Hvor mye må elbil betale i bom?

1. Betaler elbiler bompenger? Ja, elbiler betaler bompenger, men mindre enn andre biler. Regelen per dags dato er at elbiler ikke skal betale mer enn 50% av det bensinbiler betaler i bomstasjonene.

Hvordan sjekke bompenger?

Hvordan finner du dine bompasseringer på Min side?
  1. Logg inn på Min side.
  2. Klikk på “passeringer” øverst på siden.
  3. Velg ønsket periode og kjøretøy.
  4. Klikk på “Vis passeringer”

Hvor mye koster en bombrikke?

Bombrikken er gratis. Du betaler kun et depositum på kr 200. Det kreves inn på første faktura. Du får tilbake depositumet hvis du selger bilen, avslutter bompengeavtalen og returnerer brikken til bompengeselskapet.

Hvor mye må elbil betale i bom? – Related Questions

Er det lov å kjøre uten bombrikke?

Betaling uten brikkeavtale

Betaling for bompasseringer er lovregulert gjennom betalingsforskriften. Kjører du uten brikkeavtale, tas det bilde av bilens registreringsnummer. Du får faktura i posten på ordinær passeringsavgift uten gebyr fra bompengeselskapet som eier den bomstasjonen som du har passert.

Hva gjør man med gammel AutoPASS brikke?

Husk at den gamle brikken er miljøfarlig avfall, og skal leveres inn. OSLO: Batteriene på brikkene som ble produsert i årene rundt 2000 tar snart slutt, og tusenvis av bileiere har fått ny Autopassbrikke i posten. Men den gamle skal leveres inn og destrueres på riktig måte.

Hvordan kan jeg få bombrikke?

Med en avtale med AutoPASS-utsteder og og brikke i kjøretøyet får du rabatt i bomstasjoner merket med AutoPASS. Du ta kontakt med et utstederselskap for å brikke og inngå brukeravtale.

Hvordan få ny bombrikke?

Bestill AutoPASS-bombrikke
  1. Logg inn med BankID og opprett nytt kundeforhold.
  2. Når du mottar brikken din, er avtalen aktiv og du får alle fordelene dine.
  3. Du kan enkelt følge med på hvilke bompasseringer du har gjort og hvor mye de koster ved å logge inn på fremtindservice.no.

Hvor får jeg fester for bombrikke?

Du kan bestille feste til bombrikken på Min side.

Hvor bør man bestille AutoPASS?

Dette gjør du enklest via Min side på www.autopassferje.no. Oppskriften på hvordan du registrerer din AutoPASS-brikke på Min side finner du her.

Hvor lang tid tar det å få AutoPASS?

AutoPASS-brikken tilsendes per post innen 1-2 uker, men du kan registrere ditt brikkenummer på din AutoPASS for ferje forskuddsavtale etter 1-2 virkedager.

Skal bombrikken følge bilen?

Når du selger et kjøretøy som har bombrikke og avtale med AutoPASS-utsteder, må du huske å både si opp avtalen og fjerne bombrikken fra bilen. Hvis ikke vil du bli belastet for bompasseringer til den nye eieren frem til oppsigelsen er registrert.

Hva heter AutoPASS nå?

En AutoPASS-utsteder er et selskap som leverer AutoPASS-brikker og fakturerer sine kunder for bompasseringer i bomstasjoner i hele Norge og og deler av Skandinavia. Tidligere var Fjellinjen en AutoPASS-utsteder, men er Fjellinjens AutoPASS-utsteder solgt og har skiftet navn til Fremtind Service.

Hvor mange biler kan man ha på AutoPASS?

Hvor mange kjøretøy kan jeg registrere på avtale? Privatkunder kan knytte to kjøretøy til samme AutoPASS-ferjekonto – Privat. Forskuddsbeløp blir beregnet ut ifra det kjøretøyet som ligger i høyeste takstgruppe. Bedriftskunder kan knytte et ubegrenset antall kjøretøy til AutoPASS-ferjekonto – Bedrift.

Hva er forskjell på SkyttelPASS og AutoPASS?

Hva er forskjellen på SkyttelPASS og AutoPASS? AutoPASS er den tekniske løsningen for bompengeinnkrevingen i Norge. SkyttelPASS er en av fem AutoPASS-godkjente brikkeutstedere i Norge i dag.

Er ferde og Flyt det samme?

Flyt er brikkeutstederen til Ferde som tilbyr brukervennlige betalingsløsninger for bompasseringer gjennom AutoPASS rabattavtaleordningen. Flyt har som mål å være den foretrukne leverandøren av AutoPASS avtaler og vil håndtere over 250 millioner årlige passeringer og foreta oppgjør på vegne av bompengeselskapene.

Hvem eier Flyt AS?

Flyt AS betjener i dag omtrent 775 000 kunder og er et datterselskap av Gjensidige ASA.

Hvem eier Ferde AS?

Ferde AS er et norsk aksjeselskap eiet av Vestland, Rogaland og Agder fylkeskommuner. Det ble stiftet 5. oktober 2016 og har kontor i Bergen.

Når kommer faktura fra Flyt?

Med avtale med Flyt blir du fakturert etterskuddsvis, vanligvis månedlig. Du får rabatt på passeringer i hele Norge.

Hvor ofte må man betale bompenger?

Timesregel er at du betaler for kun én passering pr. kjøretøy uansett hvor mange ganger du passerer en bomstasjon innen en time. Månedstak er at du betaler for maksimalt 60 passeringer pr. kjøretøy i løpet av en måned.

Leave a Comment