Hvor mye koster en RIB?

PRISEKSEMPLER INNTIL 12 PERS RIB-TRANSPORT
OSLO – FORNEBU FRA 9.000,- + 12% MVA
OSLO – HANKØ FRA 16.000,- + 12% MVA
OSLO – TØNSBERG FRA 16.000,- + 12% MVA
OSLO – STRØMSTAD SPA FRA 22.000,- + 12% MVA
OSLO – KRAGERØ FRA 22.000,- + 12% MVA

Hva menes med RIB?

En RIB eller RHIB (fra engelsk rigid-inflatable boat, «stiv-oppblåsbar båt» eller rigid-hulled inflatable boat, «stiv-skroget oppblåsbar båt») er en båt med fast, formet skrog og fleksible, oppblåsbare slanger langs relingen.

Hvordan vinterlagre RIB?

* Vinterlagring av båten din bør skje med båten moderat pumpet opp (0,1-0,15 BAR) på et sted beskyttet fra mus, – som bruker både PVC- og hypalon-neoprenduk både som mat og reirmateriale! Legg over presenning!

Hva er fordelen med RIB?

Båtene er dessuten robuste og lette og derfor enkle å håndtere, både av/på hengeren og i havna. Lettere vekt betyr også at RIB‘en krever mindre motorisering enn glassfiberbåter i samme størrelse. Med permanent fendring er RIB‘en samtidig en farkost som både kan trekkes på land og legges til kai uten store bekymringer.

Hvor mye koster en RIB? – Related Questions

Hvor fort går en RIB?

På RIBen er det ofte veldig enkelt å bevege seg rundt konsollen. Fart: De største RIBene (6,5 meter og oppover) gjør ofte over 50 knop. Det er viktig å huske på at de fleste RIB går annerledes i sjøen enn for eksempel skjærgårdsjeeper, og at det lave fribordet gjør at du må være konsentrert i høyere hastigheter.

Hvordan vaske en RIB?

Skrubb og vask med myk børste eller svamp, og skyll godt med mye ferskvann. Glassfiberbunnen på en rib kan med fordel poleres innvendig for å bli mer motstandsdyktig mot flekker og smuss. Skal det påføres bunnstoff så husk å bruke et produkt beregnet for pontonger.

Hvor mye luft i en RIB?

Korrekt lufttrykk er minimum 150 mbar / 2,2 PSI! MEN; Luften utvider seg med temperaturøkning (4 mbar per grad Celcius)

Hvordan rense fenderlist?

Fenderlist skal rengjøres og påføres båtvoks årlig.

Disse forringer fenderlistens finish og aldringsegenkaper samt løser opp materialet.

  1. Falmet overflate kan friskes opp med pigmentert båtvoks.
  2. Matte felt kan finslipes med vannslipepapir, og etterpoleres ved rubbing.

Hvordan unngå groe på propell?

Poler propellen blank og sett den inn med voks for å unngå groe. Den teoretiske årsaken til at dette kan være en metode som fungerer, er at en overflate som er veldig glatt og blank, gjør det vanskeligere for organismer å feste seg på.

Hvordan sette på fenderlist?

MONTERINGEN:
  1. Fest den ene enden.
  2. Fenderlisten strekkes, samtidig som den tres over flenskanten rundt båten.
  3. Når du har rukket rundt båten, festes den andre enden midlertidig med å bore hull gjennom fenderlist og flenskant, og stikke gjennom spikeren som et midlertidig feste.

Hvordan få blank propell?

Blandes med vann. Tre små pakker sitronsyre innkjøpt i matbutikken blandes med en halv bøtte vann. Så legger vi propellen oppi bøtta, og venter i minst et døgn – gjerne to. Nå har vi lagt propellen i omtrent den samme oppløsningen vi bruker til sursild (!).

Hvilken propell skal jeg velge?

Hvis båten er tung kan du få bedre skyv med å velge en propell med større diameter, og litt mindre stigning. Hvis båten går lett i plan kan det være bedre med litt mindre diameter og større stigning for å oppnå høyere toppfart. På full gass skal motorens topp turtall ligge innenfor det området motorfabrikanten angir.

Hva betyr tallene på en propell?

Propellens størrelse står preget inn enten i et av propellbladene eller i propellnavet. Merkingen kan være forskjellig. Står det for eksempel 3 X 11 ½ X 13” betyr det første tallet at det er en trebladet propell. Den andre er diameteren* på 11 ½ tommer, og det siste at stigningen** er 13 tommer.

Hva er fordelen med stålpropell?

Stålpropellere har generelt bedre ytelse, og er mindre utsatt for korrosjon. Siden de er laget av stål og ikke aluminium er de stivere og bøyer seg ikke under belastning slik aluminiumspropeller gjør. Bladene på en stålpropell kan også kuppes slik at propellen får bedre grep i vannet.

Leave a Comment