Hvor mye pinnekjøtt pr person?

Beregn ca. 400-500 g pinnekjøtt per person.

Hvor mye pinnekjøtt trenger man per person?

Porsjonsberegning av pinnekjøtt
Voksen Barn
Pinnekjøtt, før utvanning 500 g 250 g
Pinnekjøtt, før utvanning med vossakorv som tilbehør 400 g 250 g
Vossakorv (som tilbehør) 100 g 80 g

Hvor mye ribbe og pinnekjøtt pr person?

Hvor mye julemat pr. person?
Julemat Mengde pr. person
Medisterkaker / medisterpølse som tilbehør til ribbe 50-100 g
Medisterkaker / medisterpølser 200 g
Pinnekjøtt (tørrvekt) 400 g (500 g for storspisere)
Pinnekjøtt (utvannet) 530 g (650 g for storspisere)

Hvor mange spiser pinnekjøtt?

Vanligste julemiddager
Svineribbe 55% 55
Pinnekjøtt 33% 33
Annet 12% 12

Hvor mye veier en side pinnekjøtt?

Vekt 2- 3,5 kg. Pinnekjøtt: Siden av sau eller lam saltes og tørkes. Vannes før bruk, og dampes mørt.

Hva er godt å drikke til pinnekjøtt?

Pinnekjøtt og smalahove

Både hvit- og rødvin fungerer så lenge de enten har sødmefull og rik frukt, eller en tanke restsødme som takler røyksmaken og saltet. En fruktig og litt fyldig riesling passer supert, eventuelt en konsentrert tysker med litt restsødme.

Hvor stor andel av Norges befolkning spiser pinnekjøtt på julaften?

I undersøkelsen svarte 47 prosent at de spiste svineribbe som hovedrett på julaften i fjor. 38 prosent svarte pinnekjøtt, mens 7 prosent svarte kalkun. 3 prosent spiste vegetarmat som hovedrett, mens det samme antallet også gjelder for lutefisk og torsk.

Hvem spiser pinnekjøtt?

Pinnekjøttet har sterkest tradisjon på Vestlandet i Norge. Hele 76 prosent av vestlendingene spiser pinnekjøtt på julaften mot 14 prosent på Østlandet. Østlendingene spiser likevel mer pinnekjøtt enn dette og setter sauen på menyen en annen dag i løpet av julehøytiden.

Hva er den mest spiste julematen i Norge?

Ribbe og pinnekjøtt er fremdeles på de aller flestes menyer på selve julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to, mens kalkunen tar tredjeplassen, forteller analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen.

Hvor mange prosent spiser Grandiosa på julaften?

I en undersøkelse fra 2011 oppga 200.000 nordmenn at de spiser Grandiosa på julaften, men Stokken tror ikke det er hovedretten det er snakk om. – De fleste spiser det neppe som julemiddagen, men som en rask og god lunsj mens man forbereder kvelden, sier han.

Hva spiser de i Tyskland på julaften?

I Tyskland serveres ofte helstekt gås til jul, eller som man sier på tysk: Weihnachtsgans. Både på julekvelden og gjennom hele desember er det dessuten vanlig å servere glüwein, som da er tyskernes svar på gløgg (med rødvin).

Hva spiser britene ofte til middag på julaften?

Hva spiser britene? På julaften er det vanlig med kalkun med alskens tilbehør. Vi er kanskje mer vant til at det blir servert på nyttårsaften, selv om det finnes folk som spiser kalkun i Norge også. Utenom selve middagen har britene et par ganske spesielle desserter som kommer fram rundt juletider.

Hva spiser man på julaften i Polen?

Julemat i Polen

Rødbeter blir skåret og står og gjærer noen dager før Wigilia, og den ferdige suppen toppes med små raspeballer. I enkelte deler av Polen spiser folk soppsuppe i stedet for borscht. Karpe – hovedretten til julefesten er karpe, som stekes og serveres med en krembasert saus.

Hva spiser man på julaften i USA?

I Norge er det vanlig å servere svineribbe, pinnekjøtt eller torsk til julemiddagen, mens det i Danmark ofte blir servert and, i Sverige juleskinke og lutefisk, i Polen og deler av Tyskland karpe og i USA kalkun.

Hva er nasjonalretten i Polen?

Bigos er Polens nasjonalrett, også kjent som «jegergryte». Retten inneholder gjerne ulike kjøttslag, pølser og bacon. Vi har laget vår variant med svinekjøtt, men her er det rom for personlig variasjoner. Og akkurat som fårikål, så smaker den enda bedre dagen etter.

Hva spiser man på julaften i Japan?

Ribbe og pinnekjøtt til middag er det ingen tradisjon for rundt juletider i Japan. Isteden spiser man i Japan hver jul noe man kaller クリスマスケーキ (en type bløtkake). Det har i de siste årene også blitt flere og flere som spiser kylling til middag som julemat i Japan.

Hva spiser Frankrike på julaften?

I Frankrike spiser de en kake som kalles buche de Noel, fordi den ser ut som en vedkubbe. Julemiddagen spises forøvrig frem til midnattsmessen på julaften. Hva som står på menyen avhenger av hvor i Frankrike man befinner seg. I Alsace spiser de gås, i Burgundy kalkun med kastanjer, og i Paris østers og gåseleverpostei.

Hva spiser de i Finland på julaften?

Rødbetsalat, soppsalat, sild, gravlaks, kaviar og paté og piroger er noe av det som hører hjemme på et finsk julebord sammen med skinke, lådor, risgrøt og lutefisk. De senere årene har også kalkun begynt å bli populært som julemat i Finland.

Hvor mange i Norge spiser pizza på julaften?

Én prosent spiser pizza til julemiddag

– I fjor spurte vi hva folk spiste til julemiddag, fordi det er det som er det mest interessante. Da viste det seg at under én prosent spiser pizza i det store og det hele. Bare halvparten av dem opplyser at de spiser frossenpizza, forteller Opinion-sjefen til TV2.

Hva er den mest spiste maten på julaften?

Ribbe og pinnekjøtt er fremdeles på de aller flestes menyer på selve julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to, forteller analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen. Nærmere bestemt spiser 44 prosent av oss ribbe, mens 35 prosent spiser pinnekjøtt.

Leave a Comment