg med tittelen som Norgesmester 2021. Pinnekjøttet finner du i utvalgte MENY-butikker.
Hva er godt å drikke til pinnekjøtt?
Pinnekjøtt og smalahove
Både hvit- og rødvin fungerer så lenge de enten har sødmefull og rik frukt, eller en tanke restsødme som takler røyksmaken og saltet. En fruktig og litt fyldig riesling passer supert, eventuelt en konsentrert tysker med litt restsødme.
Hvor usunt er pinnekjøtt?
– Særlig pinnekjøtt og ribbe er svært kaloritett mat. En slik middag kan gi deg hele 1600–1800 kalorier, og det er uten dessert og drikke, fastslår en annen ekspert, Lise von Krogh, ernæringsfysiolog i Bramat.no.