Hvor mye tjener man i oljebransjen?

SSB har i dag lagt frem lønnsstatistikken for forskjellige yrker og bransjer. Der kommer det frem at snittlønnen innen utvinning av olje og gass ligger på 76.640 kroner i måneden. Det er faktisk noen kroner mindre enn i 2019 da den lå på 76.900 kroner.

Hva heter de som jobber på oljeplattform?

En bore- og vedlikeholdsoperatør arbeider i alle faser av boreoperasjoner på rigg, plattform eller båt. Arbeidet foregår på faste og flyttbare rigger, båter og plattformer til havs. Boring er grunnlaget for olje- og gassutvinning, og er hovedaktiviteten fram til produksjon, prøveproduksjon og plugging av brønner.

Hva må man gjøre for å jobbe på oljeplattform?

Minimum for alle som skal jobbe offshore er at de ha godkjent helseattest, samt GSK sikkerhetskurs eller IMO60. De fleste stillinger krever at du har gode kunnskaper i både engelsk og norsk/skandinavisk, og søkere med fagbrev og relevant erfaring vil som oftest bli foretrukket.

Hvor mye tjener man i oljebransjen? – Related Questions

Hvor mange timer jobber man i Nordsjøen?

Et arbeidsår i Nordsjøen er 1747,2 timer (inkl. ferie). Trekker man fra den betalte spisepausen blir effektiv arbeidstid 1487,2 timer. De færre arbeidede timer blir fullt ut kompensert av arbeidsgiveren slik at lønna er den samme som om vedkommende hadde jobbet på land og reist til og fra hjemmet daglig.

Hvor lenge kan en jobbe i Nordsjøen?

Det er ingen aldersgrense for hvor lenge en person kan jobbe på sokkelen, ifølge Petroleumstilsynet. Så lenge helsesertifikatene er i orden, er det bare å jobbe.

Hvor mye tjener en lærling på oljeplattform?

Det kraftige presset i dagens oljemarked gjør at fremtiden ser lys ut for Myrvang og de andre lærlingene. Under læretiden tjener de i snitt 300.000 kroner i året. Lønnen økes gradvis under utdanningen. Ved slutten har lærlingene en årslønn, inkludert sokkeltillegg, på rett over 400.000 kroner.

Hvor lenge jobber man på oljeplattform?

Når du jobber offshore, jobber du turnus, også kalt rotasjon/schedule. Det vanlige er at du arbeider 2–4 eller 2–3, det vil si to uker ute på jobb, deretter tre eller fire uker hjemme. På plattform regnes det som går over to uker som overtid. Når du er på jobb, jobber du lange dager på 12–16 timer.

Hvor mange jobber på oljeplattform i Norge?

Etter en periode hvor næringen har effektivisert og tilpasset seg et lavere aktivitetsnivå, nasjonalt og internasjonalt, har antall sysselsatte knyttet til petroleumssektoren tatt seg opp igjen de siste årene. I 2020 var det om lag 200 000 direkte eller indirekte sysselsatte knyttet til petroleumsvirksomheten i Norge.

Hvor ser man Nordsjøen?

Nordsjøen – Film online på Viaplay.

Hva er lønn i Nordsjøen?

Hvor mye tjener jeg på å jobbe på plattform i Nordsjøen? Hvor mye du tjener i jobb offshore avhenger av hvilken stilling og hvilket selskap du er ansatt i, men en begynnerlønn på 32 000 – 34 000 kroner i måneden, pluss tillegg, regnes som vanlig.

Hvor mye kostet det å lage Nordsjøen?

Mens feltet skal gi anslagsvis 1.430 milliarder i inntekter har det kostet 83 milliarder kroner å bygge ut første fase, 40 milliarder billigere enn først anslått.

Hva er aldersgrensen på Nordsjøen?

Aldersgrensen er tolv år. Dette er en film som viser en sjokkerende katastrofe med et realistisk formspråk. Vi får se døde mennesker, mennesker som er fanget i dypet og en rekke andre sterke og dramatiske scener. Vi fraråder filmen for barn under aldersgrensen på tolv år.

Har Nordsjøen skjedd på ekte?

I «Nordsjøen» følger vi en fiktiv historie, men filmen vil for mange gi assosiasjoner til den største katastrofen som har skjedd på norsk sokkel. Kielland-ulykken er fremdeles et dypt sår.

Hva gjør en driller i Nordsjøen?

En borer har oppgaven med å betjene boreutstyret slik det er beskrevet i boreprogrammet, og etter de retningslinjer og prosedyrer som selskapet har satt. Du skal følge med på aktiviteter og tolke de ulike signalene som brønnen avgir i forhold til gass og væsketrykk.

Hvor lenge går Nordsjøen på kino?

1 t. 45 min. Du må velge kinosted for å se visninger.

Hvor ligger oljeplattformene i Norge?

Feltene befinner seg flere steder både i Nordsjøen og nordover. I Nordsjøen i syd ligger Ekofisk, utenfor Bergen ligger Troll og utenfor Hammerfest ligger Snøhvit.

Kan man leie filmen Nordsjøen?

Det er svært gode rolletolkninger av alle, men kanskje spesielt Kristine Kujath Thorp, Rolf Kristian Larsen og Henrik Bjelland. Er du glad i norsk film, eller film i det hele tatt, så er Nordsjøen en film du må se, og det kan du gjøre hos Blockbuster!

Hvem har laget Nordsjøen?

Nordsjøen er en norsk katastrofefilm fra 2021 regissert av John Andreas Andersen etter et manus av Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg. 104 min. Filmen vant klassen for beste visuelle effekter under Amandaprisen 2022.

Når kommer Nordsjøen på kino?

29. oktober 2021 (Norge)
Nordsjøen / Lanseringsdato

Leave a Comment