Hvor mye tjener en tannhelsesekretær?

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? – Når man begynner som tannhelsesekretær har man en lønn på litt under 370 000 kr i året. Jobber man i det offentlige, følges det en fast tariff . Lønnen stiger med ansiennitet , og ved full ansiennitet ligger man på 446 000 kr i året.

Er det lett å få jobb som tannhelsesekretær?

De som spesialiserer seg til tannhelsesekretær det siste året på videregående har det ofte som andre eller tredjevalg. Etter tre år bygger de videre på utdannelsen, og det er svært av dem som faktisk går ut i jobb som tannhelsesekretærer.

Hva må man gå for å bli tannhelsesekretær?

Utdanningen for å bli tannhelsesekretær er en treårig skoleutdanning på Helse- og oppvekstfag i videregående opplæring. Hvis du ønsker denne utdanningen har du rett i at du bør gjøre et omvalg etter vg2, hvis du fremdeles har ungdomsrett. Da du søke vg1 Helse- og oppvekstfag neste skoleår.

Hvor mye tjener en tannhelsesekretær? – Related Questions

Hvor mye tjener man på å være tannlege?

– Jobber man som tannlege i det offentlige, ligger nok lønnen mellom 600 000–700 000 kroner i året. På privat klinikk kan man forvente kanskje 100 000 kroner mer enn det igjen. Men dette varierer veldig.

Hvor mye tjener en tannpleier?

Snittlønna til tannpleiere ligger på ca. 500 000. En begynnerlønn vil normalt være litt lavere.

Hva er forskjellen mellom tannlege og tannpleier?

Hva er forskjelltannpleier og tannlege? En tannlege har studert 5 år (mastergrad) og tannpleier 3 år (bachelorgrad). Tannleger reparerer tenner, mens tannpleieren har hovedfokus på å forebygge tannsykdom. Tannpleiere er svært gode på å følge opp tannkjøttsykdom og behandle dette, ofte i samarbeid med spesialist.

Hvordan kan jeg bli tannpleier?

Tannpleierutdanningen er et profesjonsstudium og et 3-årig bachelorprogram (180 studiepoeng). Fullført tannpleierutdanning gir autorisasjon som tannpleier og fører fram til graden bachelor i tannpleie (Bachelor in Dental Hygiene).

Hvilke skoler tilbyr tannhelsesekretær?

Du kan studere TANNHELSESEKRETÆR (vgs-3) ved 9 skoler i Norge:
 • Bergeland videregående skole.
 • Bodø videregående skole.
 • Hersleb videregående skole.
 • Ishavsbyen videregående skole avd. Breivika.
 • Kvadraturen videregående skole.
 • Malakoff videregående skole.
 • Sandefjord videregående skole.
 • Sandvika videregående skole.

Hvor jobber en tannhelsesekretær?

Som tannhelsesekretær kan du arbeide i offentlig og privat tannhelsetjeneste, eller ved de odontologiske fakultetene i Oslo, Bergen og Tromsø. Du kan også jobbe ved spesialistklinikker, som for eksempel med kjevekirurgi eller kjeveortopedi.

Hvordan bli tannhelsesekretær som voksen?

For å få autorisasjon som tannhelsesekretær må du gå Tannhelsesekretærlinjen på videregående skole i ditt fylke. Det er et 3-årig løp som gir autorisasjon etter endt eksamen.

Hvordan er det å jobbe på apotek?

For å bli apoteker kreves mastergrad i farmasi, autorisasjon som provisorfarmasøyt og to års relevant yrkespraksis etter endt utdanning. Som apoteker jobber du på et apotek. Som apoteker jobber du både med kunder og ansatte, og du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.

Hva dekker Tannhelseforsikring?

Hva dekker tannhelseforsikring?
 • Årlig tannkontroll.
 • Smertelindring (bedøvelse)
 • Diagnostisering (f. eks røntgen)
 • Periodontal behandling.
 • Fyllinger.
 • Mindre kirurgi (f. eks trekking av tenner)
 • Rotfylling.
 • Kroner.

Hvilken forsikring dekker tenner?

Tannhelseforsikring er en egen tannforsikring som helt eller delvis dekker kostnadene dine ved tannbehandling hos tannlege. Om du f. eks. får hull i en tann, betaler denne forsikringen tannlegebehandlingen.

Hva koster Tannhelseforsikring?

Tannhelseforsikring kan koste mellom 100 og 500 kroner per måned. Prisen kan være høyere eller lavere enn estimatet vårt, men dette er det som er mest vanlig å betale. Forsikringsselskapene som tilbyr mest omfattende dekning, vil ofte også være de dyreste.

Hvor mye koster bedøvelse hos tannlege?

Tannlege
Behandling Pris
Bedøvelse per dose 100
Røntgen per bilde 110
Midlertidig fylling 450
Liming av løs streng 450

Når tannlegen gjør feil?

Er du misfornøyd med tannbehandlingen? Ta først kontakt med tannklinikken du brukte. ​​Uansett om du har fått privat eller offentlig tannbehandling, har du mulighet til å klage på behandlingen. Det første du bør gjøre er å diskutere saken med tannlegen eller tannpleieren som behandlet deg.

Hva gjør man når man ikke har råd til tannlege?

Tannlegen vurderer dine rettigheter. Personer som bor på institusjon eller mottar hjemmesykepleie i mer enn tre måneder, får gratis behandling av den offentlige tannhelsetjenesten. Har du dårlig råd, kan du søke NAV om støtte til tannbehandling (etter sosialtjenesteloven).

Hvor mye koster det å borre et hull?

Privat tannlegepris på fyllinger starter på 600 kr og opp til 1500 kr. Pass opp for gebyrer. Ofte kommer bedøvelse og hygienetillegg, noe som fort endrer prisen.

Kan man få dekket tannlege av NAV?

Utgifter til tannbehandling

Hvis du ikke har krav på støtte fra Helfo til tannbehandling, og du heller ikke har økonomi til å få en nedbetalingsavtale, kan du søke NAV om å få økonomisk støtte til å betale disse utgiftene delvis eller i sin helhet.

Leave a Comment