Hvor mye tjener en elektriker i 2022?

Gjennomsnittlig lønn for elektrikere ligger i dag rundt 530.000 kroner i året.

Hva har en elektriker i lønn?

Lønn
 • Elektrikere (lærlinger): 249 240kr / år.
 • Elektrikere: 540 240kr / år.
 • Automatikere: 603 480kr / år.
 • Automatikere (lærlinger): 304 920kr / år.

Hvor mye tjener Elektro lærlinger?

LÆRLINGER Beregningsgrunnlag kr. 266,32 kr. Når lærlinger arbeider overtid, benyttes lønn og overtidssatsene for arbeidstaker uten fagbrev, unntatt lærlinger i 9. halvår som skal ha lønn iht.

Hvor mye tjener en elektriker i 2022? – Related Questions

Hva er vanlig lønn i Norge?

I 2021 var median månedslønn 45 830 kroner per heltidsekvivalent. Det er nesten 5 000 kroner lavere enn gjennomsnittslønnen. Ganget med 12 gir det en årslønn på omtrent 550 000 kroner. Her kan du se både median og gjennomsnittlig månedslønn for alle yrkene SSB har statistikk for.

LES OGSÅ  Hva er lønnen til en flyvertinne?

Hva er minstelønn for 20 åringer?

18 år: 137,84 kroner. Begynnerlønn over 20 år, eller over 18 år etter fire måneders praksis: Minst 175,47 kroner per time.

Hvor mye tjener en elektro lærling i måneden?

Lærlinglønn for elektro og IT er det samme over hele landet, som vedtatt av fagforeningen EL og IT forbundet og NELFO gjeldende fra 1. mai 2020, er basert på følgende satser § 3 A Fastlønn: Fagarbeider: 220,73 kr pr time. Beregningsgrunnlag, fagarbeider offshore: 217,88 kr pr time.

Hvilke lærlinger tjener mest?

Statistisk sentralbyrå (SSB) har for første gang publisert statistikk over lønnsnivået til lærlinger i forskjellige fag. Helt på toppen finner man lærlinger i yrkessjåførfaget. De tjener hele 10 000 kroner mer per måned enn gjennomsnittet.

Hvor mye har lærlinger krav på i lønn?

Du har rett til lønn

Som lærling har du rett til å få lønn gjennom hele læretiden: Dine lønnsbetingelser skal framkomme i arbeidsavtalen du har med bedriften din. Lønnen din vil variere etter hvilket fag du er lærling i.

Hvor mye tjener en elektriker lærling i måneden?

Faktiske satser er for typisk: 8 770 kr / mnd først halvår (30 %). 11 693 kr / mnd andre halvår (40 %). 14 617 kr / mnd tredje halvår (50 %).

Hvor mye tjener en tømrer?

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? – Man kan forvente en grunnlønn på rundt 460.000 kroner. Så har man ulike tilleggsordninger som ansvars-, diett-, borteboer- og reisetillegg. Det finnes også akkordordninger som kan utgjøre en god betaling hvis man er ivrig og står på.

Hva kan jeg bli etter elektriker?

Du kan bli
 • elektriker eller elektroreparatør.
 • energioperatør eller energimontør.
 • tavle-, signal eller heismontør.
 • avioniker eller flymekaniker.
 • romteknolog, data- eller produksjonselektroniker.
 • automatiker eller FU-operatør.
 • kulde- og varmepumpemontør. Se alle yrker og kompetanser.

Hva er snitte for å bli elektriker?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Så flott at du har tenkt på hva du ønsker å bli! Utdanningen for å ta fagbrev som elektriker tar fire og et halvt år, to år på skole på Elektrofag og to og et halvt år som lærling.

Hvor mye tjener en snekker?

444.000,- i året. Dette tallet er hentet inn fra Statistisk sentralbyrå, og samlet inn i 2019. Det er et mediantall, som vil si et slags gjennomsnitt “på midten”, det som er vanligst å tjene for snekkere.

Hvor mange år er elektro?

Yrkesfaglig. Gir kompetanse til å gå ut i yrkeslivet. Tar normalt 3-5 år.

Hvor mye tjener en elektro ingeniør?

En elektronikkingeniør tjener i snitt 741 480 kroner per år i privat sektor. Med to år ekstra på skolebenken få du typisk 20 % mer og oppnår en gjennomsnittlig årslønn på 896 400 kroner.

Er Elektro yrkesfag?

Elektrofaget følger hovedmodellen for yrkesfaglig utdanning med to år i skole og to og et halvt år i lære. Larsen erkjenner at elektrofaget er mer teoretisk enn andre yrkesfag, men poengterer at det fører til flere spennende muligheter.

Hva gjør en elektro ingeniør?

Som elektroingeniør kan vanlige arbeidsoppgaver være å planlegge prosjekter, konstruere og utvikle, drifte og vedlikeholde. Elektroingeniøren har ofte spesialisering innen felter som elektronikk, elkraftteknikk, kommunikasjonsteknologi eller automatiseringsteknikk.

LES OGSÅ  Hvor mye kan man tjene når man er 100 prosent ufør?

Hva slags ingeniør tjener mest?

Lønnen varierer innen de ulike ingeniør-områdene. De best betalte ingeniørene er de som jobber innen petroleum, bergverk og metallurgi, med en gjennomsnittslønn på 75 370 kr i måneden. De lavest betalte ingeniørene er de som jobber med teknisk tegning, som har en gjennomsnittslønn på 54 140 kr i måneden.

Leave a Comment