Hvor mye må man tjene for å få BSU?

Når lønner det seg å fylle BSU?

Du tjener ekstra ved å plassere 27 500 kroner i BSU i begynnelsen av året. Hvis drømmen er å våkne opp i en bolig du selv eier, kan det være ekstra smart å fylle opp BSU-kontoen i januar. Det er langt ifra en selvfølge at unge mellom 18-33 år skal ha mulighet til å plassere 27 500 kroner inn på BSU ved årsskiftet.

Kan man legge inn mer enn 25000 på BSU?

Boligsparing for ungdom (BSU) er en spareform for deg som er under 34 år. Du kan spare inntil 27 500 kroner i året og du kan trekke fra inntil 5 500 kroner i året på skatten. Totalt sparebeløp er 300 000 kroner.

Hva skjer med BSU etter 34 år?

Fra det året du fyller 34 år kan du ikke lenger sette inn penger på din BSU-konto, men du trenger likevel ikke å avslutte den. For å få skattelette på det du har spart det året du fyller 33 år, må pengene stå på konto til over nyttår.

Hvor mye må man tjene for å få BSU? – Related Questions

Hvem har høyest BSU rente?

Den høyeste renten du kan få er 3,40 prosent i Setskog og Høland Sparebank, som er en regional bank. Nest høyest er Skue Sparebank med 3,20 prosent. Orkla Sparebank er har den høyeste rente blant bankene som er landsdekkende med 3,10 prosent.

Hva skjer med BSU når man dør?

Dødsfall. BSU-kontrakten anses bortfalt ved skattepliktigs død, hvilket innebærer at kontrakten ikke anses brutt. Dette innebærer at tidligere skattefradrag for utført sparing blir endelige og at investeringsforpliktelsene for det akkumulerte sparebeløpet bortfaller.

Kan man bruke BSU til å betale ned boliglån?

Hva kan man bruke BSU-pengene til? Pengene på BSU-kontoen kan kun brukes til å kjøpe bolig eller nedbetale gjeld på et boliglån. Hvis du bruker pengene på kontoen til noe annet, må du betale tilbake hele skattefradraget.

Er det mulig å ta ut BSU-penger?

Du kan ta ut pengene du har satt inn på BSU-kontoen det samme året, men da mister du skattefradraget. Setter du de oppsparte pengene inn igjen, får du fradrag så lenge det er innen utgangen av året.

Hva skal jeg gjøre med BSU?

Husk likevel at renten på en BSU-konto går ned det året man fyller 34 år. Derfor kan det lønne seg å bruke BSU-pengene til å kjøpe ny bolig, eller å nedbetale lån på en bolig som du har kjøpt etter opprettelsen av BSU-kontoen. BSU-pengene kan brukes til kjøp av primærbolig i utlandet.

Når BSU-kontoen er full?

Du kan spare inntil 27 500 kroner årlig i boligsparing for ungdom. Du kan totalt spare 300 000 kroner på kontoen. Du kan spare til og med det året du fyller 33 år. Du får skattefradrag på 20 prosent av årlig innbetalt sparebeløp på BSU.

Hva er ulemper med BSU?

Pengene ‘låses’ hvert år. Du kan kun ta ut penger du har satt inn nåværende år. Pengene du har spart opp på BSU må bli brukt til å kjøpe eller betale boliglånet.

Er BSU en del av formue?

Benedicte Borchgrevink fra Lånekassen forklarer at BSU regnes som formue, men at de ser bort ifra renteinntektene. — For eksempel, hvis du har spart deg opp 100.000 i BSU, regnes dette som en del av formuen din. Men hvis du har tjent 3.000 kroner i renter på sparingen, så regnes ikke de 3.000 som inntekt, sier hun.

Kan man bruke BSU på møbler?

BSU kan bare brukes til kjøp av bolig og ikke til møbler. Hvis du tar ut penger fra BSU-kontoen må du tilbakebetale skattefradraget du har fått. Dersom du tar ut penger du har spart i tidligere år bryter du kontrakten og mister muligheten til å spare i BSU i framtiden.

Hvor høy er renten på BSU?

BSUrente og vilkår

Dobbel rente 8,50 % får du hvis du ikke har hatt BSU før, hos oss eller i annen bank. Du må opprette kontoen i mobilbank/nettbank. Renten gjelder på innskudd du gjør fra nå av og ut året. Fra neste år vil du få ordinær rente på hele innskuddet.

Hvor mye BSU 2022?

BSU-ordningen gir mulighet til å spare inntil 27.500 kroner i året og totalt 300.000 kroner til god rente. Og i tillegg kan du trekke fra 20 prosent av det årlige sparebeløpet på skatten, det vil si inntil 5.500 kroner.

Kan man bruke BSU til garasje?

Dette kan du bruke pengene fra BSU-kontoen til: Pengene kan brukes til egenkapital ved boligkjøp, nedbetaling av boliglån eller kjøp av byggetomt. Pengene kan brukes til bygging av garasje. Pengene kan brukes til oppussing, påbygging og vedlikehold på boligen din.

Hva kan BSU ikke brukes til?

Hva kan du IKKE bruke BSU-pengene til?
  • Hytte/fritidsbolig. Det hjelper ikke om du kan bo og sove der hele året – du kan ikke bruke BSU på kjøp eller betjening av lån til hytte.
  • Husbåt. Det gjelder ikke mange, men noen bruker og bor i båten sin hele året.
  • Kjøp av bolig FØR du startet BSU-sparing.

Hvorfor er det lurt å spare i BSU?

Den viktigste grunnen til å spare i BSU er at du får du et stort fortrinn når du skal inn på boligmarkedet. Når du skal kjøpe din første bolig må du ha 15 prosent egenkapital. Det tilsvarer 300.000 kroner for en bolig på to millioner kroner.

Hva skjer med BSU når man kjøper bolig?

Innestående på BSU-konto må brukes til kjøp av ny bolig. Det samme gjelder for rentene. Innestående kan brukes til å betale renter og avdrag på boliglånet. For eksempel kan du spare opp til full kvote, og deretter bruke dette beløpet til nedbetaling av boliglånet.

Hva er best BSU eller fond?

Ganji legger til at BSU likevel har god rente, og er en fin måte å bygge egenkapital til neste bolig på, dersom det er sparemålet ditt. – Men ved å spare i BSU binder du imidlertid opp pengene til bolig. Hvis sparemålet ditt ikke er bolig og du har en lang horisont, kan det nå være riktig å vurdere fond.

Leave a Comment