Ingredienser
Du trenger |
Tomatpurè |
2 ss |
Vann |
3 dl |
Buljongterning |
1 stk |
Pasta, tørr |
400 g |
Hvordan beregne pasta?
Et tips er å beregne cirka 100 gram pasta per person, bruke en stor kjele, koke opp rikelig med vann, og tilsette cirka en til to te-skjeer salt per liter vann.
Hvor mange gram tørr pasta per person?
Sosialt
Poteter |
200 g
|
Spagetti, tagliatelle mm |
60-100 g tørr pasta
|
Makaroni og annen liten pasta
|
1 ½ dl (60 g) |
Ris, bulgur, couscous, perlegryn og quinoa |
1 dl (ca 60 g) |
Erter, bønner og linser |
Tørre ca 1 dl (8o g) Bløtlagte/kokte ca 2 dl (150 g) |
Hvor mye veier en porsjon kjøttdeig?
Kjøttdeig til gryterett: 200 gram per person.
Hvor mye pasta til 400 g kjøttdeig? – Related Questions
Hvor mange gram kjøttdeig per person?
Hvor mye kjøtt per person?
Type kjøtt / kjøttrett |
Mengde per person
|
Svinekoteletter |
250 g
|
Kjøttdeig og karbonadedeig |
150 g
|
Pølser |
150 g
|
Spareribs |
500 g
|
Hvor mye er 100 gram pasta?
100 g pasta er det samme som 2,86 dl. En normal porsjon pasta er ca 75 g (tørr/ukokt). 75 g er det samme som ca 2 dl. 2-3 dl ferdig kokt pasta er ca 1 dl ukokt, altså rundt 35 gram.
Hvor mye er en porsjon kjøtt?
Hvor mye kjøtt/fisk/kylling du bør spise avhenger helt av hvor aktiv du er, hvor mye du veier, og hva du spiser ellers. Men som en generell regel regnes vel et sted mellom 150-200 gram kjøtt, fisk eller kylling som en porsjon.
Hvor mye er 1 porsjon?
Ifølge Helsedirektoratet tilsvarer én porsjon 100 gram og dette kan for eksempel være en liten bolle med salat, en gulrot eller en middels stor frukt.
Hvor mye veier en middagsporsjon?
Hva er en normal porsjon?
Rent kjøtt |
ca. 150 gram rått kjøtt |
Fisk |
ca. 150 gram fet fisk, 200 gram mager fisk |
Bearbeidet fisk |
ca. 150 gram (tilsvarer tre små fiskekaker) |
Poteter, kokte/bakte |
ca. 200 gram (tilsvarer to store poteter, tre mandelpoteter, én middels bakt potet) |
Hvor mye gram kjøtt?
Porsjonsberegning
HVA |
GRAM PR. PERSON |
Kjøtt uten ben (biff, snitsel) |
150-200 |
Kjøtt med lite ben (svinekotelett) |
200-250 |
Kjøtt med mye ben (fårikål, lammekotelett) |
ca. 300 |
Kjøttdeig |
100-150 |
Hvor mye julemat per person?
Vi gir deg oversikten over
hvor mye du skal beregne
per person når det gjelder
julemat.
Porsjonsberegning av tilbehøret til julematen.
|
Voksen |
Barn |
Poteter |
200 g |
75 g |
Grønnsaker |
150 g |
75 g |
Saus |
¾-1 dl |
¾ dl |
Vossakorv |
100 g |
80 g |
Hvor mye per person til koldtbord?
Mengdeberegning avhenger av hvor stort koldtbord du har og mengde kjøtt og fisk avhenger av tilbehøret. Beregn ca 500-600 g mat per person inkludert tilbehør, ca. halvparten bør være fisk/kjøtt.
Hvor mye rent kjøtt beregnes pr person?
RENT KJØTT, KJØTT MED BEN, DEIGER, INNMAT OG FUGL: Kjøtt uten ben, gryteretter 150 g. Kjøtt med ben, gryteretter 250 g. Fileter og biffer 200 g.
Hvor mye poteter til 10 personer?
Så mye tilbehør trenger du
|
Voksen |
Storspist |
Poteter |
150 g |
300 g |
Grønnsaker |
150 g |
300 g |
Saus |
1 dl |
1,5 dl |
Medisterkaker |
100 g |
150 g |
Hvor mange kilo poteter til 10 personer?
Poteter kan veie alt fra 45-250 gram, avhengig av størrelsen. Hvis du lager potetmos, må du regne med 150 til 450 gram poteter per person.