Hvor mye koster et marsvin?

Et marsvin koster vanligvis mellom 300 og 400 kr i en dyrebutikk. Innkjøpskostnaden vil variere, særlig med hvilket bur du velger. Regn med en utgift på om lag 100-200 kr i måneden for kraftfôr, høy, burstrø og c-vitaminer. I tillegg kommer utgifter til veterinær hvis dyret skulle bli sykt eller skadet.

Kan marsvin bo alene?

Et marsvin tåler å være alene hjemme mens du er på skole eller jobb. Har du flere marsvin, har de selskap i hverandre. Husk at marsvinet trenger din oppmerksomhet og muligheten til å løpe litt rundt etter en hel arbeidsdag. Du skal aldri forlate et marsvin alene hjemme over lengre tid uten tilsyn.

Hvor mange år blir et marsvin?

Marsvin lever opp til 10 år i fangenskap, så du må være forberedt på å stelle et dyr daglig i mange år hvis du skaffer deg marsvin. Marsvinet tilhører gnagerne, en gruppe dyr som gjenkjennes ved at de har et par øvre og nedre fortenner som er konstruert for å gnage.

Hvor mye koster et marsvin? – Related Questions

Kan marsvin være alene en helg?

Hvis du absolutt ikke kan unngå det, kan du la marsvinet være alene i 2 dager hvis det har nok mat og vann. Det er absolutt ikke optimalt, men noen ganger kan det ikke unngås.

Hva betyr det når marsvin lager lyd?

Jevn hyling: Marsvinet er sultent eller vil ha mat. De er glade i mat, og denne lyden kommer ofte når du åper kjøleskap, rasler i poser etc. Raske høyfrekvente pip: Marsvinet føler seg stresset, føler frykt eller smerte. Gnissing med tennene: Marsvinet er irritert eller sint.

Hvor stort bur trenger 2 marsvin?

Råd om hold av marsvin

Buret skal være minst 40 x 75cm stort, minst 25 cm høyt. Siden marsvin er et flokkdyr anbefaler vi at du har i alle fall to marsvin sammen.

Er marsvin kosete?

Marsvin er herlige små dyr. De er kanskje små, men de har masse personlighet, og kan være veldige forskjellige. De er glad i mennesker og kan bli veldig tamme og kosete. De kommuniserer med forskjellige lyder og ikke minst høye hvin når de synes det er på tide med mat.

Kan marsvin bite?

Marsvin er vanligvis rolige, ikke-aggressive dyr. De er ikke kjent for å bite eller kjempe mot håndtering.

Når er et marsvin voksen?

Det at marsvinets bekken gror sammen dersom hun ikke har hatt sitt første kull innen hun er seks måneder, er en myte. Marsvin er ikke voksne før de er ca. ett år gamle. Dette er en passende tid å sette hun sammen med en hann dersom du skal avle på henne.

Når sover et marsvin?

I motsetning til gnagere flest, er marsvin ikke betraktet som nattdyr men som dagdyr. De veksler egentlig mellom aktive perioder og søvn hele døgnet. Siden de er byttedyr, sover marsvin som regel ikke dypt, og kun noen få minutter om gangen.

Kan marsvin drepe hverandre?

På tross av at marsvin er små og søte dyr, skal man ta slosskampene deres på alvor. To hanner kan skade hverandre alvorlig, slik at de enten får varige men, eller må avlives som følge av skadene.

Hvor ofte skal marsvin ha mat?

Marsvin har en glupende appetitt og blir fort fete hvis de får for mye næringsrik mat. En til to spiseskjeer pellets daglig er nok for et marsvin i normalt hold. Marsvinet har ikke evnen til å fremstille C-vitamin selv og trenger derfor dette tilført i kostholdet for å holde seg friske.

Kan marsvin spise knekkebrød?

MARSVIN SKAL IKKE SPISE

Det kan gi urinstein. Ellers skal de ikke ha mat som er beregnet på mennesker som brød, knekkebrød osv.

Leave a Comment