Hvor mye tjener man som toller?

Lønn. Grunnlønna ligger på 290 000 – 381 000 kroner i året som tollaspirant. Når du er ferdig utdannet og er blitt tollinspektør, er startlønna på mellom 337 600 – 477 800. En gjennomsnittlig tollinspektørlønn tilsvarer kr 396 800.

Hvor lang utdanning for å bli toller?

Med bachelor i toll, vareførsel og grensekontroll er du kvalifisert til å jobbe som toller i Tolletaten.

Fakta om bachelor i toll, vareførsel og grensekontroll:

Varighet: 3 år / 6 semestere
Søknadsfrist: 20. april, gjennom Samordna Opptak

Hva trengs for å bli toller?

Utdanningen for å bli toller har endret seg, og det er ikke lenger et betalt studium. Fra høsten 2021 kan du studere bachelor i Toll, vareførsel og grensekontroll ved Universitetet i Stavanger. Studiet er det eneste i Norge og utviklet i samarbeid med Tolletaten.

Hvor mye tjener man som toller? – Related Questions

Hva tjener tollbetjent?

Hva kan man forvente i lønn som toller? – En startlønn for en tollbetjent er fra 417 000. Med turnustillegg utgjør dette omtrent 480 000. Topplønna til en tollinspektør ligger på rundt 510 000 og med tilleggene blir det litt i underkant av 600 000.

Hvor gammel må man være for å bli toller?

Du ikke være 23 år, og du kan søke etter VGS! Men du ha fått vitnemål som viser at du har generell studiekompetanse, så det kan hende du vente til neste søknadsår etter at du går ut av videregående.

Hvorfor velge toller?

En voksen toller har et rolig og behagelig vesen innendørs, men er en aktiv og energisk hund når den kommer utendørs. Tolleren er en intelligent, leken og lærevillig hund. Den er en utmerket svømmer og elsker vannapportering.

Hvor kan jeg se Toll?

Nær halvparten av nordmenn oppgir at de har sett en eller flere episoder av serien. 66 episoder av «Toll», fordelt på tre sesonger, er allerede tilgjengelig på TV 2 Play.

Hvor mye pleier toll å koste?

I de fleste tilfeller er tollsatsen 10,7 prosent. I tillegg må du betale merverdiavgift på 25 prosent. For å finne ut hvor mye du må betale i toll for varen du skal importere, må du slå opp i tolltariffen.

Hva må tolles?

Du betale merverdiavgift fra første krone på varer du kjøper fra en utenlandsk nettbutikk. På varer under 3000 kroner er det nettbutikken som er ansvarlig for å kreve inn avgiften når du betaler. Det blir med andre ord som å handle i norske butikker.

Er det toll på Nike?

Hvis du bestiller varer fra denne nettsiden til mer enn 350 NOK inkludert frakt vil pakken bli fortollet av fraktselskapet. Det er den totale verdien på sendingen + frakt som gjelder. På klær må du betale 25% merverdiavgift og 10,7% tollavgift.

Har shein toll til Norge?

SHEIN står ikke som registrert i VOEC pr nå(se liste her ). Hvis du bestiller klær fra de til mer enn 350 NOK inkl frakt vil pakka bli fortolla av fraktselskapet. Det er den totale verdien på sendingen + frakt som gjelder, ikke pr vare. På klær må du betale 25% merverdiavgift og 10,7% tollavgift.

Hva betyr ordet Nike?

Nike (på gresk Νίκη som betyr «seier») er i gresk mytologi en gudinne som legemliggjorde seieren, også kjent som «Den bevingede seiersgudinnen». Den tilsvarende gudinnen i romersk mytologi er Victoria.

Er det toll fra Danmark?

Når du skal bestille varer fra Danmark som enten et firma eller som privatperson, kan du bli belastet merverdiavgift, tollgebyr eller forbruksskatt på det. Disse avgiftene er ikke basert på landet eller personen som har sendt eller bestilt pakken, men kun på varene som er bestilt.

Er det lov å sende alkohol i posten?

Kan jeg sende alkohol som gave? Alkohol er unntatt fra fri innførsel, selv som gave. Hvis sendingen inneholder alkohol, må mottaker i Norge betale toll og avgifter selv om verdien er under 1 000 kroner.

Hva er ikke lov å ta med inn i Norge?

Det er forbudt å ta med seg kjøtt, kjøttprodukter, melk og meieriprodukter til Norge og EU fra tredjestater (land utenfor EU/EØS). Forbudet gjelder også mottak av postforsendelser. Du kan se mer om dette i video fra EU.

Hvor mye snus er lov å ta med til Norge?

Det er lov til å ta med 250 gram tobakk avgiftsfritt inn til Norge. Tobakk som regnes i gram er snus, sigarer og sigarillos. Snuskvote: Man kan ha med 250 gram snus til Norge.

Er snus lovlig i Hellas?

For spørsmål om du har lov å ta med snus til Hellas må du kontakte greske tollmyndigheter. For å ta med snus inn til Norge må du ha fylt 18 år. I en tollkontroll kan vi se igjennom bagasjen din og klærne dine.

Kan en 18 åring ta med alkohol fra Sverige?

Men man må være 18 år for å ta med vin og øl fra Sverige til Norge. – Vi i tollvesenet forholder oss ikke til annet enn at vedkommende har kjøpt alkoholen i beskattet stand, sier Asle Farberg, avdelingssjef for grensekontrollen i Tollregion Øst-Norge.

Er det lov til å ha med snus på flyet?

Selv om du er under 18 år trenger du ikke å bekymre deg for at noen skal ta fra deg snus i sikkerhetskontrollen på norske flyplasser. Det er fullt lovlig for deg å ha snus både på reise innenlands og når du reiser ut av Norge.

Leave a Comment