Hvor mye tjener man i timen som servitør?

Fra og med 1. juni 2019 er minstelønn for ansatte på 20 år eller eldre i denne bransjen satt opp til 167,90 kroner/time .

Hva kreves for å bli servitør?

Hva kreves for å kunne jobbe som servitør? – Som servitør trenger man ikke utdanning. Man kan ta fagbrev som servitør, men det er ikke nødvendig. Når man har blitt servitør kan man også ta ulike kurs gjennom jobben.

Hva er jobben til en servitør?

Servitøren tar imot bestillinger, serverer mat og gjør sitt beste for at hver enkelt gjest skal trives.
  • ta imot bestillinger og gi bestillingene videre til kjøkkenet.
  • servere gjestene.
  • svare på spørsmål om menyen, om drikkevarer og andre ting gjestene lurer på
  • rydding og oppdekking av serveringslokalet.

Hvor mye tjener man i timen som servitør? – Related Questions

Hvor gammel må man være for å bli servitør?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Man som regel være over 18 dersom man jobber som servitør et sted som serverer alkohol. Men det kan være aktuelt å få jobb i en mindre kafé, bakeri eller lignende. Dette er helt opp til daglig leder på stedet å bestemme.

Kan man jobbe som servitør som 15 åring?

kan en 15 åring jobbe som servitør på restaurant? Hei, Ungdom over 15 år kan ha arbeid som ikke er til skade for deres sikkerhet, helse, utvikling eller skolegang. Det betyr at du eksempelvis kan ha butikkarbeid og rydde- og vedlikeholdsarbeid i parker.

Er kelner og servitør det samme?

Kelner er en tidligere betegnelse for servitør, det vil si en person som betjener gjester i en restaurant eller kafé.

Hvor mange gjester per servitør?

1 servitør per 6-7 gjester.

Hva er minstelønn i restaurantbransjen?

For arbeidstaker over 18 år som har 4 måneder praksis i heltid eller deltidsstilling så skal timelønnen være minst kr. 167,90. Etter fylte 18 år og før du har nådd 4 måneder praksis skal timelønnen være minst kr. 134,09.

Hva kaller man en som jobber på kafé?

En barista jobber i en kaffebar, på kafé, på hotell eller lignende.

Hvor mye tjener en barista i timen?

Som barista har du rett til minstelønn . For personer som har fylt 18 år er minstelønnen på 137,84 kr per time. For å ha rett til 175,47 kr i timen må man enten være over 20 år eller ha 4 måneders praksis etter at man har fylt 18 år.

Hva tjener man på Espresso House?

Timelønn på ca. 180 kr + tillegg for kveld/natt/helg.

Kan man jobbe på kafé som 15 åring?

Det er ingen aldersgrense for å jobbe på kafe, men mange steder ansetter de ikke personer under 18 dersom man skal ha ansvar for penger etc.

Kan en 13 åring jobbe på Mcdonalds?

Når man er mellom 13 og 15 årkan man ta lettere arbeid, som lagerarbeid, rydde- og pakkearbeid eller vareopptelling i butikk. Så lenge jobben ikke går utover når du skal være på skolen, eller er farlig for deg, så kan du i prinsippet søke jobber hvor som helst.

Kan en 13 åring jobbe på Kiwi?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Når du er mellom 13 og 15 år kan du utføre lett arbeid, eksempelvis i butikk. Noen butikkeiere ønsker at de ansatte er eldre for å kunne stå i kassa, ha ansvar for å åpne/lukke en butikk osv. Men ungdom kan få ryddejobber, eller være medarbeider i butikk.

Kan en 14 åring jobbe på Mcdonalds?

De fleste av våre restauranter ansetter ungdom som minimum har fylt 16 år.

Hvor mye tjener en 16 åring på Burger King?

Gode lønnsvilkår. 16 år; kr 105,- 17 år kr 112,- 18 år (kr 130,- opplæringslønn) 18 år kr 158,- etter 4 måneder praksis/opplæring. (lønnen reguleres årlig).

Hvor gammel for å jobbe på Starbucks?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Generelt så er det ikke noen regler for hvor gammel du kan være for å jobbe på kafé.

Hvor gammel for å jobbe på meny?

Vi har 18-års grense for de fleste av stillingene. Dette fordi vi selger alkohol og tobakk og fordi vi har maskiner og utstyr som man må være 18 år for å betjene. Jobber du heltid i butikken, vil du vanligvis få egne ansvarsområder og flere oppgaver bl.

Hva er normal lønn for en 16 åring?

16 år: Minst 114,08 kroner per time. 17 år: 123,58 kroner. 18 år: 137,84 kroner. Begynnerlønn over 20 år, eller over 18 år etter fire måneders praksis: Minst 175,47 kroner per time.

Leave a Comment